|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Katero meso uvesti po piščancu?
14.5.2006 12:52:43   
Anonimen
Ribe?

Stari smo 6 mesecev in smo uvedli že od zelenjave: korenček, krompir, brokoli, cvetačo, bučke. Od sadja jabolka, hruške, suhe marelice in slive v kompotu, banane...
Uvedli smo še rižo.

Kaj zdaj? A lahko počasi začnem z jogurti? Probali smo že tudi sladoled. 
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Katero meso uvesti po piščancu?
14.5.2006 13:09:44   
nana 27
Nam je pediatrinja pri pol leta rekla, da lahko začnemo s skutami, sirčki, jogurti itd., pa nam ni pustila uvajat goste hrane prezgodaj, tako da...dober tek!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
14.5.2006 13:34:04   
April
Z ribami rajši še malo počakaj, da bo blizu enega leta, ker jih prej odsvetujejo.  Jaz sem jih sinu prvič dala pri 10 m v ribji juhi.
Ko sem uvajala meso je bila pa to kuhana teletina. Piščančjega mesa, razen domačega mu na začetku še nisem dajala.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
14.5.2006 16:24:42   
Dejča
Purana, če ga še niste poskusili, teletino, menda celo jagnjetino, mi je še nismo, kunčje pri 7 M, mi smo ga sicer dosti kasneje ...

(odgovor članu April)
Neposredna povezava do sporočila: 4
14.5.2006 16:42:10   
Anonimen
ja, teletino.

(odgovor članu Dejča)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
14.5.2006 17:37:15   
Anonimen
čevapčiče pa kotlete.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
14.5.2006 17:57:37   
Anonimen
user posted image user posted image  

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
14.5.2006 18:16:00   
Moa
Jaz bi poskusila tudi s kuhano belo ribo... koscki...
Pa seveda purana, teletino... zajcek... (pri nas ga ne jemo.. imamo enega zivega doma..)

Dober tek! M.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
14.5.2006 18:19:21   
jakaracman
Meni je ped. rekel, da jogurti skuta je po 8 mesecu.Meso pa puran in baby beef.Lp

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
14.5.2006 21:15:27   
soncek&luna
jaz mojemu user posted image  dajem piscanca, purana, govedino, teletino... bom pa poskusila tudi belo ribo, katero mu lahko damo od 6 meseca naprej...

aja, moj user posted image  je star 6,5 m

Mami, pika moja!

(odgovor članu jakaracman)
Neposredna povezava do sporočila: 10
14.5.2006 21:17:43   
tincci
Meni se to zdi malo zgodaj za meso, saj ga še ne rabi, najprej raje jogurte pa koruzni zdrob pa špinačo... jaz bom z mesom sigurno počakala do 8m, pa z mlečnimi izdelki vsaj do 7m. Jajca, siri.. tud čim kasnej. Ker te boge živali so dandanes tako pitane, tako na antibiotikih, da je joj... nobena karfola ne more nardit tok slabega kot živali, ki so pitane za zakol v takih pogojih, da je meso že čisto plastičnega okusa v primerjavi z 20 let nazaj..

< Sporočilo je popravil tincci -- 14.5.2006 21:21:26 >

(odgovor članu soncek&luna)
Neposredna povezava do sporočila: 11
15.5.2006 7:58:39   
soncek&luna
tincci pa sej otrocek ne poje pol zrezka... gre se za uvajanje okusov... sej jogurta pa spinace pa zdrobov tut ne rabi... je mleko materino ali adaptirano cisto dovolj

Mami, pika moja!

(odgovor članu tincci)
Neposredna povezava do sporočila: 12
15.5.2006 10:59:57   
tincci
Pri 6m počasi materino mleko ni več dovolj, sploh pa predlagam Urski, kaj naj proba naslednje, ker že nekaj časa ni samo dojen. Koruzni zdrob in meso pa sploh nista primerljivauser posted image
A sploh veš, v kakšnih pogojih danes vzrejajo živali? Še nikoli nisem slišala za bolezen zaradi koruznega zdroba ali špinače, za nore krave, ptičjo gripo, salmonelo in prašice, ki so na antibiotikih, ker živijo v tako slabih razmerah, da bi drugače en drugega poklali, pa smo po moje vsi slišali. Zarad mene jim dajajte svinjino od rojstva naprej pa alpsko mleko pa jajca... konec koncev vsaka zase najboljš ve user posted image

Btw. a je katera kdaj videla, kaj jejo prašici in kako dobro živijo (beri: se gibajo)? Pa kljub temu so kotleti še vedno zelo priljubljena slovenska delikatesauser posted image Ali pa to, da slovenske mlekarne odkupujejo mleko od madžarskih kmetov, ker je cenejše in tudi dosti manj kvalitetno od slovenskega, našega pa z veseljem kupujejo italijani tko da gredo vsak dan cisterne mleka dol? Malo se ozrite po trgovini, koliko je mleka, mesa, pa nenazadnje sadja, zelenjave, vsega skratka in se malo zamislite, v kakšnih pogojih mora to rasti, da nasiti potrebe zahodnega predebelega sveta! V LJ Semenarno dnevno hodijo ženičke s trga po eno škropivo, ki naredi izgled solate ful bolj zelen in zdrav. Pošpricajo, da je solata lepa in se ne menijo za to, da mora bit solata 14 dni po uporabi tega škropiva še v zemlji, drugače je zadeva kancerogena! In tako naprej... Pa nisem niti slučajno panična, kaj bo moj otrok jedel, ampak malo z glavo je pa tudi treba opazovat ta svet!

