|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kava
18.4.2010 13:55:35   
natasarobi
Pozdrav!

Zanima me koliko (če sploh) pijete kavo med nosečnostjo.

Kako se borite s prebavo oz. zaprtostjo?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kava
18.4.2010 14:02:10   
Dashenka

IZVIRNO SPOROČILO: natasarobi

Pozdrav!

Zanima me koliko (če sploh) pijete kavo med nosečnostjo.

Kako se borite s prebavo oz. zaprtostjo?

Jaz sem kave spila v nosečnostni kar precej, običajno 2x dnevno, včasih tudi kakšno skodelico več.
Proti zaprtosti pa so mi še najbolj pomagale hruške.

(odgovor članu natasarobi)
Neposredna povezava do sporočila: 2
18.4.2010 14:05:06   
2ursae
med nosečnostjo vedno le brezkofeinsko kavo.

Proti zaprtosti pa še raziskujem, kaj bi mi pomagalo. Zaenkrat mi gre s korenjem in cedevito user posted image .

moj 3-letni otrok na morju, navdušeno in razneženo opazuje mravlje: "iii, mravljica! Nosi drugo speštano mravljico!"

(odgovor članu Dashenka)
Neposredna povezava do sporočila: 3
18.4.2010 14:38:24   
Najaa
Vedno pila belo kavo, največ dve dnevno. Včasih tudi brezkofeinsko.

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 4
18.4.2010 15:19:33   
Ajda A
kave sem popila kar precej. 3 sigurno, če ne še kakšne več .Zaprta pa nisem bila.

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 5
18.4.2010 19:22:10   
tejči28
jaz pijem instant kavo al pa belo kavo 2x na dan. Občasno tudi rahlo turško kavo.

Proti zaprtosti pa mi pomaga donat. 

8.9.2008 nas je razveselil prvi sonček
8.9.2010 pa smo dobili drugo sončico

(odgovor članu Ajda A)
Neposredna povezava do sporočila: 6
18.4.2010 19:24:19   
ZARA
Jst sem velika ljubiteljica kave, ampak se mi je obrnila in je celo nosečnost nisem pila. Proti zaprtosti mi je bil pa Donat zakon.

< Sporočilo je popravil ZARA -- 18.4.2010 19:30:06 >

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

Neposredna povezava do sporočila: 7
18.4.2010 19:28:25   
legenda_m
kava max 2krat dnevno, s kofeinom (kakšen namen ima kava brez kofeina?) in mlekom oz bela kava. proti zaprtju donat in pa v zadnjem mesecu donat ne, pač pa ena stvar biokor (naravna zadeva z lanenim semenom, na tešče poješ eno žličko in zaliješ z veliko vode user posted image in pa jabolka, sprehod. ni večjih problemov.

(odgovor članu tejči28)
Neposredna povezava do sporočila: 8
18.4.2010 19:29:29   
rija
2-3 kave dnevno.

z zaprtostjo pa nisem imela problemov. tudi zaradi kave....user posted image

...vox populi...

Neposredna povezava do sporočila: 9
18.4.2010 19:36:54   
DanijelaNeli
Pijem brezkofeinsko kavo Illy (doma)...včasih ko me res lomi pa lahko tudi navadno s kofeinom.

Z zaprtostjo nimam nekih težav,ker jem kar veliko sadja in zelenjave,...pa pijem veliko.

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 10
18.4.2010 19:43:32   
miapia
Uživala sem običajno količino kave kot pred nosečnostjo. Za prebavo pa sem prepozno poskusila čez noč namočene slive skupaj z lastnim sokom. Zelo priporočam pa pitje Molkosana, za katerega pa v času nosečnost nisem vedela in ga žal nisem uporabljala.

Tri stvari so nam ostale iz raja: zvezde, cvetlice in otroci. (Dante Alighieri)

(odgovor članu DanijelaNeli)
Neposredna povezava do sporočila: 11
18.4.2010 19:44:25   
eternety
Jaz prve tri-štiri mesece nisem pila. Sploh mi ni dišala, pa še slabosti sem imela čez cel dan in mi sploh ni pasala. Proti koncu nosečnosti pa mi je ponovno začela dišati in sem tu pa tam kakšno skodelico kave z mlekom spila.

Neposredna povezava do sporočila: 12
18.4.2010 20:21:46   
mayci
Pijem kavo brez kofeina, večinoma instant. Pa še to redko, ker mi niti ne paše.user posted image
Z zaprtostjo pa nimam težav, pijem veliko vode, pojem veliko svežega sadja, pa vsak dan je na sporedu daljši sprehod in to je to.user posted image

Lepo je biti mamica.. :))

(odgovor članu eternety)
Neposredna povezava do sporočila: 13
18.4.2010 20:35:00   
K_a_t_i
Prve 3,5 mesece mi ni šla dol (no, sej mi ni šlo nič user posted image ), potem pa kot prej - 1 bela dnevno. Le to gledam, da je nekje do 14h (najraje okrog 10h, 11h skupaj z rogljičkom - kot malico), ker če jo pijem prepozno, me zgaga peče.

