Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
Kdaj GH-pred ali po dojenju? 17.8.2008 15:40:00
|
|
|
|
*Naja
|
Nikakor ne morem najti ustreznega časa, da bi naši ponudila obrok GH. Sicer šele uvajava, ampak je kar problem, ker se naša mala kar veliko doji in če ji ponudim GH po dojenju je že sita, če pred dojenjem, je pa tečka. Kako ste ve to reševale? Razmišljam, da bi mogoče vseeno uvajala po dojenju, ker gre itak samo šele za uvajanje in ni potrebno, da poje ne vem kako veliko. No, dojenje pri naju izgleda nekako takole: 06.00 vstajanje in dojenje 08.00 dojenje in spanje 09.30 dojenje(le malo za žejo, ker greva ven na sprehod) 11.30-12.00 dojenje(tu nekje se vrneva s sprehoda) 14.00 dojenje in spanje 16.30 dojenje 19.30 dojenje pred spanjem Ponoči še 2x dojenje nekje ob 00.00 in ob 04.00. Morem še pripisati, da druge tekočine naša odklanja, zato se pač nekoliko več dojiva. Kakšen dan se dojiva mogoče še bolj pogosto, res pa je, da so nekateri podoji zelo kratki, tam 2-3 minute.
|
|
RE: Kdaj GH-pred ali po dojenju? 17.8.2008 18:37:59
|
|
|
|
bina30
|
MOj Žiga po dojenju sploh ni hotel ničesar več, ker se je lepo najedel. Midva sva začela z žličko kar zgodaj, pri 4,5m in sicer z mlečno-žitnimi kašicami popoldan ali proti večeru, vedno pred dojenjem, ko je bil lačen. Tako je sprejel in se navadil na žličko. Z drugo hrano (sadne kašice) pa sva začela pri 6m, ko je že "poznal" žličko in je kar dobro steklo. V enem mesecu je začel jesti vse (seveda vse kar je za to starost primerno). Počasi pa bo!
|
|
|
|
RE: Kdaj GH-pred ali po dojenju? 17.8.2008 19:25:19
|
|
|
|
2 Sraki
|
Za prve žličke, če se ne motim priporočajo med dojenjem, torej ko se že malo opomore, mu daš pač tisti dve ali tri žlički. Nato pa ko že malo sprejme, pa sem sama začela dajat kakšne pol ure pred lakoto (ki jo glede na tvoj urnik lahko dobro predvidiš). Na začetku je dovolj 2 x na dan, potem pa počasi začneš zamenjevati za obrok.
|
|
|
|
RE: Kdaj GH-pred ali po dojenju? 17.8.2008 19:36:53
|
|
|
|
Tisana
|
Pri nas ni šans, da bi odprla usta za žličko potem, ko je že spila nekaj mleka, ne glede na to, da npr. ni spila celega obroka. Zato ji vedno damo pred obrokom, samo moramo paziti, da ni ful lačna ali zaspana, ker potem niti tiste 2x ne odpre ust. Ampak, naša najraje itak ne bi nič jedla. Sem pa slišala ful dober argument, da daš najprej otroku za popit mleko - kakšne 2/3 obroka, nato pa še po žlički - tako pošteka, da se lahko tudi od žličke najé. Škoda, ker pri nas nič od tega ne deluje
|
|
RE: Kdaj GH-pred ali po dojenju? 17.8.2008 20:33:40
|
|
|
|
Naja30
|
Vsekakor pred dojenjem.
|
|
|
|
RE: Kdaj GH-pred ali po dojenju? 18.8.2008 11:11:21
|
|
|
|
koala
|
Svetovalka za dojenje je meni svetovala po dojenju, ampak pri nas to ne funkcionira. Najprej GH, zdaj poje od 60-120 ml, za na vrh pa ziz. Da je ziher
|
|
RE: Kdaj GH-pred ali po dojenju? 18.8.2008 15:08:19
|
|
|
|
*Naja
|
Danes sem ji dala kakšno urco po dojenju in je pojedla približno 50ml kašice-koleraba+korenček. Se mi zdi kar ok, glede na to, da je jedla pred eno uro, pa tudi uvajava šele 15 dni .
|
|
RE: Kdaj GH-pred ali po dojenju? 18.8.2008 15:55:10
|
|
|
|
Tisana
|
Ma to je ful! Bravo Pri nas pri 8 mesecih ne poje niti približno tok (no ja, če upoštevam cel dan ali pa kar dva skupaj )
|
|
RE: Kdaj GH-pred ali po dojenju? 18.8.2008 22:23:02
|
|
|
|
*Naja
|
Tisana-kdaj sta pa začeli uvajati GH in kaj vse si ji do sedaj že ponudila? Torej ni nobene panike, če pri 8mih mesecih še skoraj nič ne jedo od GH? Kako pogosto se pa dojita? Jst kr ne vem, kako bom zmanjšala dojenje tekom dneva, ker naša zeloooo rada visi na zizi. Midve se pri 6,5 mesecih še vedno dojiva približno 7-8x čez dan in 2-3x ponoči
|
|
RE: Kdaj GH-pred ali po dojenju? 18.8.2008 22:25:06
|
|
|
|
Anonimen
|
Kdaj GH-pred ali po dojenju? Ma ne vem. Naredi po obcutku, bo se najbolj enostavno. Itak lahko traja kar nekaj casa, da se dojencek navadi na pravi in popolni obrok GH.
|
|
|
|
RE: Kdaj GH-pred ali po dojenju? 1.9.2008 21:48:10
|
|
|
|
Nagajučk
|
Z mojo punčico sva začeli z GH pri 4,5 m. Najprej jo malček podojim, da ni preveč sitna in nestrpna. Greva jest papico in lepo papa (poje pa kar veliko tako da je ne rabim dojit po GH). Ker kar dost popapca jo bom navajala na obrok GH, drugace pa 2x na dan na GH (1x dop., 1x pop., 1x mava zelenjavno mesanico, 1x sadno, ipd).
|
|
|
| Stran: [1] |
Nos.пеперутка16Kako majhnim otrokom čistite nos?Z robčki in fiziološko raztopino. (
0%)
S pumpico. (
0%)
Z baby vac. (
0%)
Število vseh glasov: 0Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš
svojo anketo!