|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Katerega dojenčka (igračo) naj kupim?
19.11.2009 22:30:40   
terida
Kmalu bo naša 20-mesečna hčerkica dobila bratca. Ob tej priliki sva ji z možem nameravala kupiti igračko dojenčka. Danes sva pregledala kar nekaj trgovin, pa nisva našla takega, ki nama bi bil všeč. Saj nič ne rečem, mogoče sva prezahtevna... Rada bi, da bi bil majhen (do 30 ali 35 cm), imel mehko telo, jokal in bi se ga dalo utišati z dudo ter da bi bil fantek (glede na videno se bojim, da bomo morali to zahtevo preskočiti). Zraven naj bi imel tudi nekaj "opreme" - kak voziček, mogoče pleničke za previjanje ipd. Seveda je ok, če to ni vključeno v osnovni paket, ampak bi rada, da se da vsaj dokupit.

Če kdo ve, kje lahko dobimo takega ali podobnega dojenčka, naj prosim pove. Vesela bom tudi vseh vaših izkušenj in predlogov v zvezi s temi igračami, v smislu kaj imajo otroci radi, kaj je odveč ipd. 
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Katerega dojenčka (igračo) naj kupim?
19.11.2009 23:16:26   
maya2
http://www.neckermann.si/artikel/3635516/Bambolina-Bebe

mogoče kaj takega????

Naša ima Baby Anabell, jo ima zelo rada, oblači ji kar svoja oblačila, dokupili smo lupinico in voziček, ostalo še čaka, če sploh....

< Sporočilo je popravil maya2 -- 19.11.2009 23:20:24 >

Nobody is perfect.

Hi! I'm Nobody

(odgovor članu terida)
Neposredna povezava do sporočila: 2
20.11.2009 7:29:00   
Luni
Naša je imela malo Baby Anabell: mehko telo, prave velikosti, dudika. Samo škoda, ker učk ne zapisra. Zdaj ima pa Baby borna...

(odgovor članu maya2)
Neposredna povezava do sporočila: 3
20.11.2009 8:23:30   
mate0ja
u naša babi bi verjetno znala odgovorit na to vprašanje. Vsi ostali imamo namreč prepoved kupovanja dojenčkov. Za prvi rojstni dan je dobila beby anabel. Je pa res, da je v paketi samo dojenček vse ostalo pa dokupiš. Imajo pa veliko izbiro.

Če bi rad bil srečen, BODI!!

(odgovor članu Luni)
Neposredna povezava do sporočila: 4
20.11.2009 8:46:49   
misa4
Naši smo kupili baby borna-fantka in rdečega trikolesnika(da bo kot mamiuser posted image ), ko se je bratec rodil in ji je to prinesel iz porodnišnice. Je pa dojenčku dala ime Tjaš, ker je že tako hotela dati bratcu ime, samo meni ni ta ime všeč.

(odgovor članu mate0ja)
Neposredna povezava do sporočila: 5
20.11.2009 9:04:16   
Zofy
Ko boš našla pravega dojenčka, tudi meni sporoči please user posted image .
Jaz bi sicer imela takega s plastičnim telesom, da se ga lahko tudi kopa. Sem gledala v BC pa imajo tele baby born, ampak se mi zdijo ful dragi. 40€ za kos plastike??
So mi pa punce rekle, da je skoraj boljše, da je dojenček velik vsaj 50cm, da ga pol lahko oblačiš v prave oblekce za dojenčka.

Svet je poln lepote, ko je srce polno ljubezni.

(odgovor članu misa4)
Neposredna povezava do sporočila: 6
20.11.2009 10:25:26   
*alja*
Pri nas bo božiček prinesel baby born-a ker ga imajo v vrtcu in si ga ful želi.
Bo pa letos prvič darilo ki si ga res želi, tako da bo verjetno kar vesela. Do zdaj še ni imela nekih želj za igrače, kar je dobila z tistim se je igrala.

imaš pa baby born-a tudi fanteka
http://images.google.si/imgres?imgurl=http://www.mojtoy.com/images/product_803547_large.jpg&imgrefurl=http://www.mojtoy.com/index.php%3FcPath%3D20_28_54%26osCsid%3D8c082fe9a28a1d9f801093706e055ab6&usg=__9k6_HJ7Zw852gjX41S_07q2K1CM=&h=353&w=465&sz=30&hl=sl&start=1&sig2=DZqPiC7rcjNx_Uy3LQ7OgQ&um=1&tbnid=VQTaSjwDHBCuXM:&tbnh=97&tbnw=128&prev=/images%3Fq%3Dbaby%2Bborn%2Bfantek%26hl%3Dsl%26client%3Dfirefox-a%26channel%3Ds%26rls%3Dorg.mozilla:sl:official%26sa%3DG%26um%3D1&ei=DmAGS4n6EMeRsgal0IGbBw

25.08.2005 Alja

Vse v življenju enkrat mine! Sreča, žalost, smeh in solze; vse je le trenutno stanje. Zato uživajmo vsak trenutek posebej in bodimo srečni.

