|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Katero zelenjavo še?
29.6.2009 9:17:27   
Katy78
Našemu malčku sem zdaj mlečni obrok opoldne nadomestila z GH. Poskusil je korenček, kolerabo, bučke, cvetačo in brokoli, zraven pa mu dajem riž, polento, krompir ali ajdovo kašo.

Sicer se da iz tega narediti kar nekaj kombinacij, me pa vseeno zanima, ali je še kakšna zelenjava, ki bi mu jo lahko ponudila? Sama se spomnim samo še blitve. Ohrovt, grah in sladko zelje zaenkrat še ne bi, zaradi napenjanja, potem se pa ne spomnim nobene zelenjave več.

Pa še nekaj me zanima. Jaz mu riž, polento, krompir ali ajdovo kašo kar zmešam v zelenjavno kašico, pa me zanima, ali ste jim ve dajale pri istem obroku npr. krompir in zelenjavo ločeno, torej eno žlico krompirja, eno žlico zelenjave? Če ja, od katerega meseca?

Hvala za odgovore.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Katero zelenjavo še?
29.6.2009 9:22:53   
tejči28
Hvala za tako zanimivo vprašanje.Moj mali bo čez en teden dopolnil 10 mesecev in mu še vedno vse zmešam,zelenjavo in krompir.Pa tudi mene zanima od kdaj je potrebno začeti dajati ločeno? 

8.9.2008 nas je razveselil prvi sonček
8.9.2010 pa smo dobili drugo sončico

(odgovor članu Katy78)
Neposredna povezava do sporočila: 2
29.6.2009 9:34:31   
Najaa
Jaz bi dala še blitvo in špinačo, peso...

Hrano pa mešala skupaj nekje do enega leta mogoče. Nekateri otroci imajo tudi raje zmešano.

(odgovor članu tejči28)
Neposredna povezava do sporočila: 3
29.6.2009 9:40:18   
resnično srečna
naša je oboževala brokoli pa por...mah nisem niti komplicirala...je vedno dobila kar vso zelenjavo...postopoma seveda...drugače pa tud kaka leča pa čičerika...ješprenj...

glede mešanja pa...eh to je samo vizualno...sej konec koncev se v želodčku vse zmeša...

smo ji pa sčasoma vedno manj pasirali zato, da se je navadila ne koščke...najprej je sicer pel palični...potem mečkalec za krompir...nato samo še vilica...no pa sedaj nima problemov in lepo zgrize vse...

She
May be the face I can't forget.
A trace of pleasure or regret
May be my treasure or the price I have to pay.
She may be the song that summer sings.
May be the chill that autumn brings.
May be a hundred different things
Within the measur

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 4
29.6.2009 12:11:48   
dejzi
Koruza, špinača - naša to obožuje!
Pa tudi grah in fižol, čisto malo na začetku, pa bo.

Rea * 02.08.2008
Nia * 19.08.2011

(odgovor članu resnično srečna)
Neposredna povezava do sporočila: 5
29.6.2009 15:18:14   
Pacota
pa se avokado, proso.

(odgovor članu dejzi)
Neposredna povezava do sporočila: 6
29.6.2009 15:27:01   
katja_p
Naša je stara 6,5 meseca in smo pred slabim mesecem začeli z GH. Pa smo naleteli na problem: po uvajanju sadja, ni hotela nobene zelenjave več! Predtem jo je lepo jedla. In smo ji pričeli dajat od našga kosila stran - tako je vsaj začela jo zopet jest. Kar pomeni, da je malo slano in da js kuham take stvari, ki jih lahko jé.

Če imamo npr. pire in špinačo, ji dam objega mal na žličko. Posebej ne mešam, ker ji dajem kar iz svojega krožnika. Zelo rada ima cvetačo in brokoli, gratinirano s sirom v pečici. Pa zakon je zdrobova juha s korenčkom (pa tud kako drugo zelenjavo).

Če imamo npr. zelenjavo in riž posebej, malo zmešam in zmečkam z vilico in ji dam.

(odgovor članu Pacota)
Neposredna povezava do sporočila: 7
30.6.2009 12:04:17   
Katy78

IZVIRNO SPOROČILO: katja_p

Zelo rada ima cvetačo in brokoli, gratinirano s sirom v pečici. Pa zakon je zdrobova juha s korenčkom (pa tud kako drugo zelenjavo).

Ampak a ni pri 6. mesecih in pol še malo prekmalu za mlečne izdelke?

Najaa - kako pa pripraviš peso oz. v kakšni kombinaciji jo ponudiš?

Sicer pa hvala vsem za odgovore.

(odgovor članu katja_p)
Neposredna povezava do sporočila: 8
30.6.2009 13:52:06   
Hope2
Mi imamo na sporedu tudi papriko. Včasih svežo, mu odrežem kar en kos in mu dam v roke, nima zob in samo cuza. Ali pa mu na zelo male koščke narežem in skupaj z bučko malo prepražim na olju in včasih mal česna. Tole mu tak zadiši, da že prilaufa v kuhinjouser posted image .
Avokado je tudi zakon. Jaz mu ga kar med pire krompir zmečkam.
Drugače pa lahko tudi proso počasi uvedeš

Vidim, da mu daješ tudi ajdo. V merkatorju na oddelku za posebne diete, lahko dobiš ajdove makarone (brez jajc, glutena, konzervansov....), pa mu lahko tudi to skuhaš z zelenjavo, mesom, ali pa v juho daš.

