|
RE: Kam boste šle rodit??z EA ali brez,..... 31.1.2010 14:46:27
|
|
|
|
slovenka
|
izgubljena ovcka - mislim, da je EA dobra izbira ne le za tiste, ki se "zelo bojijo bolečine", ampak za tiste, ki v resnici imajo zelo hude bolečine. Smo že premlele tukaj na rr, da vsem ni enako in jaz sem imela res v prvo tako grozen porod, da mi še 5000 eur ni nič dat, da se mi vsaj malo zmanjša bolečina, kaj šele 150 eur. Ker imam še leto in pol kasneje travme... Tako da če je kateri 150 eur ful neka cena za EA, sigurno ni imela takšnih bolečin kot jaz. Pa bedno se mi zdi tiste, ki se odločijo za EA, označevati, kot da so se usrale... V glavnem, tiste, ki z lahkoto rodijo, morda kar doma same, pa jih nič kaj ne boli, res ni razloga, da jemljejo EA. Tiste, ki pa jih boli, pa kot jaz, ki sem enkrat to že dala skozi, tako da se nimam kaj slepiti, pa je res dobra rešitev. Je pa najbolje spraševati tiste, ki imajo za seboj več porodov in s tem lahko primerjajo. Ker če je punca imela le en porod in še tistega z EA, je težko objektivna in primerja, kaj bi bilo, če ne bi imela EA... kako se da primerjati mravljinčasto rit ali pa res hude bolečine pri odpiranju medeničnih kosti. V glavnem, mene sedaj nobeni mravljinci ne morejo prepričati, da si ne bi v drugo zrihtala kakšne pomoči pri porodu. Sicer pa v prvo nisem dobila čist nič, pa sem vseeno ob prvem vstajanju s postelje padla v nezavest - pa ni bil samoiniciativno, ampak na pobudo babice...
|