|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kam roditi, v Kranj ali Ljubljano?
17.4.2005 21:37:44   
TomazO
Pozdravljeni,

s pucno pričakujeva prvega otroka, pa naju zanima, kakšne so kaj vaše porodne izkušnje v različnih porodnišnicah. Za kranjsko (sva iz okoli kranja) nisva slišala še nobene pohvalne besede, zato malo tehtava, ali bi mogoče le bilo boljše iti v ljubljansko porodnišnjico.

Kaj menite tisti, ki imate izkušnje s katerokoli porodnišnico??

PS: punca je bila že v kranjski zaradi bruhanja ipd. in je bila razočarana nad osebjem.

Lp, TomazO!!
Neposredna povezava do sporočila: 1
17.4.2005 21:40:13   
Lunca1
Jaz bi rekla prej v LJ, ker sem tudi slišala veliko negativnega o kranjski porodnišnici. Kaj pa Jesenice? Jaz sem bila zadovoljna.

(odgovor članu TomazO)
Neposredna povezava do sporočila: 2
17.4.2005 21:43:09   
Mina1
Pokukajta na forumu PORODNIŠNICA in malo preberita: LJ porodnišnica je bila mnogokrat in velikokrat zelo pohvaljena. Jaz sem imela 2x CR v LJ porodnišnici.

Prvič so me sicer matrali 16 uri, pa potem naredili CR, drugič sem imela načrtovani CR in ekipa je bila fenomenalna. Več si pa preberita, sem že veliko pisala o tem.

Torej zame definitivno LJ.

Pa dobro se odločita;)

pa-pa Mina1

(odgovor članu TomazO)
Neposredna povezava do sporočila: 3
17.4.2005 21:46:09   
Anonimen
Živjo!
Moje mnenje je, da če je bila razočarana in zdaj ne zaupa osebju v kranjski porodnišnici, potem naj gre raje v ljubljansko. Ker je res dobro, da osebi, ki te vodi skozi porod, resnično zaupaš. Jaz sem rodila v kranjski, imela sem carski rez. V porodni sobi sem preživela od ponedeljka zjutraj do srede popoldne, torej sem temeljito spoznala vse izmene babic, Z njimi po moje ni problema, so v redu, razen ene. Ena je pa zlata, to vedo vse, ki so jo spoznale, Marjeta Žlebnik. Tako da v popodni po moje ne bi smel biti problem. Bolj kritično je bilo pozneje na oddelku, ampak kot pravijo mamice tule, se je stanje tudi že popravilo. Jaz sem namreč rodila pred tremi leti. Saj če je vse v mejah normale, potem ni kaj, je vse v redu. Zame pa, ki sem bila nepokretna zaradi bolečin po carskem rezu, pa je bilo to obdobje grozno, nikoli ne bom pozabila. Pa tudi moje sotrpinke iz tistega obdobja pravijo enako.
Kako je v Ljubljani, pa ne vem. Poznam samo eno prijateljico, ki je prvič rodila na Jesenicah, drugič pa v Ljubljani. Na Jesenice tudi pod razno ni hotela več, ker so se ji prvič dogajale stvari, da ne moreš verjeti. Je pa potem rekla, da v Ljubljani v porodni ni nobenega "pardona", točno vedo, zakaj je kdo tam in kako se stvari streže. Po drugi strani so pa mamice tule gor tudi že tožile čez ljubljansko porodnišnico.
Težka odločitev. Mogoče bodo še ostale kaj povedale, da se bosta laže odločila.

(odgovor članu TomazO)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
18.4.2005 7:50:31   
Rozalija
Bila pred podobno odločitvijo in sem se odločila za LJ. Je mal daljša vožnja, a kaj čmo, se je splačalo. Ker v kr so mi bile že na ogledu v šoli ogabne tiste roza sobe in sem si rekla da sem pa že ne. Pa eno stranišče na celem hodniku, pa otroka moraš peljat v previjalnico. Pa ti ga vzamejo ko rodiš in ga kar nekam peljejo zrihtat.....

V lj imata dve sobi vmes wc, pri vsaki postelji je svoja previjalna, otrok je skoz pri tebi (ok saj bi pasalo da ga čez noč vzamejo..... a saj so eni ponudili, ko je res mula jokala, da če ne bo mir jo pa vzamejo, pa so že grožnje zalegle). Poleg tega dobiš svojo porodno, ni tiste skupne, pa otročka zrihtajo zraven tebe, je v porodni tudi ogrevana previjalna.....

Kaj vem meni ni bilo žal se peljat še dodatnih 30km do lj in tudi v drugo grem.... sam mal prej je treba štartat.

(odgovor članu TomazO)
Neposredna povezava do sporočila: 5
18.4.2005 8:47:04   
Olivija
samo par pribomb: v Kr imaš tudi previjalno poleg postelje in imaš tudi otroka ves čas pri sebi (meni je sicer pasalo, da so jo prvo noč vzeli-da sem se naspala). Pa tudi ni samo eno stranišče na celem hodniku, ampak imata meni se zdi dve sobi po eno stranišče skupaj in tuš. Tako, da ni vse tako črno ;).

Glede osebja je pa tako, ker imam dvomesečne izkušnje tudi iz Kliničnega centra, vem da imaš povsod prijazno, neprijazno, arogantno,... osebje, skratka ni neko pravilo, da so pa zdaj nekje sami prijazni. Enako v Kranju. Ene sestre so ble res zlate. Babce so mi ble pa tudi fajn.