Žiga, 27.02.07
Gašper, 22.5.10

(odgovor članu mayci)
Neposredna povezava do sporočila: 14
18.4.2010 21:11:20   
marjetica8
Jst na zaetku nisem pila kave, ker mi je blo ful slabo in mi ni dišala. Kasneje sem začela pit kavo brez kofeina. Ker pa sem bla vedno bolj zaprta in sem imela obupno nizek pritisk, sem začela pit normalno kavo - enkrat dnevno - samo zjutraj. Od takrat do konca nosečnosti nisembla več zaprta in tudi s pritiskom je blo boljše. Pa nč ni blo narobe z mojim sončkom.

(odgovor članu K_a_t_i)
Neposredna povezava do sporočila: 15
19.4.2010 8:17:36   
josephine27
čisto na začetku nosečnosti ( 2 meseca) je nisem pila ker mi je po njej delalo slabo. potem sem pa pila po eno kavico na dan ( moja običajna doza prej je bila 2-3).

(odgovor članu marjetica8)
Neposredna povezava do sporočila: 16
19.4.2010 8:43:41   
natasarobi
Super, hvala vam. Mi je malo lažje, da vidim, da vseeno pijete kavo. Mene je na začetku (že nekaj ket nazaj pri 1. nosečnosti) v tisti šoli za en dan, ena sestra tam, češ kako lahko piješ kavo user posted image  Ker se ni vse izšlo tako kot bi moralo, človek pomisli na marsikaj.

Jaz sicer cca 4 - 5 mesecev nisem pila kave (razen na začetku kakšen mesec). Postajala sem vse bolj zaprta in sem se odločila, da moram spiti vsake toliko kakšno kavico. Sicer ne pijem turške, temveč iz avtomata (takšne, ki imajo vZda), vendar se trudim, da jo ne bi bila vsak dan.

Težava je v tem, da sem drugač ful 'kafetarca'. Da bi ostala pri eni na dan je tako težko (vendar vztrajam), ampak vsaj prebavo imam spet boljšo.

(odgovor članu josephine27)
Neposredna povezava do sporočila: 17
20.4.2010 16:37:52   
jona klara
jaz spijem 1, redko dve, sem si kupila že brezkofeinsko, ampak še nisem poskusila.zaprta sem pa full kljub 1 l donata na dan, namočene sklive, tako, da bo težek boj...

miklavž je imel malo zamude in nas obdaril z fantkom !!!presrečna sva

Neposredna povezava do sporočila: 18
20.4.2010 16:42:25   
m_o_i
kave spijem tolko, kot mi pase.
itak sem se nekaj mocno delala na zacetku nosecnosti in dva dni ne pila kave-ampak kofetarca, kot sem (bila) se je hitro zacelo z glavoboli, slabim pocutjem, zaspanostjo; ma ni vredno!
svoji G sem omenla, da ne zdrzim brez, pa me je cudno pogledala, zakaj je ne pijem, tak da...sicer jih ne spijem vec 10 na dan, dve pa ziheruser posted image
aja, se pa drzim tistih kapucinov v prahu; turska mi je nekak premocna...

Elias je pridrvel k nam 11.05.2010 ob 11.07
11.05.2010 - 2070 g 45 cm
07.10.2011 - 9960 g 80 cm

(odgovor članu jona klara)
Neposredna povezava do sporočila: 19
20.4.2010 16:43:00   
miska333
Meni je rekla ginekologinja, da brez problema do 2 skodelici spijem na dan. Eno dopoldne in eno bolj popoldne.

(odgovor članu jona klara)
Neposredna povezava do sporočila: 20
21.4.2010 14:53:13   
aly12
Meni je G enako svetovala, kar je super, ker sem strastna kavopivka in me je bilo tudi malo strah, da sploh ne bom smela blizu kave. Seveda jo zdaj pijem bistveno manj, važno, da dobim tisto jutranjo, ker je pravi mali ritual za nasmejan začetek dneva.:)

“love builds up the broken wall
and straigtens the crooked path.
love keeps the stars in the firmament
and imposes rhythm on te ocean tides
each of us is created of it
and i suspect
each of us was created for it”

Maya Angelou

(odgovor članu miska333)
Neposredna povezava do sporočila: 21
22.4.2010 15:49:23   
Urska09
Vso nosečnost sem pila kavo. 2 skodelici prave turške na dan. Včasih tudi 3. Jo tako obožujem, da ne bi zdržala brez nje. user posted image Pa še glavobol takoj fašem, če je ne pijem. Pa je bilo vse b.p.

(odgovor članu aly12)
Neposredna povezava do sporočila: 22
22.4.2010 19:39:35   
Taddy78
Pila sem kavo 2x na dan, s prebavo oz. zaprtostjo nisem imela problemov.
Jutranja kava me vedno prežene na wc in tako je bilo tudi v nosečnosti.

(odgovor članu Urska09)
Neposredna povezava do sporočila: 23
24.4.2010 21:01:45   
Maxica
Jaz pijem kavo tako, kot pred nosečnostjo. Eno na dan, morda niti to ne.
Sem pa kar precej zaprta, najbolj mi pomaga laneno seme v jogurtu.

Sami sončki okrog mene :)

(odgovor članu Taddy78)
Neposredna povezava do sporočila: 24
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...

V katerem poskusu drugič?
Matejčika

V katerem poskusu vam je uspelo ´naredit´drugega otroka?

Prvič (58%)

Drugič (10%)

Tretjič (9%)

Četrtič (3%)

Petič (1%)

Več kot Petič (19%)

Število vseh glasov: 354

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!