(odgovor članu Zofy)
Neposredna povezava do sporočila: 7
20.11.2009 11:29:21   
terida
Včeraj zvečer sem potem verjetno par ur zabila na internetu, ko sem gledala kaj vse obstaja. Opazila sem, da so Baby Borni zelo popularni, samo meni niso všeč zaradi trdega telesa. Baje to ni "dobro", ker se tako male punčke, kot je moja, z dojenčki rade pocrkljajo, to pa je prijetneje če je telo mehko. V zvezi s tem je tudi zahteva po majhni velikosti - če je otrok, ki se bo igral z dojenčkom, majhen, je bolje, da je tudi dojenček manjši, ker ga lažje prenaša okrog.

Ah, verjetno imam prehude zahteve zato, ker se hčerkica na obisku pri svoji sestrični rada igra z enim dojenčkom (mislim, da je Chou Chou), ki je tak lep majhen, z mehkim telesom in je njegova edina funkcija jokanje, ki se konča, ko mu daš dudo. Je čisto nora nanj in sem si res želela najti nekaj podobnega. Ampak je star skoraj 10 let in takih ne delajo več. Zdaj imaš samo dve možnosti. Ali je majhen, mehek in popolnoma brez vseh funkcij (nič jokanja) ali pa trd, večji in ima 1000 funkcij, kar mi pa sploh ni všeč, ker se mi zdi, da je dobro, da se kaj prepusti tudi domišljiji...

Če ne dobim kakšne boljše ideje, se bom verjetno kar za kakšnega majhnega brez dodatnih funkcij odločila... Moram samo še za to Bambolino Bebe (ki jo je predlagala maya2) pogledat kakšne funkcije ima oz. najt kak bolj izčrpen opis.

Hvala vsem za odgovore!

(odgovor članu *alja*)
Neposredna povezava do sporočila: 8
20.11.2009 12:58:50   
maya2
IZVIRNO SPOROČILO: terida
- če je otrok, ki se bo igral z dojenčkom, majhen, je bolje, da je tudi dojenček manjši, ker ga lažje prenaša okrog.

baby anabell je kar težka.....

Nobody is perfect.

Hi! I'm Nobody

(odgovor članu terida)
Neposredna povezava do sporočila: 9
20.11.2009 22:51:36   
doroteja23
Mi imamo enega čisto navadnega, ki ob stisku joka, pri naslednjem reče mama, potem ata in na koncu se masmeji. Dobila ga je za rojstni dan! Ima pa še enega čisto brez funkcij in pa enega ko ga stisneš za roko začne odpirat oči in zečne godrnat mama in pol kao da je zaspan. Ko pa ga položiš, pa začne spat in pol nekaj časa smrči!
Si ap zelo želi Baby borna in sicer črnčka in ga dobi letos za miklavža!
Aja jaz bi na tvojem mestu šla v avstrijo v toysa malo pogledat. No če lahko!Tam imajo večjo izbiro

(odgovor članu maya2)
Neposredna povezava do sporočila: 10
20.11.2009 23:12:48   
alička
IZVIRNO SPOROČILO: terida

Ah, verjetno imam prehude zahteve zato, ker se hčerkica na obisku pri svoji sestrični rada igra z enim dojenčkom (mislim, da je Chou Chou), ki je tak lep majhen, z mehkim telesom in je njegova edina funkcija jokanje,

http://www.neckermann.si/artikel/3635605/CHOU-CHOU-puncka

Na tole sem naletela.

(odgovor članu terida)
Neposredna povezava do sporočila: 11
21.11.2009 21:42:35   
valči
Jaz sem sinu,ko je bol star 20 mesecev za miklavža kupila dojenčka,ki ser smeje,vzfdihuje,ko mu daš flaško,se sliši cmokanje.Ima mehko telo,trde rokice in nogice.Sem iskala fantka,ker sem pač mislila,da bo dobil bratca,pa je dobil sestricouser posted image Je pa dojenlček roza,pa sem rekla takrat trgovkam,da so rekli,da je fantekuser posted image

No,ta dojenček je zakon,ga je imel on,pa sestrica,sedaj se z njim na veliko igra še ena sestrica,naša dveletnica.Sem ji kupila voziček,ga vozi,ujčka,hrani.

Od vseh otrok se najraje igra,pa edina,ki ima pliškote rada.Vsaj eno deteuser posted image Jih ima polno ob sebi,ko zaspi,faca mala.

No,kupi ji nekaj takega,kot sem ti opisala,v Byaby centru sem kupila,je pa kakih 45 dolg.Ko sem prišla z Laro iz porodnišnice sem ju dala skupaj in ta mali je bil malo manjši od Lare.

Res sem zadovoljna.

Sedaj pa imamo doma tri čudovite sončke,ki mi pomenijo vse na svetu.

(odgovor članu alička)
Neposredna povezava do sporočila: 12
21.11.2009 22:11:50   
kaya2007
naša ima baby borna, pa ji je pretežek in pretrd..tako da bi kupila manjšega in mehkega, če bi še enkrat izbirala..

(odgovor članu valči)
Neposredna povezava do sporočila: 13
23.11.2009 21:56:46   
terida
Hvala vsem za odgovore!

