|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kdaj/kako meso, sir?
5.1.2011 18:34:34   
charlyka
Zdravo mamice, ki uvajate Gh,

saj vem, da je bilo že najbrž stokrat povedano, pa vseeno, če se da kateri napisat user posted image

Nimam veliko izkušenj z mesom, pa bi prosila, če napišete malo katero meso se začne uvajat in kako naprej.
Predvsem pa me zanima na kakšen način naj bi se pripravljal - kuhamo, pečemo, na olju, brez, kako dolgo?? Kakšne količine pa naj bi dali?

Kdaj pa lahko uvedemo sir? Recimo zdenka sir za mazanje (da ga dam zraven kakšne ajdove kašice za bolj poln okus) ali pa ostali trdi siri recimo po koščkih (seveda, da so dovolj mehki)?

Aja, pa še tole sem hotela vprašat - kdaj pa ste začele s testeninami?

Hvala vsem in vsaki posebej user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kdaj/kako meso, sir?
5.1.2011 18:48:23   
nusi
meso sem uvedla po 3. tednu od začetka uvajanja gh - po vrsti piščanec/puran, goveje, zajec, drugega pa še ne. Goveje najprej kuhano iz juhe, potem tudi zrezke, ostalo pa počečeno oz. bolj podušeno na olju in čebuli.

Za zdenka sir tudi mene zanima kdaj.
Makarone brez jajc sem dala zelo kmalu

(odgovor članu charlyka)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Kdaj/kako meso, sir?
5.1.2011 18:49:22   
botrca
IZVIRNO SPOROČILO: charlyka

...katero meso se začne uvajat in kako naprej.
Predvsem pa me zanima na kakšen način naj bi se pripravljal - kuhamo, pečemo, na olju, brez, kako dolgo?? Kakšne količine pa naj bi dali?

Kdaj pa lahko uvedemo sir? Recimo zdenka sir za mazanje (da ga dam zraven kakšne ajdove kašice za bolj poln okus) ali pa ostali trdi siri recimo po koščkih (seveda, da so dovolj mehki)?

Aja, pa še tole sem hotela vprašat - kdaj pa ste začele s testeninami?


1. meso: najprej puranje in piščančje...jaz sem najprej kuhala, nato pa pekla na olju, v pečici, pohala...vse možno...je najbolj mehko...svinjsko pa tudi hitro za onim...pa goveje...user posted image

2. sir in trdi in za mazanje po 7 mesecu...user posted image

3. testenine: tudi kot meso ker sem kombinirala in mešala kot makaronovo meso ali mleto meso in špagete, ma vse kar obstaja...tudi za juho rezance, fritate, zvezdice, kroglice...tudi nekje od 6-7 meseca.


_____________________________

Če želimo živeti z namenom, moramo poiskati tisto, kar najbolj goreče ljubimo, dati vse, kar imamo, nato pa to predati naprej kot štafeto tistim, ki nam sledijo.

(odgovor članu charlyka)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Kdaj/kako meso, sir?
5.1.2011 20:37:02   
eva1
Meso okoli 6-7 meseca najprej kuhano, kasneje na žaru(potem ko je že koščke jedel..na začetku sem ga skuhala poleg zelenjave), sir za mazanje ubistvu še ne je, ker je zelo nezdravo živilo z ogromno natrija(soli), mu dam pa sir ementalec in mozarelo, testenine sem uvedla okoli 8-9 meseca

(odgovor članu botrca)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Kdaj/kako meso, sir?
5.1.2011 22:19:52   
deveta
Meso: nekje po petem mesecu (puran, piščanec, kunec, pa malo kasneje še teletina), skuham skupaj z zelenjavo in zrežem na majhne koščke.
Sir: še nisem dala, bom pa najbrž kmalu (ima 7 m in še malo), se še nisen spomnila nanj. Topljeni sirčki, tudi jaz nisem ljubitelj teh zadev, tako da ji ga do nadaljnega ne bom ponudlila.
Testenine: mislim, da pri 6 mesecih in pol.

(odgovor članu eva1)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Kdaj/kako meso, sir?
6.1.2011 15:26:06   
divans1
Meso: po 6 M najprej piščančka, zajčka, teletina.... Od sira sem mu do zdaj dala samo skuto, topljene sire še ne...

Kakšne testenine pa dajete takim malim, a jih zmučkate z vilico?

(odgovor članu deveta)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Kdaj/kako meso, sir?
6.1.2011 20:40:58   
lunka1
naša meso in sir je od 6m dalje...

od mesa je piščančka, purana, govedino, teletino, mleto meso, - z ničemer nismo imeli nobenih problemov!!! meso ji zdaj pri 9m večinoma popečem v ponvici, potem pa ga zalijem in podušim, da se ne izsuši preveč ali pa ga malo popečem v pečici ob zelenjavici....

od sira pa navadni sir - ementaler (kakšen košček sem in tja, ga obožuuuuuuje), topljeni sir - ne celega, približno tretjino (ji ga recimo vmešam k paradižniku in špagetom ali pa v pečici stopljen nad cvetačko), pa parmezan (tega ji dam v juho, paradižnik, makaronflajš,...)

(odgovor članu divans1)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Kdaj/kako meso, sir?
6.1.2011 21:10:39   
divans1
Kako pa dojenček je špagete, al mu jih z vilico narežete?

(odgovor članu lunka1)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Kdaj/kako meso, sir?
6.1.2011 21:11:39   
lunka1
jaz jih s paličnim mešalnikom zmiksam, ravno toliko da pridejo kakšen cm dolgi

(odgovor članu divans1)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Kdaj/kako meso, sir?
6.1.2011 21:20:57   
divans1
Aha. Kaj pa recimo meso, dejte mi kak recept še kako mu ga lahko pripravim, da ga ne bi kuhala. Do sedaj sem mu ga vedno skuhala z zelenjavo in recimo krompirjem ali rižem ali kašo.... in ga potem z nožem na drobno zrežem.

(odgovor članu lunka1)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Kdaj/kako meso, sir?
6.1.2011 21:33:46   
lunka1
jaz meso (file) popečem tako kot zase - dam gor malo petršilja, bazilike,... (samo solim ga ne) ga na hitro popečem na obeh straneh, potem pa zalijem z vodo in pokrijem, da meso ni preveč suho. zadjič sem ji prilila še malo smetance in je imela piščančji file v smetanovi omaki user posted image

(odgovor članu divans1)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Kdaj/kako meso, sir?
7.1.2011 15:19:46   
divans1
Kolikokrat na teden ponudite svojemu dojenčku meso in jajček-trdo kuhan rumenjak? In še - kdaj ste prvič ponudile gobe? Beljak naj bi se prvič dal po 1 letu, pa me zanima, kaj pa če recimo narediš kuhano zelenjavo, pa potem zmešaš jajčka in preliješ po tem in daš peči v pečico, ali se samo rumenjak zmeša?

(odgovor članu lunka1)
Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...
Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...




So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.