|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kdaj?
9.4.2010 16:44:22   
pikipo
Koliko so bili stari vaši malčki, ko so se začeili bati tujcev? Oziroma so se jih sploh kdaj bali? Naš mali se sicer ne joče, je pa zelo zadržan, ko je v bližini kdo, ki ga ne pozna. Neha se smejat, čebljat,...Kdaj to mine?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kdaj?
9.4.2010 17:10:05   
roberta

to je nekaj povsem normalnega in pravzaprav potrebnega pri normalnem psihičnem razvoju otroka. boječnost, nezaupanje, strah pred tujci itn. se običajno pojavi pri 8-9 mesecih, mine pa povsem odvisno od otroka. pri enih v parih mesecih, eni pa so še vso predšolsko (pa še kaj naprej) obdobje zadržani do tujcev (eni pa kar celo življenje user posted image . tako, da ne pričakovat kakih čudežev (ker jih morda ne bo) in da bo kar naenkrat v naročja vseh tet in stricev, ki mu nasproti pridejo, padel. tudi ne pričakovat, da se bo z njimi pogovarjal, jih gledal v oči, jim dal roko ali kako drugače komuniciral z njimi. otroka je treba pustiti, da si sam izbere način komuniciranja (če sploh ga, če se obrne stran, to spoštujemo in ga ne silimo!). torej, bohnedaj ga silit v ljudi, ki jih ne pozna ali jih ne pozna dobro (ali pa tudi če jih) - tudi, če vidva menita, da otrok nekoga pozna, to še ne pomeni, da mu otrok zaupa in hoče imet karkoli v zvezi z njim.

pa saj ne pravim, da to počneta - ga torej silita v te odnose. verjetno ne, drugače ne bi tuki pislala v zvezi s tem. ampak res mi grejo kar lasje pokonci, ko kdaj vidim, kazga preplašenega otroka, ki ga dajejo drugim v objem in lupčke in "kako ti je ime?!! no povej, no. kaj ti je zdaj nerodno" itn. in to samo zato, da bi bil njihov otrok pa kao neki strašno "socializiran" in nasploh luštkan in "kok se sploh nič ne boji" itn.

in še kako se ubranit nadležnih "tet" - jaz sem pustila otroka, da je šel za moje noge in se "skril", sama pa sem načela drugo temo s to teto. če pa je še težila, sem otroka vzela v naročje in ga dobesedno stran od nje obrnila. da je bilo očitno, da naj ga pusti pri miru. in je zaleglo.

(odgovor članu pikipo)
Neposredna povezava do sporočila: 2
9.4.2010 17:35:37   
marjetica8

IZVIRNO SPOROČILO: pikipo

Koliko so bili stari vaši malčki, ko so se začeili bati tujcev? Oziroma so se jih sploh kdaj bali? Naš mali se sicer ne joče, je pa zelo zadržan, ko je v bližini kdo, ki ga ne pozna. Neha se smejat, čebljat,...Kdaj to mine?

Našse je začel bat pri 10m.Prej se pa ni bal nobenga- še miklavžu je brez problema sedel v naročjuuser posted image ! Sem že iz večih koncev slišala da je to normalna razvojna faza in da slej ko prej mine...

(odgovor članu pikipo)
Neposredna povezava do sporočila: 3
9.4.2010 17:45:21   
Katy78
Prav bal se ni tujcev nikoli, se pa vidi, da mu je nerodno, če ga začne ogovarjat nepoznani človek. Takrat se stisne k meni ali k očiju, ponavadi glavo zarije v moje noge in potem pogleduje k tistemu človeku in se mu nasmiha. Traja nekaj časa, potem pa se navadi in se obnaša kot da ni nič. Star je pa 16 m.

(odgovor članu marjetica8)
Neposredna povezava do sporočila: 4
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Zanimivosti o novembrskih otrocih
Pričakujete oziroma imate novembrčka doma? Ste morda vi rojeni novembra ali kdo drug od bližnjih oziroma prijateljev? Po...
VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?