zaspancek1
|
IZVIRNO SPOROČILO: MioBambino Bila sem zelo zagreta za MaxiCosi Mura3 voziček, pa sem si sedaj premislila. Kaj me moti pri MaxiCosi Mura: - ročaj s peno- po tisti peni so me začele kar peči roke, pa še težko ga je poganjati- ročaj je čisto raven, roke imaš v nekem nefiziološkem položaju - težko ga poganjaš naravnost- cel čas sem imela občutek, da bo nekam pobegnil - čeprav sem majhna, sem z nogami občasno zadela v spodnjo košarico za prtljago Vizualno mi je všeč. Kaj si želim od vozička? - trikolesnik - lahek- da ga bom brez težav dala v avto in iz njega - velika kolesa, da ga bom lahko vozila po razgibanem terenu(makedam,...) - velika trda košara, da se bo otrok lahko vozil v nje nekaj mesecev - po višini nastavljiv ročaj - velika košara za prtljago - lahkotna vožnja - neoblazinjen ročaj, morda celo ergonomsko oblikovan - varnost/dobri pasovi za zapeti otroka - prilagodljivost/ da lahko dam nanj lupinico po lastni izbiri - mogoče še zavora, ni pa nujno - ... To bo moj prvi voziček, zato prosim za pomoč. Sem imela Muro 4, tako da imam nekaj izkušenj z njim. Torej, ročaj ni problematičen - sploh ne pena, predvsem pa je dober ravno ta teleskopski sistem povišanja, kjer se sočasno z dvigovanjem ročaja tudi malo oddaljiš od vozička - ravno zato, da ne butaš z nogami. To je npr. priblem pri ostalih vozičkih (npr. tudi Freestylu), kjer ročaju (zgornjemu delu) samo spreminjaš naklon - ko je ročaj nizko, si precej daleč stran od vozička, ko pa ga dvigneš (in predvidevam, da to obvezno storijo tisti, veliki starši, ki delajo tudi daljše korake), pa so bližje Pa tudi pri prehodih s pločnika ročaj ni tako stabilen, kot pri tem, teleskopskem. Kar se tvoji želja tiče, pa - nekako ne gresta skupaj velika kolesa in majhna teža. Ostao bi še šlo. Pa še to - ti je pomembno, da se športni del da obračat? Meni npr. je to zelo in npr. zgornji TFK se ne da, Freestyle pa ja. Mah, mogoče bi jaz od teh zgornjih izbrala najraje Hightreka (če že mora biti trikolesnik, ki je sicer manj stabilen od štirikolesnika). Aja - Elea nima penastega ročaja (vsaj ne takšnega, kot Mura, je v bistvo precej gladka plastika) - so ga pa pred časom imeli v BC v BTC, sicer pod znamko Bebeconfort. Meni je sicer všeč, ni pa ravno hudo lahek.
< Sporočilo je popravil zaspancek1 -- 30.7.2012 11:24:11 >
|