Anonimen
|
Ja, saj, tebi je fajn, zato imaš dvignjen pomivalec, ane? Ni pa to fajn vsem, pa če se tebi zdi še tako blesavo. Moja naloga je, da stranki predstavim pluse in minuse določene zadeve, pa naj se gre za stroje, pulte, materiale,.... To je prva stvar. Recimo ultrapas z ravnim robom zelo lepo zgleda, sploh če je na robu alu trak. Ker pa rob ni zaščiten, tako kot pri dvojno zaobljenemu pultu, ta lep trak začne po sedmih, osmih letih nad pomivalnim strojem odstopat (para in to). Enim je izgled pulta bolj pomemben in ga vseeno vzamejo, drugi pa se raje odločijo za dvojno zaobljenega. Pri ravnih belih frontah, robljenimi z abs-om, se ob stiku postopoma nabere umazanija, ker je videt kot črn rob. Ene to moti, druge ne. Enim je všeč sijaj, ker se ga lažje čisti, drugim mat, ker je bolj robusten, tretji prisegajo na masivo. Druga stvar je, kakšne želje ima stranka. Če noče na noben način imeti dvignjenega stroja, potem ga pač ne bo imela - ona bo živela v tej kuhinji, ne jaz in ne ti, razumeš, kaj hočem povedat? Eno je, kaj meni ustreza drugo, kaj tebi in tretje, kaj tisti določeni stranki. Tebe je fajn, ker imaš dvignjen stroj, moja kolegici je pa žal - ravno zato, ker jo motijo tiste pikice po tleh in da mora potem brisat (pač ni tako natančna ali karkoli že, skratka, zdaj jo moti). Ti si kuhinjo prilagodila SEBI, drugi si jo bodo pa sebi. Kar je tebi fajn, drugim ni. Pride kakšna starejša gospa, hoče čisto navadno pečico, navaden plin, dvojno korito brez pomivalnega stroja, ker je na to navajena in noče novih modernih pridobitev. Kaj si jaz tu mislim, ni pomembno. Lahko ji naredim ekstra moderno kuhinjo, ampak ona tam ne bo srečna. Torej svojega dela nisem naredila dobro, če je stranka nesrečna. Eni imajo takšne navade v kuhinji, drugi drugačne. Zato je fajn pred nakupom česarkoli razmislit, kako si posameznik organizira življenje, kako poteka vsakdan. Tretja stvar je, ali ima nekdo sploh prostor za dvignjen pomivalni stroj (ali pač karkoli drugega bi želel). Zdaj bi vsi imeli otoke, ampak redkokdo ima prostor zanj. Ne moreš pa na vsaki strani pustiti 50cm prehoda, samo zato da imaš otok. In v enem majhnem blokovskem stanovanju, kjer je že itak vse natlačeno, imaš pred sabo dilemo: več delovne površine, dvignjeno pečico, dvignjen pomivalni stroj. Vsega ne moreš imeti. Kaj boš naredil? Prilagodiš kuhinjo uporabniku. Večina ima raje dvignjeno pečico in več pulta, opciji pa sta obe. Precej ljudi tudi noče prestavljat inštalacij ali za to nimajo dovolj denarja,... Enim je pomembnejši enotni videz kuhinje in si kupijo vgradni hladilnik, drugim je pomembnejša prostornina hladilnika in imajo zato prostostoječega. Kot sem rekla že zgoraj: vsak si mora prostor prilagoditi SEBI. Moja naloga je, da stranki predstavim vse opcije, da poiščem najbolj optimalno varianto in poskrbim za točno dostavo in montažo, stranka pa se mora na koncu odločiti, kaj si želi in ali prostor in/ali finančne možnosti omogočajo izpolnitev vseh želja. Poka, oprosti za smetenje, upam, da nakup stroja uspešno poteka.
|