|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kam naj grem?
27.7.2007 9:07:52   
Anonimen
Ker ima otrok samo očetov priimek, midva pa nisva več skupaj, me zanima kam naj dam "vlogo", da se doda še moj (materin) priimek?
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kam naj grem?
27.7.2007 9:12:48   
Anonimen
Na Upravno enoto, ampak brez otrokovega očeta ne boš mogla nič narest.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
27.7.2007 9:15:38   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: sunqueen

Na Upravno enoto, ampak brez otrokovega očeta ne boš mogla nič narest.

Vem,da brez njegovega privoljenja ne gre, ampoak imam pravico to narediti tudi brez njega-s tožbo baje. ker nastopi problem, ko moram VSAKIČ vzeti ORIGINAL rojstni list za prestop meje. Ker nima mojega priimka.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
27.7.2007 9:18:19   
kalbo
Najbolš, da jih ma otrok pet...priimkov namreč. Brez osebne pa otrok tako ne mora čez mejo. NAmesto da dodajaš otroku priimek, mu daj delat osebno.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
27.7.2007 9:23:49   
Anonimen
Kalbo, tudi če ima otrok osebno (kar jo itak ima, če hoče čez mejo, vsaj po moje), mora mama s seboj imeti ORIGINAL rojstni list, kot je napisala. Ker nimata enakih priimkov.
Anonimna, ti kar naredi, kot misliš, da je treba. Jaz bi tudi, če bi bila na tvojem mestu.
Moja sestra je spremenila priimek hčerke brez privolitve očeta. Bilo je takrat neko pravilo na CSD, da če ga trikrat vabijo na razgovor v zvezi s tem in če ne reagira, potem lahko to naredijo brez njegovega privolenja. In so.

Aja, torej na CSD je treba najprej. Vsaj pred leti je bilo tako.

(odgovor članu kalbo)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
27.7.2007 9:26:42   
Anonimen
Predvidevam, da tukaj ni problem o enemu listu papirja (rojstni list), ki ga moraš sabo jemat. Najbrž te moti priimek. Kaj boš dosega s tožbo? Najbrž ne bo trajala dva meseca....kako bo otrok kar naenkrat sprejel, da se piše drugače...ne vem, bi bilo fino, da malo pogledaš tudi na otroka in ne samo nase.

(odgovor članu kalbo)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
27.7.2007 9:28:32   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: kalbo

Najbolš, da jih ma otrok pet...priimkov namreč. Brez osebne pa otrok tako ne mora čez mejo. NAmesto da dodajaš otroku priimek, mu daj delat osebno.

Ja, ITAK da ima osebno! Že od rojstva!!!! AMPAK problem je, ko prestopaš mejo! JAZ SEM JOŽICA XXXXX.....otrok pa JOŽE YYYYY! Kaj naj zdaj čakam, da mi bodo v Španiji delali probleme, da to pa ni moj otrok???

(odgovor članu kalbo)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
27.7.2007 9:29:04   
Anonimen
Jaz sem nekako dobila vtis, da je otrok še majhen. Pa tudi če ni, ji ne bo treba do njegovega 18. leta na pravnih institucijah dokazovat, da je njegova mati. Saj lahko naprej uporablja le en priimek, le da ima pravno dva.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
27.7.2007 9:29:45   
Anonimen

Predvidevam, da tukaj ni problem o enemu listu papirja (rojstni list), ki ga moraš sabo jemat. Najbrž te moti priimek. Kaj boš dosega s tožbo? Najbrž ne bo trajala dva meseca....kako bo otrok kar naenkrat sprejel, da se piše drugače...ne vem, bi bilo fino, da malo pogledaš tudi na otroka in ne samo nase.

Otrok ima dve leti in bom ča DODALA moj priimek! Tukaj ne mislim odvzemati ali izničtiti očetovega. Samo dodati mojega! ZARADI PRFOBLEMOV, ki lahko nastanejo!

