|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kako zaposlit 8 letnika?
26.10.2009 19:59:58   
Janeja
Med počitnicami mislim.
Problem je v tem, da sva midva oba v službi, mali pa je doma. Sicer z atom in mamo, vendar se zunaj z njim ravno ne bosta preganjala. Rabim ideje, kaj mu dat za delat dopoldne, da mi ne bo skoz na TV in računalniku visel.

Dogovorila sva se že, da bo prebral eno knjigico za bralno značko, pa da bo sestavljal Lego kocke. Ampak ga čist prehitro nazaj pred računalnik potegne, če se ne dogaja kaj zanimivega okoli njega.

Vse ideje dobrodošle.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kako zaposlit 8 letnika?
26.10.2009 20:05:43   
Pia73

Ne vem od kod si. Mi smo letos dobili ogromno programov, ki se jih otroci lahko udeležujejo med počitnicami. Če sta tvoja starša še mobilna ga morda lahko peljate, so to programi za 2-3 ure in potem gresta ponj. Dan se tako odlično razbije in čeprav ne izgleda veliko, je to super. Pred tem otrok malo dlje poleži, nato počasi poje, morda pogleda malo TV, gre na to aktivnost, ko pride nazaj je že kosilo in nato še malo bere, sestavlja lego kocke ipd. in že si doma.
Pri nas je ta problem ,da imamo taščo in tasta kar oddaljena in takrat ne more na te aktivnosti ampak je tam tudi tako rad, da so pri nas počitnice prekratke, da bi naredil/obiskal/počel vse kar si želi,...




_____________________________

Ja, ja,...

(odgovor članu Janeja)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Kako zaposlit 8 letnika?
27.10.2009 8:35:11   
Luni
Naša dva sta tudi sama doma. En 12-letnik in 8-letnik. Oba morata pospravit vsak svojo sobo-vsak dan, itak. Pa iz pomivalca posode zložit, pa mačke nahranit in za njima pospravit. Včeraj nas je čakalo kosilo: rižota z morskimi sadeži user posted image  (user posted image user posted image user posted image ). To nista imela naročeno, sta se sama spomnila, jaz se pa nisem branila k takšni ponudbi in sem jima po mailu poslala recept. Za šolo: ta velik mora v tem tednu prebrat za angleško bralno značko in narediti obnovo; prebrati knjigo za slovensko bralno značko ter napisati esej za Družbo in etiko. Tamal mora vsak dan vaditi pisanje - prepisi ter računanje (mu naredim printe iz otrok.org), brati ter vaditi klavir. Vmes lahko gledata TV ali igrata računalniške igrice..... Danes nas baje spet čaka "presenečenje": krompirjevi žganci!

_____________________________



(odgovor članu Pia73)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Kako zaposlit 8 letnika?
27.10.2009 9:46:14   
kalbo
U mater, jest bi se kar malo bal počitnic ob vseh teh zadatkihuser posted image

(odgovor članu Luni)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Kako zaposlit 8 letnika?
27.10.2009 10:22:58   
Luni
user posted image , ja kalbo, saj ko sem brala, bi jih jaz tudi. Matr, je veliko za brat, doma se mi pa zdi, da skoz pred ekranom visita user posted image user posted image user posted image

_____________________________



(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Kako zaposlit 8 letnika?
27.10.2009 17:05:43   
Gina
POčitnice so za počivat. Vsaj za moje otroke je že tako. user posted image  Bejba je že cel dan pri frendici, fant je pa malo z enim malo z drugim prijateljem... počitnice pač. Zakaj zaposlit? Ne štekam. Otrok se mora znat sam zaposlit, sicer bo imel cel lajf težave, ker ne bo vedel, kako naj sam najde svojo srečo kadar je sam. NO, vsaj jaz na to tako gledam.

(odgovor članu Luni)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Kako zaposlit 8 letnika?
27.10.2009 17:54:53   
Luni
 Vsak starš ima svoj prav. Mene so starši od rosnih let učili delat in danes sem jima zelo hvaležna za to. Tudi jaz bi rada svojim privzgojila delovne navade, kar se mi ne zdi nič narobe, če otroku delo približaš ne samo kot obveznost, ampak tudi kot nekaj lepega. Že Tone Pavček je tako eno lepo spesnil:
Sreča ni v glavi in ne v daljavi. Ne v žepu ali pod palcem zaklad. Sreča je, če se delo dobro opravi in če imaš nekoga rad! (T.Pavček)Jaz sem proti temu, da mi otrok hodi od hiše do hiše-od prijatelja do prijatelja ali celo po ulici. Želim vedeti, kje je moj otrok, kaj dela moj otrok in s kom se druži moj otrok.



_____________________________



(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Kako zaposlit 8 letnika?
27.10.2009 18:02:12   
Anonimen
Za delat mu ne bi dajala, razen obicajnih obveznosti (npr. pospravit sobo, nahranit zivali), bi mu pa predlagala, da si sam izbere en projekt, ki ga veseli in za katerega rabi cas. Recimo jaz si ze full casa zelim narediti maketo cest in krizisc in parkov in ljudi gor, za kar bi mi recimo tedenske nedelovne pocitnice prisle full prav. Sicer pa naj se dogovorijo s prijatelji, da se obiscejo in da gredo ven na zrak in sonce kolesarit, rolat, noret. Pri vseh igracah in moznostih je to tisto, kar me najbolj veseli, da se otroci druzijo in norijo na zraku.

