|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kam stvari pri ločenem zbiranju odpadkov?
6.12.2007 16:35:33   
Mojc
Mi že zelo dolgo zbiramo ločene odpadke, pa sem glede nekaterih stvari še vedno v dilemi, kam jih lahko vržem. Torej, prosim za pomoč pri naslednjih stvareh:
- PVC vrečka,
- notranji del od bomboniere (tisti šelesteči del),
- prazni spreji (od deodorantov npr.)
Ali gre to vse v embalažo ali ne?

Pa tudi papir me matra, in sicer kartonaža. Kaj je "posodica" za jajce? Lahko gre v papir? Pa škatle od ograč npr.? V bistvu me zanima, kaj je kartonaža (konkretno) - le veliki kartoni ali tudi majhni?
In pa te letaki, reklame - ali gre ves tak papir v papir, ali veljajo kakšne omejitve glede potiskanega papirja? 
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kam stvari pri ločenem zbiranju odpadkov?
6.12.2007 16:40:27   
Anonimen
Ne vem, če res delam prav, ti bom pa napisala, kako jaz naštete stvari sortiram:

IZVIRNO SPOROČILO: Mojc

- PVC vrečka, - k embalaži
- notranji del od bomboniere (tisti šelesteči del), - k papirju
- prazni spreji (od deodorantov npr.) - k embalaži

Kaj je "posodica" za jajce? - k papirju
Pa škatle od ograč npr.? - ločim plastičen del od papirnatega (kartonastega) in plastiko vržem k embalaži, karton k papirju
In pa te letaki, reklame - k papirju

(odgovor članu Mojc)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
6.12.2007 17:44:33   
ina83

Spreji ne grejo med embalazo, ampak jih das med nevarne odpadke, kadar je akcija zbiranja nevarnih odpadkov. Vsebujejo namrec freone.
Pomoje. Vsaj jst delam tako.
Enako zbiram odpadna topila, pa lake, pa barve,...

(odgovor članu Mojc)
Neposredna povezava do sporočila: 3
6.12.2007 18:58:31   
Anonimen
Se mi zdi, da sem enkrat zasledila na kanti napisano, da gre not tudi emblaža od deodorantov.user posted image Zato to mečem not. No ja, v bistvu ne, ker ne uporabljam sprejev.user posted image Bi pa, če bi jih.

(odgovor članu ina83)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
6.12.2007 20:03:28   
dulcinea
Tule bi mogla najdt kako informacijo.

-----------------------------------------------------------------
Otroci so vredni najboljšega, ker so otroci in iz nobenega drugega razloga. Svoje dostojanstvo in svojo vrednost imajo preprosto zato, ker so.

(odgovor članu Mojc)
Neposredna povezava do sporočila: 5
6.12.2007 20:35:32   
Mojc
Dulcinea hvala, dejansko sem tam vse našla.
Evo, tukaj pa je ABC ločenega zbiranja - kam gre kaj, po izdelkih:
http://www.jh-lj.si/upload/doc/1020_ABC_odpadkov.pdf

(odgovor članu dulcinea)
Neposredna povezava do sporočila: 6
7.12.2007 9:57:53   
Freeda
Kaj pa organski odpadki, jih zbirate ločeno? Ostale ločujem, ampak da bi imela posodo s ostanki hrane v stanovanju pa ne hvala.

(odgovor članu Mojc)
Neposredna povezava do sporočila: 7
7.12.2007 12:14:39   
Anonimen
Mi ločimo skozi vse. Hrana, ki ostane jo dajemo stran za kokoši, nekaj gre v kompost, ostalo pa v vrečke in v smeti. Kot v Italiji.

(odgovor članu Freeda)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
7.12.2007 14:38:59   
_Luna_
Kaj pa na kuvertah odstranite folijo, preden jo date med papir? Pa dajete med papir tudi liste, na katerih so osebni podatki recimo? 
Pa za organske odpadke sem nekje prebrala, da na kompost ni dobro dajat olupke od južnega sadja- banane, limone, pomaranče... zarad škropiv. Ne vem no...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
8.12.2007 11:53:25   
Anonimen
tole vam bo verjetno malo moralo zbilo, no vsaj meni jo jeuser posted image ves ta trud okoli ločevanja, pol pa pride tovornjak in vse odpake pobereuser posted image jaz res ne vem v čem je tu fora ločevanja, ko pa vse konča v enem avtu in na istem odpaduuser posted image ker pri nas nimamo ločenih deponija za to in ono...ok, mogoč kak papir in steklo posebej uzbirajo, ampak načeloma gre vse skupaj na odpad....in mi je prav smešno, ker imamo kar tamle one kontejnerčeke, čez okno jih gledam, folk lepo pridno nosi notri, pol pa pridejo smetarji in lepo vse skp stresejo v avtouser posted image sem že razmišljala da bi se nekrat budalo nardila in šla tja ( zanalašč v pižami copatih, vsa zgrožena...) in jih napizdila za koji kuuser posted image mi ločujemo to..user posted image
pa ni to samo pri nas tko, sem se pozanimala, po celi slo je isti drekuser posted image

(odgovor članu _Luna_)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Teden otroka®: Otrok – nepopisan list
Ob letošnjem Tednu otroka, ki ga praznujemo že 70. leto zapored, in bo potekal od 7. do 13. oktobra, se osredotočamo na ...
Odlične ideje za letošnje krompirjeve poči...
Za starše smo pripravili izbor super zanimivih dogodkov, ustvarjalnih delavnic in počitnic, kamor se lahko odpravite z o...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.