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
27.7.2007 9:30:38   
Anonimen

In tukaj IZKLJUČNO gledam na ottroka in niti malo ne nase! Kaj bom nardila, ko mi bodo na meji rekli,ko še prebrati ne bodo znali slovenskega rojtenag lista, da to ni moj otrok??? Kaj bi ti naredila?

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
27.7.2007 9:31:42   
Taula
Občutek imam da z očetom otroka nista v dobrih odnosih. Zakaj ti on ne da dovoljenja?

Vem,da brez njegovega privoljenja ne gre, ampoak imam pravico to narediti tudi brez njega-s tožbo baje. ker nastopi problem, ko moram VSAKIČ vzeti ORIGINAL rojstni list za prestop meje. Ker nima mojega priimka.

NESRAMNA sem, brez kančka slabe vesti, počutim se prisrčno.... ZLOBNO:)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
27.7.2007 9:31:54   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Splišni

Jaz sem nekako dobila vtis, da je otrok še majhen. Pa tudi če ni, ji ne bo treba do njegovega 18. leta na pravnih institucijah dokazovat, da je njegova mati. Saj lahko naprej uporablja le en priimek, le da ima pravno dva.

No, o tem govorim. Pa tudi če bo otrok želel imeti potem samo njegovega po 18.letu, je to NJEGOVA odločitev, ga bo imel. Gre se samo za to, da bom povsod morala dokazovati,da sem res mati.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
27.7.2007 9:32:34   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Taula

Občutek imam da z očetom otroka nista v dobrih odnosih. Zakaj ti on ne da dovoljenja?

Zato, ker on misli,da bom potem uporabljala samo svojega. Beden izgovor.

(odgovor članu Taula)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
27.7.2007 9:34:43   
Anonimen
Ja, pa dodaj še en priimek. Jaz bi šla na CSD.
Če greš pa na počitnice, pa kar sabo vzami vse papirje. Od rojstnega lista do ločitvenih papirjev.
No, jaz bi tako naredila.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
27.7.2007 9:37:22   
Anonimen

Če greš pa na počitnice, pa kar sabo vzami vse papirje. Od rojstnega lista do ločitvenih papirjev.

In da grem v Španijo, kdo za hudiča bo znal tam prebrati slovenske sodne papirje???

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
27.7.2007 9:38:38   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: Taula

Zato, ker on misli,da bom potem uporabljala samo svojega. Beden izgovor.

Saj če se jaz prav spomnim, te matičarka, ki vpisuje priimka, vpraša, kateri priimek se bo uporabljal oz. če se bosta oba. Tako da je to zapisano, da se ne more uporabljati samo eden, če se tako odločita. Povprašaj o tem na matičnem uradu in potem očetu to povej.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
27.7.2007 9:39:28   
Anonimen

In da grem v Španijo, kdo za hudiča bo znal tam prebrati slovenske sodne papirje???

Itak pa, če misliš letos iti v Španijo, se to tako hitro ne bo uredilo.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
27.7.2007 9:41:58   
pety78
Sama si dodaj otrokov priimek, pa bo stvar rešena. user posted image Bo ceneje, da si ti spremeniš priimek in dokumente, kot pa ceremonija s tožbami.
Sprememba priimka je nekaj čez 40 EUR, nova osebna pa cca 16 EUR.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 18
27.7.2007 9:45:43   
Anonimen
Jaz sem ta problem rešila tako, da je imel sin ob rojstvu moj priimek. Partnerju pa sem povedala, da dokler se ne poročima bo imel otrok moj priimek, po poroki pa bomo imeli vsi njegovega ravni zaradi takih stvari, ker če pa ne bi ostala skupaj bi vsaj imeli z otrokom isti priimek.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
27.7.2007 9:51:33   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: pety78

Sama si dodaj otrokov priimek, pa bo stvar rešena. user posted image Bo ceneje, da si ti spremeniš priimek in dokumente, kot pa ceremonija s tožbami.
Sprememba priimka je nekaj čez 40 EUR, nova osebna pa cca 16 EUR.

