|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kam dati babico?
23.5.2006 21:56:05   
ona
Ne vem,če sem na tapravem forumu,a sploh ne vem kje to vprašatuser posted image
Primer je pa tak!Moja babica je prejšnji teden imela možgansko kap in na srečo je preživela,samo kaj,ko se samo smeje in nič drugega.Ima desno stran telesa hromo,ne kontrolira urina,ne zna nič povedat,če je lačna ali žejna,v glavnem ena velika žalost!Edino kar reagira,če ji kdo kaj reče se samo ful čudno smeje!Zdj je še vedno v bolnici in bo tam še dva tedna!Ko jo pa bodo dali ven,pa nastane problem,ker jo nimamo kje imet!Njene hčere-moja mama in njena sestra jo nimajo kje imet,za dom je treba čakat,ona pa rabi nego 24 ur na dan.Za kakšno negovalko smo se zanimali,a ni nobene za nonstop!A bi od vas katera vedela kam jo bi lahko dali,dokler se čaka na dom,ker je res težko jo imet tako doma,ker jo nima kdo rihtat!
magari,če obstaja kje kakšna druga varianta,da vzamejo takoj take stare nonice noter?!ne vem,samo ugibam!
Torej,vsakršna pomoč mi bo dobrodošla!
hvala!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kam dati babico?
23.5.2006 22:21:30   
Anonimen
Kaj pa zasebni dom za ostarele? Zagotovo je dražji, ampak... Ne vem, samo razmišljam...

(odgovor članu ona)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
23.5.2006 22:23:37   
karmy
kaj pa pravijo v bolnici? mogoče bi blo fajn povprašat še po drugih domih v okolici ali pa v drugem kraju...

~Ladies, if a guy ever tells you, he wants to cover you from head to toe in honey, and lick it all off inch by inch, that's the man who hasn't done it before. ~ Love you CT ~

(odgovor članu ona)
Neposredna povezava do sporočila: 3
23.5.2006 22:33:17   
ona
Kerensa,zasebnega doma nimam pojma kje bi bil,smo pa s Primorskega konca!
veš,da iščemo vse možnosti,a povsod je vse polno:Ma če ne se bomo zanimali še na vašem koncu,če bo treba!
karmy,v okolici ni prostega doma,smo že vse pregledali,pa še ena teta dela v domu upokojencev in bo lahko kaj zrihtala,ampak le,ko se kaj sprosti,se pravi,ko gre kdo ven.to pa lahko čakamo celo večnost!
V bolnici pa jih sploh ne zanima kam bo nonica šla,na žalost!
user posted image , je res ena situacija,da ne vidimo izhoda!

(odgovor članu karmy)
Neposredna povezava do sporočila: 4
23.5.2006 22:34:49   
Jančika_
Nekatere bolnice imajo negovalni oddelek. Vse plačaš sam. Pred 4 leti, ko je umirala moževa mama, je bilo to okoli 15.000 na dan, če se prav spomnim. V Celju so takrat imeli samo tri postelje.

Pozanimajte se še po drugih domovih. Kakšni bolj odročni so manj zasedeni (prijateljičina babica je dobila prostor na Polzeli v dveh, treh tednih).

(odgovor članu ona)
Neposredna povezava do sporočila: 5
23.5.2006 22:36:27   
Jančika_
Aha, zda vidim, kaj si napisala malo pred mano - težka situacija. Upam, da boste kaj našli.

(odgovor članu ona)
Neposredna povezava do sporočila: 6
23.5.2006 22:42:28   
Anonimen
Tista edina slovenska milijarderka, ki je bila pred kratkim na POP TV, ima v Sloveniji dva zasebna domova za ostarele, enega pa še odpira v Ljubljani v Trnovem. Morda ne bi bilo slabo, če na Internetu malce pobrskaš za lokacijami in potem pokličeš in povprašaš.

