trixi
|
Hejla, mi tudi kampiramo tako, da vandramo okoli, malo tu, malo tam, največ tri-štiri dni na enem mestu. Ampak imamo še bolj malo izkušenj, zdaj se gremo te vrste turizem komaj tretjo sezono, pa mi je samo žal, da nismo že prej tako dopustovali. Sem se vedno bala, kako bojo otroci, pa je to še najmanjši problem Smo se pa usmerili na zahod, se pravi pri nas velja pravilo nič Hrvaške, to predvsem zaradi cen- ne mislit, da je recimo Italija ali pa Francija kaj dosti bolj dražja, mogoče še cenejše, vsekakor pa po naših izkušnjah precej bolj urejena in čista. No ja, izjeme so mogoče povsod. Pa mene vleče še proti severu, ampak to potem, ko bo, če bo van. Na kaj bit pozoren, hm, kaj pa vem, tu ti še največ prinesejo izkušnje. Mi npr. imamo vsako leto kako novo stvar, začeli smo z osnovnim, pač blazine za spat, miza, stolice, tu se ti ne splača šparat, bolje, da kupiš kako bolj kvalitetno stvar. Aja, pa šotor, da ima vsaj 3000 ml vodni stolpec, pa ne glih najmanjši, da imaš malo prostora za kej spravit. Aja, pa oprema čim lažja. Ko začneš avto nalagat se ti kaj hitro lahko zgodi, da blatniki po gumah drsajo (izkušnje,to sem jaz zdaj nazadnje naredila, pa ne vem, če je to ravno OK za avto). Torej, osnovna oprema: šotor, kladivo za kline zabijat, miza, stolice, blazine za spat, posoda (alu in plastik fantastik), škafek za prat tistih par loncev, plastične zložljive poličke oz. košarice, kljukice za brisače, vrv za perilo, svetilka, baterija, sveča za romantiko, kuhalnik na plin, ležalnik ali mreža za popoldansko siesto (v šotoru je ponavadi savna). A bo dost ti bo še viv kaj povedala, zanjo vem, da na tak način kampirajo, pa verjetno se bo še kdo najdu Ala, lep dopust ti želim
|