Rubin.
|
IZVIRNO SPOROČILO: srki Vse, kar se financ tiče, rečejo, naj se na občino obrnemo. Vseeno pa se mi zdi, da bi tudi oni kaj morali vedeti. Npr. meni je blazno čudno to, da moj sine, ki je v srednji skupini, spada še kar med jasli, čeprav so tukaj otroci od dveh let do 4 let. Jasli so zame od 1-2 let. Pri nas je marsikaj prikrito, pa bo treba malo več jezik stegovat. Pa še tebi bom poskusila odgovoriti. Kar se financ tiče, ti v vrtcu ne moreje ničesar odgovoriti, razen tega, da ti dajo vpogled finančne razrede. To pa zato, ker ti na osnovi dohodkov in drugih podatkov, na občini določijo v kateri razred spadaš. Jasli so povsod od 1-3 let, možno pa je da ima vrtec tudi skupino od 2-4, ampak ni rečeno da bo tvoj otrok v njej. V vrtcu določijo ali bo v tej ali oni skupini, od tega pa je potem tudi odvisno, koliko boš plačevala. Ti dam primer: od kolegice sin bo julija star 3 leta, pa je v skupini od 2-4, od druge kolegice pa je v istem vrtcu in bo novembra star 3 leta in je v skupini od 1-3. Po moje je mejnik koliko je otrok star septembra ko se ga vpiše. Če že ima dve leti lahko gre skupino od 2-4, če pa ni pa ne. Med letom pa jih ne premeščajo. Ja in taprva plačuje položnice za drugo starostno obdobje, ta druga pa za prvo. Je pa res, da je dobro, če se kaj samo domneva, da se vpraša v samem vrtcu kako imajo urejeno.
|