snorlax
|
Naš ni hotel do 7. meseca nič druga kot dojenje. En mesec sem se matrala z vsemi mogočimi kašicami - domačimi in kupljenimi, pa ni hotel nič. Pri 7. mesecih se je čez noč odprlo, s tem, da ne mara nobenega sadja in nič pasiranega, ampak narešem oz. sesekljam na drobne koščke. Potem sva šla kar po hitrem postopku, nič tridnevnega uvajanja. Dala sem mu tisto, kar smo jedli mi, s tem, da nič pečenega, mastnega ali kaj težkega. Tako sedaj obožuje vso kuhano zelenjavo, ki jo pretlačim z vilico in zalijem z vodo, v kateri se je kuhala ali govejo juho, včasih še narežem noter malo piščančjega ali govejega mesa. Jemo tudi špinačo+kuhan krompir+malo rumenjaka, skuham vsako stvar posebej, nato pretlačim in zmešam, zalijem z vodo, v kateri se je kuhal krompir. Poskusila sva tudi s koruzno polento. Od sadja je pa samo grozdje, s tem, da ga olupim in razrežem na koščke ter odstranim koščice. Aja, pa poskusil je že tudi zelenjavni riž, paradižnik, zeleno solato, mogoče še kaj. Ne dajem mu edino beljaka, z rumenjakom sva pa res začela počasi, prvič za koruzno zrno, nato za grah, nato četrtinko in tako naprej, sedaj ga poje polovičko ali celega. Ne dajem mu tudi kravjega mleka, zaenkrat se še tudi kar precej dojiva, poskusila sva kakšno žličko navadnega sadnega jogurta. In ne dajem mu glutena, no sedaj je pojedel kakšno škorjico kruha ali pa polovičko keksa Hipp. Aja, pa star je 8,5 m, kmalu bo 9. L.p.:)
|