enkratna
|
Hm, to je zelo splošno vprašanje. Kar je tebi dobro, je lahko meni zanič - in obratno. Odvisno od pričakovanj, ki jih imaš (je samo za ginekološke zadeve ali te zanima spremljava nosečnosti. Imaš raje prijazne, empatične ginekologe, ali take ki so bolj redkobesedni, direktni? Je spol ginekologa/inje preferenca? Ipd. Jaz sem v Leonišču imela naslednje ginekologe (vsi so bili napotni, ne osebni): - dr. Drobnik - fantastičen, sicer dokaj neoseben, zelo strokoven ko se pogovarja s tabo (a zna razložiti tudi po domače), zelo zemeljski - npr. meni je rekel da "mi nihče ne more odvzeti strahu pred naslednjo nosečnostjo, in da moram sama najti pot, da se soočim s tem" (ni mi bluzil, da bo npr. vse OK, naj me ne skrbi, ipd).
- dr. Šalamun - mlajša, imaš občutek da si s prijateljico na kavi, jemlje pa vse kar rečeš zelo resno in nimaš občutka, da govoriš v prazno. V primerjavi z vsemi mojimi gin.izkušnjami najbolj nežna pri vaginalnih pregledih (no, tudi moja osebna G je).
- dr. Belejc - starejša, ful izkušena, ampak odrezava, redkobesedna... recimo meni je dr. Šalamunova napovedala, da bi lahko bil moj maternični vrat problem, dr. Belejčeva je pa rekla, da je gledati MV pred 24T nesmisel. BTW: Rodila sem 4M prezgodaj (popadki), prejšnja nosečnost se je končala v 16T (odtekla plodovnica). Dr. Šalamun mi je npr. rekla, da sem idealni kandidat za cerklažo, moja osebna ginekologinja za to ne vidi razloga (ni v Leonišču).
- dr. Rončevič - pred leti sem bila tudi pri njemu, ampak mislim da je on samo še porodničar. Krasen dohtar, eden redkih moških "nežnih" ginekologov.
To so moje izkušnje. Z vsemi sem bila zadovoljna (no, mičkn manj z Belejčevo, ampak ne zaradi strokovnosti ampak njene redkobesednosti - npr. šele ko sem za spol vprašala na morfologiji, je rekla "a hočte vedet?" in "fantek je").
|