Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Kdaj gredo spat vaši otroci 13.8.2007 22:25:18
|
|
|
|
eya
|
Moj je sicer 16mesečnik, pa gre spat okoli pol 9ih. Tako da se mi zdi, da gre tvoja precej pozno spat. Kdaj pa vstane? Žiga mora vstat mal pred sedmo.
|
|
RE: Kdaj gredo spat vaši otroci 13.8.2007 22:26:11
|
|
|
|
sayuri
|
NAš gre sedaj okrog 21h, ker se nama zjutraj ne mudi vstati, saj ima mami dopust. Tako lahko spi do 7h, potem pa se že sam zbudi. Ko bo treba zopet v službo, pa gre spat okrog 20h, pozimi celo prej.
|
|
|
|
RE: Kdaj gredo spat vaši otroci 13.8.2007 22:26:43
|
|
|
|
sayuri
|
Aja, star je 3 leta.
|
|
|
|
RE: Kdaj gredo spat vaši otroci 13.8.2007 22:29:28
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen Zanima me kdaj hodijo spat zvečer vaši otroci od 2 do 4 leta. A je to vredu, če gre komaj med 23 do 24 ure ? Naša namreč prej noče iti. Ne, ni v redu. In otroka se ne vpraša, ali bi šel mogoče spat pred polnočjo ali kaj čez! Seveda pa ne sme od treh do sedmh popoldne spat.
|
|
|
|
RE: Kdaj gredo spat vaši otroci 13.8.2007 22:31:42
|
|
|
|
caillou
|
Se strinjam s Splišni. Če imate še vedno popoldanski počitek, ga skenslajte na minimum, če ne na nič.
|
|
RE: Kdaj gredo spat vaši otroci 13.8.2007 22:36:08
|
|
|
|
CatJa
|
Če Jan po kosilu spi, gre spat okol desetih, če ne, pade dol že ob šestih. Bo pa treba počasi to spanje mal v red spravit.
|
|
RE: Kdaj gredo spat vaši otroci 13.8.2007 22:42:00
|
|
|
|
Vrtnica79
|
Naša hodi spat zdaj ko ima počitnice okoli 22. ure, ker lahko zjutraj pač spi dokler ji paše. Ko pa je vrtec oz. zdaj že šola pa absolutno najkasneje ob 21. uri. Pa če hoče ali ne! Sicer pa tako ali tako od utrujenosti in navade gre sama spat. Ne odobravam pa tega da otrok tako dolgo v noč bedi! Tako si jo pač sama navadila! Aja, moja bo oktobra dopolnila 6. let.
|
|
|
|
RE: Kdaj gredo spat vaši otroci 13.8.2007 22:43:03
|
|
|
|
Olivija
|
Naše dve (skoraj 2 in 4) hodita spat od 21 do 21:30, nekako nam ne uspe prej, spita pa potem do 7. Pravzaprav nam ustreza, ker pridemo vsi skupaj šele ob 16:30 domov in imamo še veliko časa. Paziva pa na to, da je med popoldanskim in večernim spancem razlike vsaj 5 ur - to naj bi bil tisti minimum, da potem lahko normalno zaspijo.
< Sporočilo je popravil Olivija -- 13.8.2007 22:48:08 >
|
|
|
|
RE: Kdaj gredo spat vaši otroci 13.8.2007 22:52:22
|
|
|
|
Ninica
|
Različno. Odvisno od tega kdaj se zbudi, ko spi čez dan (če spi tam do 16, potem gre spat pozneje). Drugače pa gre spat med 20. in najkasneje 21.30.
|
|
RE: Kdaj gredo spat vaši otroci 13.8.2007 22:52:50
|
|
|
|
PBJ
|
Star 2 leti - zaspi med 21. in 21.30 uro, popoldne spi dobri dve uri. Spi pa zjutraj do 8. ali 9. ure. Ko bo čez leto začel hoditi v vrtec, bo hodil spat še bolj zgodaj. Med 23. in 24. uro je absolutno prepozno.
