ronja
|
Mogoče beljakovin. A kaj več športaš zadnje čase? Meni zadnje čase pašejo stročnice, pa jih nikoli nisem preveč posmatrala - ker rabim beljakovine, ker zdaj pa res skoraj nič mesa ne pojem in samo od mleka in jogurtov očitno ne dobim dovolj... In sem začela kuhat več stročnic, to itak ni slabo:) Sicer se je meni v prvi nosečnosti strašno začelo pasat mleko, ki ga nikoli nisem pila, ker imam laktozno intoleranco in ga nisem preveč dobro prenašala (driska). Ampak točno tisti teden, ko se začnejo kosti osificirat (vgrajujejo kalcij), je meni noro pasalo mleko! (da se to zgodi ravno ta teden sem izvedela kasneje, tako da možnost vpliva psihe izključna) In še zdaj mi mleko kar paše, je pa zelo odvisno od tega, koliko dojim - v nosečnosti in med zelo aktivnim dojenjem sem ga ogromno popila, zdaj pa vedno manj. Kisle kumarice sem pa samo v nosečnosti jedla - nikoli mi sicer ni pasalo kislo, takrat pa obakrat - tudi še predno sem vedela, da sem noseča. Jaz pri sebi full opažama da moram tik pred menstruacijo full jest in to mastno, sladko, Jaz tudi - par dni prej, 1 dan prej mi pa nič ne paše, samo žejna sem skoz. full luštalo zemlje, zidov in podobnih zadev user posted image user posted image Kakšna razlaga česa mi je manjkalo Kalcija, magnezija, mineralov skratka. Je pa to baje precej pogosto pri otrocih in nekateri celo res poizkušajo to jest. Pol sem pa zanosila in jih nisem videt mogla. Meni se je to zgodilo z obstgarten skuticami. Prej sem stolkala 1-2 na dan, vsak dan! Potem jih videt nisem mogla! Delovale so mi čisto umetno, presladko, zanič so mi bile čisto! Še zdaj jih ne maram. skuštrana, meni je bilo od nekdaj fajn "žvečit" male kamenčke na plaži. pa sem mislila, da je to normalno pri otrocih, pa jaz pač samo nisem odrasla, pa me je lubi zatrl, da sem jaz od nekdaj bla čudna . Ampak očitno nisem edina PS: železa je v špinači toliko kot v drugi temno listnati zelenjavi (solata, ohrovt,...) fora tega mita pa je, da se je nekdo pri prepisovanju zmotil za 1 decimalko in tako je prišlo, kot da ga ima špinača 10x več .