Pa brez zamere vse, sem se mal razpisala

(odgovor članu soncek&luna)
Neposredna povezava do sporočila: 13
15.5.2006 16:12:41   
tina104
Če bi preveč gledali na to, kaj je strup in kaj zdravo, mislim, da danes ne bi nič več jedli.

Nam so na posvetovalnici rekli, da se najprej uvaja sadje in zelenjava, nato meso in rumenjak, šele nato mlečni izdelki. Jaz sem tudi tako delala. So pa za začetek svetovali piščanca in purana - belo meso. No, jaz sem potem dala govedino. Večina jih za perutnino svetuje zajčka in teletino, šele potem govedino. Ribe pa nekje pri enem letu.

20. 8. 2005 se je rodil naš Aljaž

(odgovor članu tincci)
Neposredna povezava do sporočila: 14
19.5.2006 15:03:30   
sharpy
Urška mi smo bili lih danes v alergološki ambulanti in mi je rekla, da bo počasi treba tudi meso uvajat.
Svetovala pa nam je takole, najprej zajčka potem pa jagnječe, kozletino, purana, telečje. Smo pa danes jedli polento s Pregominom in je bil Mark kar zadovoljen.
Upam, da sem ti kaj pomagala

14.11.2005 smo dobili našega sončka Marka

(odgovor članu tina104)
Neposredna povezava do sporočila: 15
19.5.2006 17:21:11   
Anonimen
Sharpy mi bomo prve tri kar preskočiliuser posted image

(odgovor članu sharpy)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
19.5.2006 21:34:42   
tincci
A ni tako, da najprej skute, jogurte, potem mesouser posted image

Urška, a to mu boš v juhi skuhala?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 17
20.5.2006 8:09:23   
Anonimen
Tincci v četrtek sem v posvetovalnici dobila listek kjer piše:

Po 6. mesecu starosti dodamo:
- 2-3x tedensko meso (pusto puranje in piščančje meso, domači zajček)
- 1x tedensko rumenjak (Prvi teden četrt, drugi teden pol in nato cel rumenjak)
- žitarice brez glutena: riž, koruza, ajda
- skuto, najprej navaden jogurt, potem sadnega
-puding, ki ga skuhamo z delno prilagojenim mlekom (Aptamil 2 )
- sadno - žitne kašice

Po 7. mesecu dodajamo:
- žitarice z glutenom (pšenica, oves, ječmen, rž)
- dojenček se postopno navaja na vso mešano prehrano

DO 1. leta starosti ne dajemo:
jajčni beljak, med ribe, čokolado, kravje mleko, svinjsko meso, arašide (smoki), močne konzervirane hrane.

Od sadja pa:
jagode, kivi, maline, breskve

Tinnci jaz mu meseka skuham v zelenjavni juhici. Zrežem ga na večje koščke, da jih potem, ko je zelenjava kuhana, z žlico lažje ven poberem. POtem pa meso s paličnim spasiram (dodam malo juhice, da gre lažje), nato pa vlijem nazaj k zelenjavi, ki jo z vilico samo malo pretlačim.
Zelnjava je itak kuhana tako, da se mu takoj raztopi v ustih, pa tako vsaj ve, če je korenček, cvetačo ali brokoli naprimer. Če pa je vse skupaj zmiksano, pa je en tak čuden okus in itak ne ve kateri okus ima katera zelenjava.

< Sporočilo je popravil URSKA -- 20.5.2006 8:13:58 >

(odgovor članu tincci)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
20.5.2006 9:19:07   
Dashenka
Vsakič znova se nasmejim, kko različne nassvete dobivajo novopečene mamice v posvetovalnicah.

Naša pediatrinja pa je svetovala drugače (dopisano rdeče)

Po 6. mesecu starosti dodamo:
- 2-3x tedensko meso (pusto puranje in piščančje meso, domači zajček)-zajca ni omenjala (tudi če bi ga, ga ne bi kuhala-bljak), pač pa pusto govedino (teletino) in ribo
- 1x tedensko rumenjak (Prvi teden četrt, drugi teden pol in nato cel rumenjak)
- žitarice brez glutena: riž, koruza, ajda  - svtovala vso hrano z glutenom po 6m (kruh, makaroni, itd)
- skuto, najprej navaden jogurt, potem sadnega - enako
-puding, ki ga skuhamo z delno prilagojenim mlekom (Aptamil 2 ) - NE
- sadno - žitne kašice - ni omenjala, sadne in zelenjavne smo jih jedli pri 4m

Po 7. mesecu dodajamo:
- žitarice z glutenom (pšenica, oves, ječmen, rž) - pri 6m
- dojenček se postopno navaja na vso mešano prehrano

DO 1. leta starosti ne dajemo:
jajčni beljak, med ribe, čokolado, kravje mleko, svinjsko meso, arašide (smoki), močne konzervirane hrane.

Od sadja pa:
jagode, kivi, maline, breskve

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 19
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...

Kaj oblečete otroku (2 leti) pod kombinezon?
Evica22

Kaj oblečete otroku (2 leti) pod kombinezon?

hlačne nogavice (50%)

trenirko (14%)

hlačne nogavice + trenirko (36%)

Število vseh glasov: 151

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!