10ka
|
Odpiram temo na sicer malo manj obljudenem mestu in vseeno upam, da bo kdo odgovoril- KAM IN KAJ TELOVADIT ČEZ ZIMO??? s tem ne mislim smučanja in drsanja ampak redne vadbe, za ohranjanje kondicije, za sprostitev... Kot veste, se jeseni začnejo vpisi na različne aerobike, johe, fit campe itd. Sama sem sicer bolj nežne postave, tako da ne rabim vadbe zaradi hujšanja, žal pa sem tudi zelo... hmm... kako bi rekla ... motorično nespretna oz. štor po domače. npr pred desetletji, ko sem že tretjič padla izpit za drugi bel pas na karateju (res je, tudi to je mogoče), me je moj trener prijazno potolažil, da imam sigurno še kakšne druge talente, ki niso povezani s športom :) kljub temu se vztrajno lotevam različnih aerobik (ki so mi neskončno dolgočasne in to vse od TNZ do zumbe) in od naveličanosti tudi hitro obupam. poskusila sem tudi s fitnesom - oh zeh ples mi je načeloma preveč zahteven zaradi koreografij, če ne že odmislim motoriko. rešila sem par spletnih testov "Which Sport is Best For Me?" in na vseh se je med prve uvrstil nogomet, hokej in ameriški nogomet. mislim da v mojem kraju in vseh sosednjih ni nogometnih vadb za mamice po tridesetem, ki so še rahlo nespretne, počasne in se jim občasno ispahne kak sklep. aja, pozabila sem omeniti dodatno težavo in sicer ohlapne vezi v sklepih, zaradi katerih odpadejo tenis, odbojka ter ostale igre z žogo. najrajši imem plavanje, hodim tudi v šolo plavanje za odrasle, vendar moram letos vadbo žal prekiniti, ker - me je že kar sram - če plavam zvečer imam močne krče v stopalih, jutranje plavanje mi pa letost zaradi službe, odročne lokacije bazenov in pomanjkanja varstva za otroke čez vikend nikakor ne bo uspelo. v 2013/2014 se vsekakor vračam k plavanju!! no, vsaj upam... trenutno se spogledujem z fit camp vadbo v bližnjem boksarskem klubu, kjer bodo mogoče imeli tudi samoobrambo za ženske, kar zna biti še kar zanimivo. od vsega kar je na trgu se mi zdi to tudi najboljša opcija. še vedno pa se odločam...na koncu bom pristala na kavču pred televizijo :D kako se pa kaj ostale ringarajke razgibavate čez zimo? zanimajo me predvsem redne vadbe in zakaj so vam všeč? vsakega opisa, mnenja in odgovora bom vesela.