Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
Kaznovanje otrok v šoli 21.10.2010 11:59:49
|
|
|
|
ZARA
|
Ne pri nas, v VB. Ministrstvo za šolstvo v Veliki Britaniji je povečalo pooblastila učiteljem, da lahko kaznujejo učence ne glede na to, kje jih vidijo. S tem želijo preprečiti neprimerno vedenje, ki je med mladimi iz dneva v dan bolj prisotno. Mnogi prosvetniki so bili prepričani, da lahko kaznujejo učenca le, če je oblečen v šolsko uniformo. Nova pravila omogočajo, da posredujejo kjer koli se otroci vedejo neprimerno, se bahajo – lahko je to na ulici, v učilnici, trgovini, na športnem stadionu ... Učiteljem bodo v kratkem dali natančne smernice s točno določenimi merami, ki jih lahko uporabijo ne samo v šoli, temveč tudi pred in po pouku, še več, tudi med vikendom. http://24ur.com/ekskluziv/zanimivosti/s-pasom-in-palico-nad-britanske-ucence.html
|
|
RE: Kaznovanje otrok v šoli 21.10.2010 12:01:48
|
|
|
|
baguSka
|
jao spet te 24 ur klobase.... ce ucitelji dobijo pooblastila kar naenkrat pomeni da lahko otroke tepejo s pasovi in palcami al kaj? jezus - bruka!
|
|
|
|
RE: Kaznovanje otrok v šoli 21.10.2010 13:27:51
|
|
|
|
vrtnica.m
|
To pa bo kot je bilo v starih časih (beri pred ca. 50 leti). No, takrat so otroci vsaj spoštovali starejše in starejših ni bilo strah iti mimo skupine kakih najstnikov (no, takrat se niti niso zbirali tako kot sedaj).
|
|
RE: Kaznovanje otrok v šoli 21.10.2010 14:04:59
|
|
|
|
jagoda77
|
IZVIRNO SPOROČILO: vrtnica.m To pa bo kot je bilo v starih časih (beri pred ca. 50 leti). No, takrat so otroci vsaj spoštovali starejše in starejših ni bilo strah iti mimo skupine kakih najstnikov (no, takrat se niti niso zbirali tako kot sedaj). sej ne podpiram nekega tepeža ne nič... samo to o spoštovanju je bilo pa res... nisi vidu nikogar na cesti zvečer, v gostilnah samo starejši, spoštovanje do starejših,..... zdej pa vsak mulček misli, da če čik kadi, pa spije za vikend 5pivov, da je ful faca...
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 21.10.2010 14:29:39
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: Kaznovanje otrok v šoli 21.10.2010 14:44:04
|
|
|
|
picola1
|
IZVIRNO SPOROČILO: metulj333 kar se mene tice, naj mojga mulca ucitelj mirno klofne, ce ga jz nisem sposobna nauciti nekih manir. Hm...se ti ne zdi, da si klofuto bolj zaslužiš ti...če ga nisi sposobna naučit nekih manir...(nč osebnega, ne zamerit) Ok, ne rečem...tut otroke je treba disciplinirat...sam za đabe, če je v starših problem...
|
|
RE: Kaznovanje otrok v šoli 21.10.2010 15:23:48
|
|
|
|
Klemy82
|
Ah, pa ve veste, kje vse povsod po svetu je fizično kaznovanje otrok v šoli še vedno normalna praksa? Pa to ne samo v kakšnem Zumbistanu, recimo, imam prijateljico, ki živi v Singapuru, napredni do amena, ampak tam te za kakšno večjo kozlarijo še v srednji šoli s palico po rokah tepejo. Ona je učiteljica v srednji šoli in ravno zadnjič mi je razlagala, da so enega fanta, ki je izsiljeval mlajše dijake, pred celo šolo namahali s palico. Je pa takih primerov izredno malo. Oni dajo ful na disciplino in red, sploh v šoli, in imajo cel kup pravil in kazni, ampak fizično kaznujejo res samo za najhujše prekrške, ne kar za vsako figo.
