Gina
|
Mendi, jaz imam podobno stara večja otroka, eden je 9, druga pa 7. Meni se zdita dovolj velika, da sta lahko sama doma. Jaz nimam tudi nobene babice ali druge pomoči niti možnosti kakega varstva. Imaš pa še druge variante - nekatere zveze prijateljev otrok in mladine organizirajo počitniško varstvo (Lj. vem, da ima), druga pa počitniške delavnice (to je tudi v našem kraju) - lahko pošlješ otroka na letovanje s kakšnim klubom, če kaj trenirata, ali pa a taborniki in skavti, ki ponavadi sprejemajo tudi zunanje, na letovanje gre lahko tudi z zvezo prijateljev mladine, vedno organizirajo - lahko daš oglas na vašo lokalno tv, da iščeš varstvo za otroka, kakšna študentka bo gotovo (za ne preveč drag denar) pripravljena pomagat - lahko vprašaš na vašo šolo, če organizirajo poletno varstvo (v praksi je to zelo redko, ker se ponavadi prijavi le kakih 5 otrok iz cele šole, zato ponavadi to varstvo organizirajo v vrtcih, in to le za prvčke, pa bi se tvoja dva najbrž počutila malo velika za tja, ampak proti plačilu bi zihr tudi tam dobila, se da vse zmenit) - kakšen teden gredo pa vendarle lahko k babici, tudi če je daleč, ali k dedku, če babic več ni - jaz še zmeraj zagovarjam stališče, da so tako veliki otroci lahko sami doma, ker se morajo navadit na samostojnost (pri tebi je edino to problem, ker sta dva, in mi je jasno, da dva skupaj veliko več ušpičita in se med tem časom prepirata, kot če bi bil en sam)
|