Na koncu sem kupila dojenčka Little Laura Teardrop firme Simba - 38 cm fantka z mehkim telesom, ki ima zraven še dudico in flaško. Imajo ga v Muellerju za 12,99 EUR (v tem katalogu http://www.mueller.si/blaetterkatalog/content_blaetterkatalog.html?prospid=spielwarenkatalog09_si je šesti artikel na strani 12). Videt je OK, upam, da ga bo hčerkica vzljubila. Me pa moti, ker ima en močan vonj po "novem" - kaj vem, po plastiki ali nečem podobnem. Dobro, da sem ga kupila toliko prej, da ga lahko poskusim prezračit.

(odgovor članu kaya2007)
Neposredna povezava do sporočila: 14
24.11.2009 23:21:57   
Belika
Sem pa ravno hotela napisati da imajo v Leclercu Chou Chou punčke po okoli 15 €...

(odgovor članu terida)
Neposredna povezava do sporočila: 15
25.11.2009 11:38:23   
Adelina
Terida, a ta dojenček neha jokat, če mu daš dudo al ne. A si gledala kej tud druge dojenčke (5in 7).?

(odgovor članu Belika)
Neposredna povezava do sporočila: 16
25.11.2009 11:48:08   
Anonimen
pa sej teh dojenčkov je malo morje!!!
pejt mal v otroške štacune pogledat.
baby-center, pikapolonica, tud v mullerju jih majo velik...
tiste k sm jest vidla so bli skor vsi taki kot ga opisuješ ti..
tko da mi ni jasn da ne najdeš nobenega. user posted image

ups - nism vidla da si ga že nabavla  user posted image

< Sporočilo je popravil tedy -- 25.11.2009 11:49:58 >

(odgovor članu Adelina)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
25.11.2009 20:46:56   
terida
IZVIRNO SPOROČILO: Adelina

Terida, a ta dojenček neha jokat, če mu daš dudo al ne. A si gledala kej tud druge dojenčke (5in 7).?

Ta dojenček ne joka na glas ampak s solzami! Narejen je tako, da ima v trebuščku en majhen rezervoar, ki ga napolniš z vodo s pomočjo flaške (ga nahraniš). Potem mu usta zamašiš z dudo, pritisneš na trebušček, in iz oči mu pritečejo solze (voda iz tistega rezervoarja). To je vse, kar dela - ni na baterije in nima nobenih drugih funkcij.

Drugih dojenčkov nisem gledala - jaz sem si v bistvu pogledala samo katalog in potem poslala moža v trgovino.

(odgovor članu Adelina)
Neposredna povezava do sporočila: 18
25.11.2009 20:49:49   
terida
IZVIRNO SPOROČILO: tedy

pa sej teh dojenčkov je malo morje!!!
pejt mal v otroške štacune pogledat.
baby-center, pikapolonica, tud v mullerju jih majo velik...
tiste k sm jest vidla so bli skor vsi taki kot ga opisuješ ti..
tko da mi ni jasn da ne najdeš nobenega. user posted image

Največji problem je bil v tem, da sem iskala fantka. Tudi v Muellerju nimajo povsod takega, kot sem ga potem kupila. Sem klicala na Rudnik (tam ga niso imeli - so imeli samo punčko) in v BTC (tam so ga imeli). Pa še v bistvu nisem našla kar sem iskala, ker jaz sem hotela takega, da bi jokal na glas, a tega ni oz. ni takega, ki bi samo jokal. Če joče, potem se še smeje, pa kliče mamo pa očeta, pa pravi pa pa, ... Saj sem povedala, da kompliciram user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 19
26.11.2009 15:00:24   
Adelina
Terida, spraševala sem zato, ker pri dojenčku 5 piše ravno to, kar si ti hotla-da z dudo začne oz. neha jokat, za kaj drugega pa nič ne piše. pa v dveh modelih je, predvidevam, da fantek in punčka.

(odgovor članu terida)
Neposredna povezava do sporočila: 20
26.11.2009 15:31:06   
terida
IZVIRNO SPOROČILO: Adelina

Terida, spraševala sem zato, ker pri dojenčku 5 piše ravno to, kar si ti hotla-da z dudo začne oz. neha jokat, za kaj drugega pa nič ne piše. pa v dveh modelih je, predvidevam, da fantek in punčka.

Ja, Adelina, imaš prav. Samo ta je pa prevelik user posted image

(odgovor članu Adelina)
Neposredna povezava do sporočila: 21
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Tašča in tast: dobrodošla pomoč ali nadloga?
S poroko, sploh pa z rojstvom otroka, nastane nova družina in starši postanejo stari starši oz. tast in tašča. Odnos s s...
Odlog vpisa v prvi razred - da ali ne?
V zadnjih letih se starši in vzgojitelji otrok, ki zaključujejo vrtčevsko obdobje, vse bolj srečujejo z vprašanjem, ali ...

Ritka.
пеперутка16

Ali za dojenčkovo zadnjico uporabljate samo kremo ali samo puder ali oboje hkrati?