(odgovor članu Jančika_)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
23.5.2006 22:45:58   
andrejaz
Seznam privat domov, ki imajo koncesijo ministrstva za delo

http://www.gov.si/mddsz/index.php?CID=119 

Mogoče bo kaj prostega

Naš sonček Mark se je rodil 30.8.2004, sončica Sara pa 4.8.2006

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
23.5.2006 22:47:15   
karmy
v celi sloveniji ste pregledal domove?

www.du-danicevogrinec.si
www.duc.si
http://www.du-kranj.si/
www.dufs.si

si pogledala tukaj?

~Ladies, if a guy ever tells you, he wants to cover you from head to toe in honey, and lick it all off inch by inch, that's the man who hasn't done it before. ~ Love you CT ~

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 9
23.5.2006 22:50:45   
andrejaz
Pa še seznam vseh domov za upokojence - ki so javni zavodi

http://www.gov.si/mddsz/index.php?PID=95&CID=114&O=98&L=sl 

Naš sonček Mark se je rodil 30.8.2004, sončica Sara pa 4.8.2006

(odgovor članu karmy)
Neposredna povezava do sporočila: 10
23.5.2006 22:55:11   
ona
Ej,hvala vam,zgleda,da se bomo morali pozanimat dlje od Primorske!
Upam,da nam uspe,vam javim!

(odgovor članu andrejaz)
Neposredna povezava do sporočila: 11
23.5.2006 23:18:54   
karmy
ja bo treba ja... sej piše na uradni strani doma upokojencev kranj, da navedi razloge, ki te lahko vržejo na vrh čakalne vrste ali pa direkt dobijo posteljo... še posebno v tem primeru.

srečno

(odgovor članu ona)
Neposredna povezava do sporočila: 12
24.5.2006 7:23:34   
Sibil_
Če je nimate vi kam dat je ne smejo iz bolnice odpustit.Enostavno tam recite da nima kam it, potem oni zelo zelo hitro najdejo dom za takšne.Pa ne se pustit psihično maltretirat, ker vas bodo poskušali dajati v nič-češ kakšni ste, da nočete skrbet zanjo itd.user posted image
To je najboljša rešitev, ker take osebe imajo prednost pred vsemi za sprejem v dom.

LP pa vso srečo,
Sibil

(odgovor članu karmy)
Neposredna povezava do sporočila: 13
24.5.2006 8:18:37   
mala maja
Joj žal mi je user posted image user posted image user posted image user posted image  upam da bo okrevala.

glede doma pa obrnite se a bolnišnično socialno delavko. Vsaka bolnišnica jo ima.

NE vem mogoče ti mal moja zgodba pomaga. Ko je bil moj oče ki je zbolel za rakom že čist bogi je k namam prišla soc. delavka ki se je ža pozanimala za proste domove in cene.
Midva se nisva odločila za dom, so pa ga sprejeli na negovalni oddelek(tam je lahko 14 dni-po končanem zdravljenju v bolnišnici)-se pravi 14 dni po tem ko bi moral it domov. Pol je na žalost tam umru.

Jaz bi se res obrnila na soc. delavko, bo že ona poskrbela da bo nekje dokler ne najdete doma, pa še znala vam bo svetovati

(odgovor članu Sibil_)
Neposredna povezava do sporočila: 14
24.5.2006 8:38:42   
Andreja-14
Na Gažonu  (Koper-Šmarje) je en privat dom za ostarele, ki ga ima mama od moje kolegice.

Lp, Andreja

(odgovor članu ona)
Neposredna povezava do sporočila: 15
24.5.2006 9:27:53   
spelaz
Pri nas je bila podobna situacija - dobili smo prostor v domu upokojencev v Horjulu - novejši, pred kakim slabim letom je bilo še fraj (je pa drag).

drugače pa so moji mami v bolnici rekli, da je nek "prehodni" dom v Sežani - nekje v tistem koncu, ki pa je bolj "hiralnica", ampak za nekaj časa, dokler se ne dobi prostor v domu je ena od možnosti.