|
|
RE: Kdaj gredo spat vaši otroci 13.8.2007 22:57:15
|
|
|
|
Anonimen
|
16 mesečnica je v pojstli ob 7h, zaspi ponavadi kuj, do 8h pa zih. tavelka leta je v pojstli ob 8h zaspi pa različno včasih kuj včasih pa tam okol 9h, če je ful spala popoldne pa tut pol 10h. da bi jo dajala spat ob polnoči mi še na misu ne pride sej je treba ob 6h ustat pa tut js ponavad dol padem kuj k ona zaspi. ne vem kva delam dons še ko pozn sploh pokonc??!!
|
|
|
|
RE: Kdaj gredo spat vaši otroci 13.8.2007 23:04:32
|
|
|
|
hrabra miška
|
Če se mene vpraša je prepozno. Pri spanju otrok pa nisem tolerantna. Moj dve leti in pol star sinček hodi spat ob 20 in spi zjutraj do devetih,pa še čez dan spi dve urci od 12 do 14. A moj osem letni sinček hodi sedaj med počitnicami spat ob 21 in spi do 8.30,medtem ko je šola,mora bit že v postelji ob 20. Ker se mi zdi da je spanje zelo pomembno,sem pri tem vztrajala in dosegla svoj namen. Ko se zjutraj zbudita sta taka ,ker sta spočita. Vidim pa da od kolegice tamala dva 9 in 13 let,hodita spat kdaj jima paše,tudi takrat ko je šola,pa sta cel dan kot ose. Bog ne daj da bi ju kdo kaj narobe vprašal.
|
|
RE: Kdaj gredo spat vaši otroci 13.8.2007 23:33:42
|
|
|
|
Marogica
|
Ni vredu. Otrok v tem starostnem obdobju potrebuje še vedno ca. 12 ur spanja, mogoče tudi samo 11. Manj pa ne. Naš ta mlajši(2,5 let) hodi spat okrog 20 ure(poleti 21. ure, ko ni treba zjutraj vstati), starejši (6let) pa nekje ob 21. ur(ko je še hodil v vrtec pa je šel spat ob 20.30.) Če sta šla spat pozneje, vstajamo pa okrog 7. ure, sta bila tečna, mi pa tudi.
|
|
RE: Kdaj gredo spat vaši otroci 13.8.2007 23:53:35
|
|
|
|
karmy
|
moj tamau je star 5 let in pol, in gre spat ob osmih-devetih, kasneje gre le ob redkih priložnosti (beri: novo leto)
|
|
RE: Kdaj gredo spat vaši otroci 14.8.2007 0:07:07
|
|
|
|
Anonimen
|
Naša 18-mesečnica hodi spat med 22. in 23. Prej ne gre, pa če se midva na glavo postaviva. Že od rojstva ima podoben ritem. Spi pa zjutraj do okrog 8h. Tudi popoldne redko spi dlje kot uro, max. uro pa pol. Za moje pojme vse skupaj zelo premalo, samo kaj ji naj? Prisilit v spanec je ne morem.
|
|
|
|
RE: Kdaj gredo spat vaši otroci 14.8.2007 6:08:35
|
|
|
|
Teni_
|
Med sedmo in osmo in to rez debate. Ne popustim niti za milimeter. Mogoče sem kruta, ampak bi bile drugače zjutraj tečne kot 100 , tako pa se lepo zbudita z nasmehom.
|
|
|
|
RE: Kdaj gredo spat vaši otroci 14.8.2007 6:34:25
|
|
|
|
dory
|
Pri nas velja red in to brez izjeme....v postli je ob 8-ih, zaspi pa do devetih enkrat...star bo pa 3,5let...moram se poudarit, da potrebuje se opoldansko spanje in to 3ure...