< Sporočilo je popravil Hope2 -- 30.6.2009 13:54:16 >

(odgovor članu Katy78)
Neposredna povezava do sporočila: 9
30.6.2009 14:36:15   
katja_p
IZVIRNO SPOROČILO: Katy78

Zelo rada ima cvetačo in brokoli, gratinirano s sirom v pečici. Pa zakon je zdrobova juha s korenčkom (pa tud kako drugo zelenjavo).

Ampak a ni pri 6. mesecih in pol še malo prekmalu za mlečne izdelke?

Menda ne ... Tud v eni knjigi z recepti piše, da lahk daješ sir in kislo smetano, ker so manj problematični kot kravje mleko.
Pa pr 7m lahk začneš s skutkami in jogurtom.

(odgovor članu Katy78)
Neposredna povezava do sporočila: 10
30.6.2009 17:53:54   
Katy78

IZVIRNO SPOROČILO: Hope2

Ali pa mu na zelo male koščke narežem in skupaj z bučko malo prepražim na olju in včasih mal česna.

O, zanimivo. A potem mu daš pa kakšen krompirček zraven al kako? Koliko je tvoj mali star? Nekaj takega kot moj, a ne? Vidiš, meni pa ni potegnilo, da bi mu kaj prepražila... Pa hvala za info o ajdovih makaronih. user posted image  Ja, proseno kašo mu bom pa jutri naredila.

(odgovor članu katja_p)
Neposredna povezava do sporočila: 11
1.7.2009 9:04:44   
Hope2

Ali pa mu na zelo male koščke narežem in skupaj z bučko malo prepražim na olju in včasih mal česna.

O, zanimivo. A potem mu daš pa kakšen krompirček zraven al kako? Koliko je tvoj mali star? Nekaj takega kot moj, a ne? Vidiš, meni pa ni potegnilo, da bi mu kaj prepražila... Pa hvala za info o ajdovih makaronih. user posted image  Ja, proseno kašo mu bom pa jutri naredila.

Ja, obvezno mu neki zraven skuham (cvetačo, krompir, riž....). Samo pečenih stvari mu ne dajem še. To je samo za izboljšanje okusa. Star je 7,5 mesecev.

(odgovor članu Katy78)
Neposredna povezava do sporočila: 12
1.7.2009 9:31:33   
katja_p
Katy78: kako si nardila proseno kašo in kako mu je bla všeč?

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 13
1.7.2009 10:50:32   
Katy78

Nisem nič komplicirala, samo na vodi sem jo skuhala, potem sem mu jo pa s kuhano kolerabo skupaj zmešala, no, spasirala s paličnim, pa je ful z veseljem jedel, pojedel je 200ml, pa se mi zdi, da bi še, požeruhec mali. user posted image  Sicer pa ima korenček in kolerabo nasploh rad, verjetno ker sta malo sladka. Zdaj bo prosena kaša kar večkrat na jedilniku, ne samo za koslilo, tudi za večerjo - mlečna prosena kaša.

(odgovor članu katja_p)
Neposredna povezava do sporočila: 14
1.7.2009 10:59:07   
katja_p

Nisem nič komplicirala, samo na vodi sem jo skuhala, potem sem mu jo pa s kuhano kolerabo skupaj zmešala, no, spasirala s paličnim, pa je ful z veseljem jedel, pojedel je 200ml, pa se mi zdi, da bi še, požeruhec mali. user posted image  Sicer pa ima korenček in kolerabo nasploh rad, verjetno ker sta malo sladka. Zdaj bo prosena kaša kar večkrat na jedilniku, ne samo za koslilo, tudi za večerjo - mlečna prosena kaša.

kk boš pa nardila mlečno proseno kašo? Sej mi kravjega mleka še ne daješ, ne? Z AM?

(odgovor članu Katy78)
Neposredna povezava do sporočila: 15
1.7.2009 12:47:14   
Hope2
Skuhaj na vodi in potem dodaš AM ali tvoje mleko.

(odgovor članu katja_p)
Neposredna povezava do sporočila: 16
1.7.2009 14:26:29   
Katy78

Skuhaj na vodi in potem dodaš AM ali tvoje mleko.

Ja, točno tako. user posted image

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 17
1.7.2009 14:45:08   
Najaa

Peso skuhaš do mehkega in lahko pomudiš samo ali s kakšno drugo vrsto zelenjave.

(odgovor članu Katy78)
Neposredna povezava do sporočila: 18
23.9.2009 12:58:40   
frulica
moj sonček je do zdaj jedo samo sadje in bi mu rada začela dajat tudi zelenjavo.pa me zanima katero lahko dam in kako to zelenjavo pripravim.star bo kmalu 6 mesecov

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 19
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kako je v resnici imeti dva otroka, mlajša...
Pripnite ta dvojni voziček in se pripravite na divjo vožnjo. Dobra je.

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.