LP

(odgovor članu ona)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   [Brisano sporočilo]
24.5.2006 9:34:45   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu ona)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
24.5.2006 12:15:47   
ninocka
Ko je bil pr men dedek januarja v bolnici in je blo zdravstveno stanje ful slabo (noben ga ne bi mogel negovat doma), so zdravniki in socioalna sluzba napisalai dopis in so ga dali v domu takoj na vrh seznama (na prednostno listo) in bi dobil prostor takoj.
Na zalost  je umrl potem ze v bolnici.
Je pa teta negovalka babico po kapi ene 5 let, po tem ko je sel dedek v bolnico ni vec mogla sfolgat in je oci isto zaprosil za zdravnisko porocilo in od socialne in je dobila dom v enem mesecu.

Upam, da fajn zrihtate!

Never argue with an idiot. They drag you down to their level and beat you with experiences.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 18
24.5.2006 12:19:21   
ninocka
Se neki sem pozabila - to kar je Radha napisala.
Tud to je ena od moznih variant. Ce obstaja kaksna znanka, ki je brezposelna in ji zaupate, da bo dobro skrbela za nono, naj se na zavodu in na CSD pozanima kako je s tem, ce negujes neko osebo.
To je hotla narest ena moja znanka, ko je bila brez sluzbe in je mela doma bolno mamo - ker potem si zaposlen kot negovalka, delovna doba ji tece, pa se placo dobi s strani CSDja (mislim, da od njih) - to pomen, da vam ni treba placevat nic. Ampak ni pa 24 urno varstvo.

Never argue with an idiot. They drag you down to their level and beat you with experiences.

(odgovor članu ninocka)
Neposredna povezava do sporočila: 19
24.5.2006 13:00:20   
kapica
Joj, mi je zal za tvojo babico in situacija res ni prijetna.

Hotela sem samo napisati, da to ni res, da je bolnica ne sme odpustit, ce nima kam iti. Kolikor jaz vem, sama namrec delam v eni, obdrzijo bolnika tako dolgo, dokler imajo se kaksno diagnoso, ki j epotrebna zdravljenja. Drugace je bolnik potem odpuscen, ker bolnica ne dobi denarja, ce nekdo tam "brez razloga" lezi. To mislim zdaj s tem ce bi samo zato tam ostala, ker nima kam iti.
Mi v taksnem primeru obvestimo socialno sluzbo in oni to z svojci naprej rihtajo. Nekateri morejo najprej za silo domov, ce drugace ne gre, nekateri dobijo prostor v kratkotrajni negi, torej samo toliko casa dokler ni dom fraj. Ali pa grejo vmes, po bolnici najprej za dva, tri tedne v zdravilisce, rehabilitacijo, potem pa v dom. Odvisno od tega v kaksnem stanju bolnik.

Ampak da bi kaj 100%zatrjevala, pa ne morem, je povsod nekaj drugace.

No, kakorkoli, najboljse je da se z socialno delavko skupaj vsedete, tako bo slo se najhitreje, kot pa da vi sami nekaj rihtate.

Sedaj nas je pa pet!

(odgovor članu ninocka)
Neposredna povezava do sporočila: 20
24.5.2006 13:49:33   
Tasika
Prvo, obrni se na socialno delavko v bolnici.
V Sežani in še nekje v Sloveniji sta negovalni bolnici, če ne more skrbeti sam zase ji pripada (mislim da ) 6 tednov, po tem času jo pač pošljejo domov. Če je imela prej stalno bivališče s katerim družinskim članom, nimate izbire. Če pa je živela sama, pa lahko rečete da ne more priti k nobenem od vas, ker nimate prostora, nimate pomoči zanjo, denarja za plačat pomočnico,... Veliko je odvisno od vašega (predvsem finančnega stanja). V takam primeru socialna delavka v bolnici v sodelovanju s socialno iz npr. Sežane išče prosto mesto v DSO. Dobila ga bo sigurno prej kot vi, ima tudi pregled nad prostimi mesti, vendar pa je lahko to na drugem koncu Slovenije. Žal, takšna je kruta realnost DSO pri nas.

Lep pozdrav
tasika

(odgovor članu kapica)
Neposredna povezava do sporočila: 21
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?