|
|
RE: Kaznovanje otrok v šoli 21.10.2010 15:24:51
|
|
|
|
blaža
|
IZVIRNO SPOROČILO: picola1 IZVIRNO SPOROČILO: metulj333 kar se mene tice, naj mojga mulca ucitelj mirno klofne, ce ga jz nisem sposobna nauciti nekih manir. Hm...se ti ne zdi, da si klofuto bolj zaslužiš ti...če ga nisi sposobna naučit nekih manir...(nč osebnega, ne zamerit) Ok, ne rečem...tut otroke je treba disciplinirat...sam za đabe, če je v starših problem... se strinjam.
|
|
RE: Kaznovanje otrok v šoli 21.10.2010 18:24:22
|
|
|
|
gita10
|
Verjetno nobena od nas noče, da bi jih fizično kaznovali. Vendar tako, da so pa učitelji brek kakršnekoli avtoritete in, da se otroci ne držijo nobenih zakonov pa tudi ni prav. Zadnjič sem prišla po svojega sina v šolo in mi je en fantek ( 2 raz) rekel, da sem k..., ker se mu nisem takoj odmaknala. Vsak dan sem s svojim hiperaktivcem, pa mi nikoli ne pride, da bi klofutnala ampak pri tistem fantu mi je pa prišlo, da bi dobil svoje. In če starši neznajo svojih otrok vzgojit jih pa naj učitelji nekako kaznujejo ( ne mislim fizično ) ampak nekaj vzgojnega bi pri takšnem fantu moralo biti. Naj gre pa smeti okrog šole pobirat --nekaj karkoli ampak tako ne more bit, da mu učitelj čisto nič ne sme reč.
|
|
|
|
RE: Kaznovanje otrok v šoli 21.10.2010 19:20:25
|
|
|
|
baguSka
|
No, ravno prej sm se sprehajala po cesti in nasproti mene hodta dva fotra, vsak s svojim sinom, nekje stara okol 10 let bi rekla.. Nakar en od sinov stegne roko proti psu na drugi strani ograje in se zacne na ves glas hvalit: "jaz pa temu psu recem PIIIICKAAA!!!" fotra pa uzadi: "hahahaha". Ufff.
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 21.10.2010 20:12:12
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: Kaznovanje otrok v šoli 21.10.2010 20:28:29
|
|
|
|
Šarki
|
IZVIRNO SPOROČILO: Klemy82 Ah, pa ve veste, kje vse povsod po svetu je fizično kaznovanje otrok v šoli še vedno normalna praksa? Pa to ne samo v kakšnem Zumbistanu, recimo, imam prijateljico, ki živi v Singapuru, napredni do amena, ampak tam te za kakšno večjo kozlarijo še v srednji šoli s palico po rokah tepejo. Ona je učiteljica v srednji šoli in ravno zadnjič mi je razlagala, da so enega fanta, ki je izsiljeval mlajše dijake, pred celo šolo namahali s palico. Je pa takih primerov izredno malo. Oni dajo ful na disciplino in red, sploh v šoli, in imajo cel kup pravil in kazni, ampak fizično kaznujejo res samo za najhujše prekrške, ne kar za vsako figo. sej ga je verjetno bolj bolelo javno ponižanje kot pa palica
|
|
RE: Kaznovanje otrok v šoli 21.10.2010 21:07:24
|
|
|
|
maya2
|
Ajej popolna bedarija!!! A zdaj naj bi pa še v prostem času učitelji opazovali dijake in pisali kazni al kaj? ja najbrž komaj čakajo!! že tiste v šoli niso učinkovite!!! Tudi zaradi staršev, pa če že podpirajo grdo vedenje svojih otrok v šoli, kaj bi bilo šele, če bi bil otrok kaznovan za nekaj kar je storil recimo na soboto popoldan v parku A bodo učitelji zdaj tudi policaji, a ja pa kakšna bo primerna kazen?
|
|
RE: Kaznovanje otrok v šoli 21.10.2010 22:09:07
|
|
|
|
Lilu23
|
glih danes me je en starejši gospod v mercatorju na blagajni prehitu in sem ga ne premično gledala v oči dokler me ni pogledal in ko me je pogledal sem se mu lepo nasmejala in sem mu rekla: nikar se ne jezite na mladino ker se grdo vedejo, saj ste nam vi starejši za vzor!!! to je problem ker mladina je ogledalo starejšim
|
|
|
| Stran: [1] |
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?