< Sporočilo je popravil teja. -- 14.8.2007 6:36:51 >
|
|
|
|
RE: Kdaj gredo spat vaši otroci 14.8.2007 6:37:05
|
|
|
|
skuštrana
|
Naša 2,5 letnica gre spat najkasneje okoli 22 ure, kadar spi tudi popoldan (zadnje čase skoraj vsak dan). Kadar pa popoldan ( od 13-15) ne spi, potem pa jo zmanjka najkasneje ob 7,8 zvečer. Je pa res, da lahko potem zjutraj spi tudi do 10 ure, tako da 12 ur spanca na dan ima.
|
|
RE: Kdaj gredo spat vaši otroci 14.8.2007 6:59:09
|
|
|
|
diva 4
|
Kar se spanja tiče je pa pri nas red.Imam sina (2 leti ) in hči (4 leta).Nikoli ju ne vprašam , če bi mogoče zdaj šla spat. Ko je konec risanke gremo v kopalnico umit zobe in gresta spat.Se pravi ob 19ih spanje.Vstaneta ob 7ih zjutraj,opoldan pa še tudi oba spita.Če se med vikendom zgodi , da se opoldanski počitek zavleče, saj včasih spita tudi več kot 3 ure , gresta pač kasneje spat.Vendar nikoli po deveti zvečer.Je pa mali tak navajen , da po koncu risanke ,kar sam reče ¨gremo ajat¨.
|
|
|
|
RE: Kdaj gredo spat vaši otroci 14.8.2007 7:03:54
|
|
|
|
Dashenka
|
Zanima me kdaj hodijo spat zvečer vaši otroci od 2 do 4 leta. A je to vredu, če gre komaj med 23 do 24 ure ? Naša namreč prej noče iti. Nič pa nisi povedala, do kdaj zjutraj spi in koliko še čez dan. Moja 2,5 letnica zadnje čase zaspi med 22 in 23 uro, zjutraj se zbudi ob 8ih (naspana in spočita!) popoldan pa spi še najmanj najmanj dve uri med 14 in 17 uro. Spanja ima čez glavo dovolj. Res pa je tisti revčki, ki jih budite ob 6ih zjutraj žal morajo iti prej spat. Nam tega na srečo ni treba počet in smo zato lahko 2-3 ure na dan več skupaj.
|
|
|
|
RE: Kdaj gredo spat vaši otroci 14.8.2007 7:20:31
|
|
|
|
NevenkaP
|
Moja nečaka sta stara 2 in 5 let. V postelji sta najkasneje ob 8h, brez debate. Nihče ne sprašuje, a bi a ne bi. Spat se gre pa fertik.
|
|
|
|
RE: Kdaj gredo spat vaši otroci 14.8.2007 7:27:47
|
|
|
|
Lenny
|
Uradna ura za spanje je za oba (5 let mexi in 15 mesecev mini) 19.00. Seveda se lahko za kakšne pol urce zavleče kaj več pa ne. Red mora biti, mulčki potrebujejo spanje, zjutraj pa morata ob 6.20 vstati. Za moje pojme je 23. oz. 24. ura, ko otroci nimajo več kaj iskati med budnimi. Kljub možnosti, da zjutraj potegnejo, to ni pravi ritem spanja. Konec koncev pa tudi midva hočeva nekaj časa zase. Jaz bi uvedla red in vztrajala pri spanju od 20. ure.
|
|
|
|
RE: Kdaj gredo spat vaši otroci 14.8.2007 7:28:00
|
|
|
|
kepica
|
Naš je star 3 leta, v vrtcu spijo od 12h do 14h, zvečer gre spat nekje od 19-19.30, vstane pa ob 6h, ker gremo v vrtec, če pa ga ne zbudim pa spi do 7h-8h.
|
|
|
|
RE: Kdaj gredo spat vaši otroci 14.8.2007 7:51:05
|
|
|
|
MarijaPo
|
14 mesecnica gre spat okrog osmih zvecer in spi do pol osmih zjutraj Tudi pri nas velja, da red mora biti.
|
|
|
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?