Ja, to je pa res tudi ena možna varianta. Samo predčpostavljam, da si ne želiš še sama prav preveč tegapriimkanosit ...

Tule je link od sodnih prevodov tudi rojstnih listov. Mogoče bi ga pa za v Španijo dala prevesti v angleščino ali celo v španščino, pa najbrž ne bi smelo biti problemov:
http://www.translat-sp.si/si/overjeniprevodi.php

(odgovor članu pety78)
  Neposredna povezava do sporočila: 20
27.7.2007 9:56:08   
Anonimen
Meni se zdi tvoja odločitev pametna in na mestu!
imam namreč prijateljico, ki je imela VELIKE težave na meji, ker se otroka pišeta drugače od nje!!!!! Je celo klicala njiunegaga očeta, da je potrdil, da je ona mama...Sedaj potuje s pisnim dovoljenjem očeta svjih otrok; tj. da pač lahko mama, ki se piše drugače od otrok, potuje čez meje z lastnima otrokoma.....
na žalost pa ti ne znam pravilno svetovati, kje in kako se to uredi, samo mislm, da če malo pobrskaš po interenetu, boš našla ustrezne podatke.
PA viva el Spania user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 21
27.7.2007 10:01:41   
Anonimen
Eto, ni se mi dalo tega prečitat, ti pa kar daj, mogoče najdeš kaj uporbnega:

govori pa o spremembi priimka, ki jo želi le eden od staršev (sprememba imena za mladoletne osebe):

http://e-uprava.gov.si/e-uprava/dogodkiPrebivalci.euprava?zdid=111&sid=166

------------------------------------------------------------------------

Kadar starši živijo ločeno, lahko zahteva spremembo osebnega imena otroku tisti od staršev, pri katerem otrok živi ozirma kateremu je zaupan v varstvo in vzgojo, če s tem soglaša drugi od staršev. Če drugi starš ne soglaša s spremembo osebnega imena mladoletnemu otroku, jima sporazumno odločitev pomaga doseči center za socialno delo. Če se starša tudi ob pomoči centra za socialno delo ne sporazumeta o otrokovem novem osebnem imenu, o utemeljenosti zahtevka odloči sodišče v nepravdnem postopku na predlog enega ali obeh staršev. Predlogu mora biti priloženo dokazilo pristojnega centra za socialno delo, da sta se starša ob njegovem sodelovanju poskušala sporazumeti o otrokovem novem osebnem imenu. Preden sodišče odloči, mora pridobiti mnenje pristojnega centra za socialno delo o koristi otroka. Odločba sodišča o utemeljenosti zahtevka mora biti priložena zahtevi za spremembo osebnega imena mladoletni osebi. Soglasje enega od staršev ni potrebno, če njegovega prebivališča ni mogoče ugotoviti ali če mu je odvzeta poslovna sposobnost ali roditeljska pravica.
-------------------------------------------------------------

mam preveč časa user posted image  čaka me en kup-KUUUUUUP za peglat.....

LP!

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 22
27.7.2007 10:13:45   
Enolla

Rojstni list bodo že znali.

Nič ni težjega od iskrenosti in nič ni lažjega od laskanja(Dostojevski).

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 23
27.7.2007 10:17:55   
Gordana-3
moja mami se je lani z mojo malo vozila vsak dan v lenti na kopanje. pa nihče ni nikoli nič vprašal, čeprav imata drugačen priimek. lahko bi šlo za ugrabitev otroka, cariniki in policija pa nič user posted image

(odgovor članu Enolla)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   [Brisano sporočilo]
27.7.2007 10:52:07   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Stari običaji: Ste že slišali za tepežni dan?
Tepežni dan pri nas praznujemo 28. decembra, imenujemo ga lahko tudi: pametiva, tepežnica ali tudi dan nedolžnih otročič...
Otroški dodatek v letu 2025: izplačila in ...
Otroški dodatek je dopolnilni prejemek za preživljanje, vzgojo in izobraževanje otroka. Pravico do dodatka imajo družine...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......