Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
Kazen za vožnjo brez izpita 10.6.2005 12:27:50
|
|
|
|
Anonimen
|
Že šibam gledat v zakon...;)
|
|
|
|
Kazen za vožnjo brez izpita 10.6.2005 12:29:24
|
|
|
|
Anonimen
|
Ajo, kje pa ti to maš? Sej če bi vedela, kam, bi tud jest pogledala 8)
|
|
|
|
Kazen za vožnjo brez izpita 10.6.2005 12:38:27
|
|
|
|
Anonimen
|
138. člen(1) Motorno oziroma motorno in priklopno vozilo sme voziti oseba, ki: – je telesno in duševno zmožna voziti vozilo; – je dopolnila predpisano starost za vožnjo vozil; – ima veljavno vozniško dovoljenje za vožnjo vozil tiste oziroma tistih kategorij, v katero spada vozilo ali skupina vozil, ki jo vozi in ne vozi vozila ali skupine vozil v nasprotju z omejitvijo, vpisano v njenem vozniškem dovoljenju; – ji v času, ko vozi vozilo, vozniško dovoljenje ni odvzeto ali se ji ne izvršuje sankcija prepovedi vožnje motornega vozila določene vrste ali kategorije; – ji ni izrečen varnostni ukrep odvzema vozniškega dovoljenja ali ji ni izrečena sankcija prenehanja veljavnosti vozniškega dovoljenja; – uporablja pripomočke za vožnjo, ki so vpisani v njenem vozniškem dovoljenju; ( 2) V cestnem prometu se ne sme uporabljati vozniškega dovoljenja, namesto katerega je izdan dvojnik. (3) Z globo 20.000 tolarjev se kaznuje za prekršek voznik motornega vozila, ki vozi z vozniškim dovoljenjem, katerega veljavnost je potekla, pa predložitev veljavnega zdravstvenega spričevala ni pogoj za podaljšanje njegove veljavnosti. (4) Z globo 30.000 tolarjev se kaznuje za prekršek voznik, ki ravna v nasprotju s prvo, drugo ali šesto alineo prvega odstavka tega člena. (5) Z globo 120.000 tolarjev se kaznuje za prekršek voznik, ki ravna v nasprotju s peto alineo prvega odstavka ali z drugim odstavkom tega člena. (6) Z globo najmanj 120.000 tolarjev se kaznuje za prekršek voznik, ki ravna v nasprotju s tretjo ali četrto alineo prvega odstavka tega člena. Vozniku motornega vozila se izreče tudi najmanj 8 kazenskih točk. (7) Z globo 50.000 tolarjev se kaznuje za prekršek oseba, ki da motorno vozilo v uporabo osebi, ki ne sme voziti takega vozila. Če prav razumem, je kazen 120.000 SIT, če voziš brez izpita. Pa naj me Sandy popravi. Lahko da sem kakšen člen spregledala.
|
|
|
|
Kazen za vožnjo brez izpita 10.6.2005 12:41:02
|
|
|
|
Anonimen
|
Zakone najdeš na internetu (ta zakon ima naslov Zakon o varnosti v cestnem prometu) na Uradnem listu, lahko pa pogledaš tudi na stran dotičnega ministrstva - v tem primeru za notranje zadeve pod listek zakonodaja. Sama ga imam pa kar na računalniku, sem ga enkrat dol z neta snela.
|
|
|
|
Kazen za vožnjo brez izpita 10.6.2005 12:41:28
|
|
|
|
Anonimen
|
Ja, tudi jaz razumem 120.000 :(( Groza! Ampak nikjer ne zasledim, koliko je, če samo papirja nimaš s sabo. Jaz ga imam na primer v avtu, potem pa vsake kvatre peljem kak drug avto, in seveda pozabim izpit preložit.
|
|
|
|
Kazen za vožnjo brez izpita 10.6.2005 12:44:50
|
|
|
|
Anonimen
|
Uh, Ankica, pa hvala lepa za tvojo pomoč!!!
|
|
|
|
Kazen za vožnjo brez izpita 10.6.2005 12:58:05
|
|
|
|
Anonimen
|
Lahko, da velja tudi ta člen: (spada pod poglavje: XIV. VARNOSTNI UKREPI, POOBLASTILA IN DRUGA POSEBNA DOLOČILA-Posredovanje osebnih podatkov) 237 člen (1) Voznik je dolžan imeti pri sebi listino, s katero dokaže, da sme voziti vozilo v cestnem prometu, prometno potrdilo oziroma veljavno prometno potrdilo za začasno registrirano vozilo, listine o tovoru, dovoljenje o izredni uporabi ceste, dovoljenje za izredni prevoz in potrdilo o usposobljenosti za izvajanje izrednega prevoza ter dovoljenje za vožnjo v času prepovedi prometa in jih na zahtevo policista izročiti na vpogled. Spremljevalec in organizator izrednega prevoza morata imeti pri sebi dokazilo o usposobljenosti za izvajanje izrednega prevoza in ga na zahtevo policista izročiti na vpogled. (2) Voznik mora na policistovo zahtevo omogočiti pregled vozila, opreme, naprav, tovora in pri njem sodelovati. (3) Z globo 10.000 tolarjev se kaznuje za prekršek voznik, ki ravna v nasprotju s prvim ali drugim odstavkom tega člena. Z enako globo se kaznuje za tak prekršek tudi spremljevalec oziroma organizator izrednega prevoza. (4) Z globo 100.000 tolarjev se kaznuje za prekršek voznik, ki ravna v nasprotju z drugim odstavkom tega člena. Zdaj pa ne vem več, bo res treba kakšnega policaja vprašat. A ti nikjer ne piše, po kakšnem členu te bodo kaznoval?
|
|
|
|
Kazen za vožnjo brez izpita 10.6.2005 14:34:50
|
|
|
|
babylove
|
Ko sem bila še na tekočem, je bila kazen 5000, če si prometno ali vozniško doma pozabil. To je bilo kakšni 2 leti nazaj. Dandanes pa nisem več na tekočem :ups:.
|
|
|
|
Kazen za vožnjo brez izpita 10.6.2005 15:25:54
|
|
|
|
viv_
|
Meta. a boš šla delat izpit za traktor? :)-
|
|
|
|
Kazen za vožnjo brez izpita 11.6.2005 20:14:06
|
|
|
|
Anonimen
|
Viv, ne vem zakaj krohotajoči se smajli. Jaz bi ga šla takoj delat! Traktor vozit je največji zakon!!!
|
|
|
|
Kazen za vožnjo brez izpita 11.6.2005 20:23:50
|
|
|
|
Anonimen
|
Nič po blatniku, v Anin sedež. A bi rada da še za to dobim položnico da otroka na blatniku vozim, če jo bom že za vožnjo brez izpita, neregistiran traktor, nedelujoče luči, kurilca v tanku...? :)-
|
|
|
| Stran: [1] |
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?