Lorena
|
Ne strinjam se čisto s tvojim odgovorom, anonimna. Mislim, da si malo preveč kritična do punce. Praviš, da bi ti prej dobro razmislila kako boš preživljala otroka, če nebi imela službe... se strinjam. Ampak kaj pa tisti, ki izgubijo službo v času nosečnosti? Jaz naprimer sem jo, pa bomo čez dober mesec tudi zibali. In to sem dobro vedela, da mi pogodbe ne bo podaljšal, pa sva se vseeno odločila za otroka. In še to; Enostavno nisem takšen optimist, da bi lepo doma (zaščitena) čakala, kdaj se bo moj dragi šef spomnil, da me vzame za nedoločen čas, ker bi prej posivela. Imam raje otročka dokler sem še zmožna, ne pa po 35. letu, ko bi MORDA dobila kakšno pametno službo, pa bi potem letala okrog zdravnikov vsa v strahu, če je z mojim otročkom vse v redu. Ne vem, no to je samo moje razmišljanje. Prej kot slej se stvari uredijo, in nikoli ni tako hudo, da ne bi moglo biti še hujše. Tebi pa anonimna takole; ne obremenjuj se s financami, ker imaš verjetno še dovolj časa, da skupaj s partnerjem najdeta kakšno rešitev. Mislim, da bi ti država morala kaj nudit, če ne kakšno nadomestilo iz Zavoda, pa vsaj socialno pomoč (to pa dobiš, ko ti poteče 3. meseci ko boš brez dohodka-se pravi, bodo na CSD zahtevali izpisek tvojega TRR, in ko bodo videli, da nisi v treh mesecih prejela nobenega nakazila...nič zaslužka, potem je to začetek da ti pripada socialna pomoč) Tako je bilo pri meni... pa tudi iz Zavoda sem dobivala nekaj... Pozanimaj se na teh dveh naslovih. Kar se pa tiče stanovanjskega problema ti pa ne vem kaj, ker nisi napisala v kakšnih odnosih si kaj s tvojimi starši ali pa njegovimi...(za prvo silo bi lahko živeli skupaj...) Ne vem, res. Ti pa čestitam za vajinega in ti želim čim manj skrbi okrog financ. Če boš kdaj zasledila kje mojo zgodbo, boš videla, v kakšnem sva bila midva z dragim, pa se stvari počasi le obračajo v najin prid. Vse se enkrat lepo poštima. Važno je pa zdravje in to, da se imate vsi trije radi! srečno!
|