Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: vrtec-pomagajte 2.7.2007 13:25:56
|
|
|
|
lukec
|
Moj Luka je začel vrtec obiskovati v marcu. Mislim, da vpis poteka celo leto, saj so potreba po varstvu pojavlja tudi čez leto ne samo septembra. Je pa res, da je med letom treba verjetno čakati na prosto mesto.
|
|
RE: vrtec-pomagajte 2.7.2007 12:52:24
|
|
|
|
viv_
|
Načeloma so vpisi enkrat na leto, to je v aprilu. Da se pa tudi vmes. Je pa to od vrtca do vrtca oz. od občine do občine različno. Najbolje, da pokličeš v vrtec in vprašaš kako in kaj.
|
|
RE: vrtec-pomagajte 2.7.2007 13:04:57
|
|
|
|
bt08
|
Bom hvala,samo tukej v Kranju kokr slišem ostale mamice,se res zelo težko dobi.Pri nas je problem tud avto imamo samo enega,pa tako čuden delavni čas imava,nikoli ne veva točno kdaj bomo fertig. Mal se bojim vrtca,ker ne vem kako bo sprejel,ima zelo rad otroke,ni važno kje smo pa če so otroci,je skoz znjimi in se igra. A je važno če ga vpišeš tko med letom,razlog ali karkoli podobno?
|
|
RE: vrtec-pomagajte 2.7.2007 13:15:22
|
|
|
|
pinki3
|
Poglej, ce ga bos zdaj vpisala v vrtec, se bos gotovo morala o tem z mamo veliko pogovarjati, saj ji bo to cudno, uzaljena bo in kar naenkrat se bo nehala pritozevati nad varoavanjem malega. Zato ti predlagam, da se najprej odkrito pogovoris z njo in se sele na to odlocas o morebitnem vrtcu.
|
|
|
|
RE: vrtec-pomagajte 2.7.2007 13:21:00
|
|
|
|
bt08
|
Ja sej to mislim,kar direkt prašat,če je še zmožna in pripravljena pazit Ožbeja,pol bomo pa vidli kaka bo reakcija.Ona ne bo užaljena,ker se sama sebi smili,ampak dedek bo hud nanjo,ker noče pomagat. Bom pa probala,da bi bil še letos doma,drugo leto pa da gre.
|
|
RE: Kdaj gre lahko v vrtec? 2.7.2007 21:20:43
|
|
|
|
frutka_
|
Vpisi v vrtec potekajo vso leto, če je prostor. Glavni vpis, za novo šolsko leto, pa poteka meseca maja ali aprila. Priporočam ti, da se pozanimaš v željenem vrtcu ali je možen vpis za september. Dobra varianta je recimo, da ga vpišeš do kosila in hodi ponj babica. Tako bosta oba zadovoljna. Ona, ker bo imela dopoldan mir, popoldan pa lahko še vedno pomerka tamalega.
|
|
|
|
RE: Kdaj gre lahko v vrtec? 3.7.2007 9:00:10
|
|
|
|
Anonimen
|
Ti kar vprašaj v najbližjem vrtcu. Kdaj se pa res zgodi, da se kakšno mesto sprosti. Naj te ne bo strah vrtca. Otroci ga veliko bolje sprejmejo, kot mi
|
|
|
|
RE: Kdaj gre lahko v vrtec? 3.7.2007 12:28:58
|
|
|
|
bt08
|
Upam da ga res,ker sploh nev em kaj mi je kr srce se mi para,ko pomislim da ga bom mogla dat.Tako mi je hudo ko takrat ko sem šla delat in sem mogla dat v varstvo,pa domače.Res kr hudo mi je,pa si ful želim da gr v družbo zanj,ne med strimi,ampak vseeno mi je hudo.
|
|
RE: Kdaj gre lahko v vrtec? 3.7.2007 12:44:44
|
|
|
|
pinki3
|
Glej, hudo ti je zato, ker ne ves, kako bo njemu. In dejstvo je, da je nekaterim otrokom na zacetku zelo hudo. In to cisto brez potrebe. Enostavno zato, ker v vrtcu ne vztrajajo na dolgem in postopnem uvajanju, pri katerem so starsi v zacetnih dneh in tednih stalno prisotni, tako da se otrok v njihovi druzbi navaja na nov prostor in nove ljudi. Ce ga das v vrtec, vztrajaj na postopnem uvajanju, prilagojenem otroku. Ne zapusti skupine (tudi za 10 minut ne!) dokler sama ne cutis, da je otrok pripravljen. In ne nasedaj tistim, ki pravijo, da bo kasneje se tezje. Ali je mar tezje pustiti otroka pri babici, pri kateri je (bil) vajen biti skupaj s tabo kot pa pri tujih ljudeh, ki jih ne pozna?