Porodna soba je bla res dve leti nazaj samo ena (nevem, če so že kaj dogradil), pa sem imela srečo :bravo:, da sem jo dočakala. Po pravic povedan, mi je pa potem blo med popadki čist vseeno kje sem, mogoče je bilo pa očetu mal lažje, ker je lahko radio poslušal.

Kje je pa boljše v primeru komplikacij, pa nevem. Vem pa, da mi je zdravnica v Kranju, iz določenih zdravstvenih razlogov, natančno dala kri pregledat, kar me je pa zdelo super fajn.

LP

PS: to so moje izkušnje.

(odgovor članu TomazO)
Neposredna povezava do sporočila: 6
18.4.2005 8:49:41   
Olivija
popravljam, "kar se mi je zdelo",... (tole desetprstno tipkanje pa tudi ne bom nikoli obvladala do podtankosti).

(odgovor članu TomazO)
Neposredna povezava do sporočila: 7
18.4.2005 8:57:55   
Anonimen
Jaz sem rodila v Kranju. Imela sem carski rez - vse je potekalo tako kot je treba, saj je baje ekipa zelo strokovna. Babce so bile ze v materinski soli zelo prijazne, nasmejane in cloveske. Sama sem imela Anko Grmič (imela sem šest ur svojih popadkov) in moram reči, da je to babca, ki se jo zapomniš za vse življenje. No, na oddelku pa sploh - vidi se da so sestre tam zaradi porodnic in novorojenčkov in ne zaradi službe. Prijazne, razumevajoče, uztrežljive.

(odgovor članu TomazO)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
18.4.2005 10:20:41   
Anonimen
V porodni sobi v KR so bile v mojem primeru babce obupne, obnašale so se, kot da sem prišla po kilo kruha in da ne rabim nobene posebne pozornosti (babca Metka Nevemkajže), na oddelku pa nimam pripomb, sestre in zdravniki prijazni, res pa je, da sva bili obe super in sva šli 3. dan že domov.

(odgovor članu TomazO)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
18.4.2005 11:50:30   
pikka
Jaz sem rodila v Kranju in sem bila zelo zadovoljna. Obe babici, ki sta bili pri porodu, sta bili zelo prijazni. Zdravniki so nekateri v redu, nekateri ne, vendar z njimi nimaš veliko stika. Tako je tudi v Ljubljani, odvisno je, koga imaš zraven. Normalno je, da so nekateri ljudje bolj prijazni kot drugi. Poznam pa nekaj Ljubljančank, ki raje pridejo rodit v Kranj, ker o ljubljanski porodnišnici niso slišale veliko lepega.

Jaz namesto vaju ne bi komplicirala in bi šla v Kranj.

Sicer pa se odločita sama.

Pa veliko sreče pri porodu ...

(odgovor članu TomazO)
Neposredna povezava do sporočila: 10
18.4.2005 12:19:39   
lan
Jaz sem nihala med Ljubljano in Postojno,potem pa nas malcek prehitel (ni bilo casa za Postojno) in smo rodili v Ljubljani.Bilo je super.Dobre babce,sestre,zdravniki,v glavnem res sem se imela lustno v ljubljanski porodnisnici.

(odgovor članu TomazO)
Neposredna povezava do sporočila: 11
18.4.2005 14:03:51   
bskrle
JAz sem rodila v obeh, s KR imam boljše izkušnje.
Če je porod normalen vse uredijo v KR, če pa je kaj naroBem ali so kakšne slutnje, potem pa kar v LJ.
Previjalno sem imela v sobi, otroka so uredili, tako da sem ga videla, ponoči so jo k sreci odpeljali, da sem se spočila.
Zaradi bruhanja je bila na gineko in ne eno nadstropje višje, kjer so porodnice, sestre so druge, zdravniki pa ne.

(odgovor članu TomazO)
Neposredna povezava do sporočila: 12
18.4.2005 19:50:23   
CIPRESA
Tudi jaz sem oklevala ali Kranj ali Ljubljana, pa mislim da zaradi osebja ne bom nikoli vedela kje bo boljše tisti dan ko bom rodila, tko da je odločitev čisto taka "kamor si pač bolj želim". Kje bo bolje mislim da ni vredno razmišljat, saj je enim bolje v LJ enim pa v KR.

Je pa res da sem se jaz odločila da bom, če bo šlo seveda vse po načrtu, šla kar v Kranj, ker si želim enoposteljno oz. nadstandardno sobo. To pa lažje dobiš v Kranju, ker jih v LJ menda nimajo.

LP CIPRESA:nosecka:

(odgovor članu TomazO)
Neposredna povezava do sporočila: 13
18.4.2005 21:03:06   
tinadvojčica
Cipresa jaz sem bila v LJ v sobi popolnoma sama tako da je možnost.Malo se še pozanimaj oziroma uporabi poznanstva!

(odgovor članu TomazO)
Neposredna povezava do sporočila: 14
19.4.2005 7:45:36   
CIPRESA
tinadvojčica, tam pa jaz nimam poznanstev, tko da se malo bojim da jo ne bom dobila.
Lahko pa se zgodi da jo nebom dobila tudi v Kranju, odvisno od tega če je kera frej.

(odgovor članu TomazO)
Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.
11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...

otroci in varstvo
LIA2006

otroci so v varsvu, vi pa boste naredili kaj, ko boste sami doma :

pred tv (25%)

greste na večerjo v restavracijo (25%)

v kino (20%)

spat (30%)

Število vseh glasov: 259

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!