kitka1
|
Koliko časa čakaš na prvi razgovor, je po moje v Lj. odvisno od tega, h kateremu zdravniku želiš. Ponavadi je pri tistih z večjo kilometrino daljša čakalna doba (npr. pri dr. Tomaževiču). Je pa res, da vsi zdravniki delajo po ustaljenih postopkih, se srečujejo na konzilijih, na ultrazvokih se tako ali tako menjavajo in imaš vedno drugega. Kakšnih bistvenih razlik med njimi po moje ne bi smelo biti. Koliko časa pa mine od prvega pogovora do določenega postopka, se pa res ne da govoriti na pamet. Če nimaš za seboj še prav nobenega pregleda, je to lahko res eno leto, mogoče še več, če nimaš rednih ciklusov. Pri meni je že bilo tako. Vendar pa je treba vedeti, da sem to leto maksimalno izkoristila, do vseh preiskav sem prišla zelo hitro, praktično takoj, ko je bilo mogoče (npr.: napotnica za HSG > pregled po prvi menstruaciji, ker se ta poseg pač dela na začetku ciklusa; enako za histero in laparoskopijo). Vmes smo poskusili še s klomifenom in gonalom... Skratka, do 1. IUI sem prišla v točno enem letu. Malo je pa tudi odvisno od tega, koliko si sam 'trmast' in vztrajen pri raznih naročanjih. Če se kar takoj strinjaš, da boš za operacijo na vrsti šele čez 3 mesece, potem te z veseljem vpišejo šele takrat. Če pa malo potožiš in vztrajaš, da so ti obljubili prej, se pa dostikrat čudežno najde kakšen datum prej :) Če pa imaš nekaj preiskav že za seboj, potem to dejansko skrajša čas čakanja na postopke. V Lj. bo partner skoraj gotovo še enkrat moral na pregled, ker običajno želijo imeti njihov izvid, pa še 'svež' mora biti. Mogoče preverijo še kaj pri tebi - to je odvisno od vsakega para posebej. In če se izkaže, da je spermiogram res slab, te gotovo ne bodo dali na IUI, ampak direktno na IVF oziroma druge postopke... Najbolje, da pokličeš na naročanje in vprašaš, pri kom bi najmanj časa čakala na pregled. Potem se pa odloči sama.
< Sporočilo je popravil kitka1 -- 31.7.2009 18:32:58 >
|