kapica
|
Joj, mi je zal za tvojo babico in situacija res ni prijetna. Hotela sem samo napisati, da to ni res, da je bolnica ne sme odpustit, ce nima kam iti. Kolikor jaz vem, sama namrec delam v eni, obdrzijo bolnika tako dolgo, dokler imajo se kaksno diagnoso, ki j epotrebna zdravljenja. Drugace je bolnik potem odpuscen, ker bolnica ne dobi denarja, ce nekdo tam "brez razloga" lezi. To mislim zdaj s tem ce bi samo zato tam ostala, ker nima kam iti. Mi v taksnem primeru obvestimo socialno sluzbo in oni to z svojci naprej rihtajo. Nekateri morejo najprej za silo domov, ce drugace ne gre, nekateri dobijo prostor v kratkotrajni negi, torej samo toliko casa dokler ni dom fraj. Ali pa grejo vmes, po bolnici najprej za dva, tri tedne v zdravilisce, rehabilitacijo, potem pa v dom. Odvisno od tega v kaksnem stanju bolnik. Ampak da bi kaj 100%zatrjevala, pa ne morem, je povsod nekaj drugace. No, kakorkoli, najboljse je da se z socialno delavko skupaj vsedete, tako bo slo se najhitreje, kot pa da vi sami nekaj rihtate.