|
|
|
|
RE: Kdaj gre lahko v vrtec? 3.7.2007 20:07:37
|
|
|
|
viv_
|
pinki3 - tole o uvajanju vse lepo in prav. Ampak treba je gledat tudi na ostale otroke. Veš kako se ostali počutijo, da je pa ena mamica naenkrat v skupini. Delaš po navodilih vzgojiteljic - vsaj jaz sem jim pri prvem uvajanju zaupala 100% in smo sfurali. V drugo bo pa še precej lažje, ker smo enkrat to vse dali skoz. Saj je tudi v interesu vzgojiteljic, da gre vse čim bolj gledko. Ne vem, jaz našim zaupam 100%.
|
|
RE: Kdaj gre lahko v vrtec? 4.7.2007 8:42:24
|
|
|
|
Pajaca
|
Tole postopno uvajanje je zame en drek ne pa neki dobrega. Ti si z otrokom not, motiš delo vzgojiteljic, otrok se navadi da je v vrtcu mamica in po enem tednu mamice ni več imaš še večje sranje, kot če pač prineseš otroka prvi dan in ga pustiš za eno uro v vrtcu in ga potem prideš iskat. Sem se o tem pogovarjala z parimi vzgojiteljicami in so rekle, da je tako uvajanje dosti težje, da je lažje tako na hitro, pač prvi dan eno urco, naslednji več. Pa ne rečt, da ne vem kaj govorim. Mojadva sta se tako uvajala, ker sem jaz tako želela. Pajacka je rabila 6 dni, da je bila tam od 7.30 do 14.30. Pajacek se je drugi dan tako jokal ko sem ga prišla iskat, da je bil tretji dan tam že na kosilu, zjutraj je bil obupen jok ko je Pajacka šla v vrtec, on pa še ne in četrti dan je bil že tam ob 7.30 do 14.30. So si otroci različni, a se mi zdi, da včasih starši tako zelo kompliciramo da je groza. Tole postopno uvajanje z mamico v skupini prinese več zmede kot koristi. Ampak to je sam moje mnenje.
|
|
|
|
RE: Kdaj gre lahko v vrtec? 4.7.2007 9:15:11
|
|
|
|
pinki3
|
Viv in Pajaca - ravno zato pa sem tako vesela, da sem nasla vzgojitelje, ki so ZELELI postopno uvajanje! Dobro se zavedam, da niso(ste) vsi taki.
|
|
|
|
RE: Kdaj gre lahko v vrtec? 4.7.2007 12:20:48
|
|
|
|
viv_
|
Meni se zdi, sploh pri tamalih, da je pomembno predvsem to, da tamali skuži, da ga ne boš pustil tam, ampak da prideš po njega. Zato je tudi meni bolje to, da je otrok sam tam, pač samo podaljšuješ obdobja ko je v vrtcu.
|
|
RE: Kdaj gre lahko v vrtec? 5.7.2007 12:08:47
|
|
|
|
bt08
|
Vse sem preklicala in veste kaj je bil odgovor,gospa vse je polno,a vi veste kolko je otrok na gorenjskem,kaki stari mami ga dajte,al pa bodite še to leto doma in pojdite na zavod.Sem misnla da me bo kap,ona me bo pa preživljala.To ksem bla jezna nanjo da to ni res.
|
|
[Brisano sporočilo] 7.7.2007 11:13:29
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Ideje za družinsko silvestrsko nočNikar se ne mučite z dopovedovanjem, da je novoletna zabava šele zvečer, temveč nestrpno energijo otrok uporabite pri pr...
Zadnje s foruma
ime - punčkasammazanima me vaše mnenje o sledečih imenih za punčkoEva (
49%)
Nija (
9%)
Leja (
16%)
Tija (
26%)
Število vseh glasov: 318Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš
svojo anketo!