(odgovor članu Janeja)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Kako zaposlit 8 letnika?
27.10.2009 18:44:18   
Gina
Joj, luni, zakaj se tako pogosto počutiš ogrožena in obračaš besede ali povezuješ reči, ki niso za povezovat? Moji otroci so samostojni, odgovorni in imajo delovne navade. Sami delajo celotno šolo in vse seminarje, pa še doma pridno pomagajo. Jaz vem natančno kje je moj otrok in s kom, ter celo to, kaj tam počne. Od kdaj naj bi to, da rečem, da ima počitnice pomenilo,d a se klati popolnoma nenadzorovano okrog? Moji otroci imajo pravico do počitnic. Preživljajo jih tako, da so večino časa zunaj s frendi in se imajo lepo. Vmes pomagajo doma, pri rečeh, ki se nam zdi prav, da pomagajo. Učili se bodo toliko, da bodo v ponedeljek prišli v šolo pripravljeni, pa nič več kot to niti mi ne bo treba tega jim reči, ker imata svojo glavo s svojo odgovornostjo za svojo šolo. Za brez veze nekaj delat samo da delajo, je pa res svojevrstna neumnost. Zaposlovat jih s svojimi idejami pa je meni osebno glih tako neumnost, ker mi je bolj všeč, da delata reči, ki njima pašejo, pa všeč mi je, da se znata sama zabavat, si najti nekaj lepega v lajfu . Meni je všeč, da se "klati" po gozdu s frrendom in privleče vse sorte materiala domov. Mi je všeč da ta meterial potem obdeluje in sestavlja. Mi je všeč da gre po vasi klepetat, se vozit z rolko. Vesela sem,d a ima prijatelje in veselje do njemu, njej fajn reči. Ne vidim problema v tem,d a jih moram popolnoma ves čas nadzirat. Nisem kontrol frik, pa vendar mi najbrž posledično več zaupata, kot nekomu, ki jih ne bi nikamor pustil ali jima ves čas najedal s totalno kontrolo. Pa vesela sta za počitnice, ker poznata tudi razliko - dneve ko je pri nas kar dosti dela okol bajte. Tako pač je. Zato pravim, počitnice so pri nas vsaj, za uživat.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Kako zaposlit 8 letnika?
27.10.2009 19:34:38   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Gina

Moji otroci imajo pravico do počitnic. Preživljajo jih tako, da so večino časa zunaj s frendi in se imajo lepo. Vmes pomagajo doma, pri rečeh, ki se nam zdi prav, da pomagajo. Učili se bodo toliko, da bodo v ponedeljek prišli v šolo pripravljeni, pa nič več kot to niti mi ne bo treba tega jim reči, ker imata svojo glavo s svojo odgovornostjo za svojo šolo. Za brez veze nekaj delat samo da delajo, je pa res svojevrstna neumnost. Zaposlovat jih s svojimi idejami pa je meni osebno glih tako neumnost, ker mi je bolj všeč, da delata reči, ki njima pašejo, pa všeč mi je, da se znata sama zabavat, si najti nekaj lepega v lajfu . Meni je všeč, da se "klati" po gozdu s frrendom in privleče vse sorte materiala domov. Mi je všeč da ta meterial potem obdeluje in sestavlja. Mi je všeč da gre po vasi klepetat, se vozit z rolko. Vesela sem,d a ima prijatelje in veselje do njemu, njej fajn reči. Ne vidim problema v tem,d a jih moram popolnoma ves čas nadzirat. Nisem kontrol frik, pa vendar mi najbrž posledično več zaupata, kot nekomu, ki jih ne bi nikamor pustil ali jima ves čas najedal s totalno kontrolo. Pa vesela sta za počitnice, ker poznata tudi razliko - dneve ko je pri nas kar dosti dela okol bajte. Tako pač je. Zato pravim, počitnice so pri nas vsaj, za uživat.


Se strinjam, cist.
Pustite otrokom, da so otroci.

Ma glej, jaz sem full lene sorte, skoraj s poreklom user posted image user posted image , se vedno, od otrostva naprej in ko sem morala kaj naredit, sem pac naredila. Ampak samo zato, ker sem morala, po liniji najmanjsega odpora in z dodano vrednostjo tocno nic. Skratka brezveze.

Danes sem ista....ampak...ko me pa nekaj veseli, ga pa ni entuziasta, ki bi me dohiteval, ker tisto, kar me veseli, delam cela, sem vsa prisotna, sproscena in ni variante, da ne bi prisla do cilja in se cez. Vse ostalo pa...jok brate, odpade user posted image user posted image . Tako da pustite otrokom, da so otroci, naj norijo in se imajo cimbolj fajn.

(odgovor članu Gina)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Kako zaposlit 8 letnika?
28.10.2009 22:07:58   
Janeja
Saj jaz mu tudi nisem mislila urnika sestavit. Problem je, da je še preveč fraj in brez obveznosti in trenutno v "fazi računalnika". Če mu pustim, da celo dopoldne dela kar hoče, bo pač celo dopoldne visel na računalniku.

Živimo pa mal stran od vseh njegovih sošolcev in prijateljev in sam tudi ne more do njih. Pa gozda tud žal nimamo v bližini, tako da vse te stvari žal odpadejo.

"Zaposlil" se je z reševanjem križank in ugank, Lego kocke sestavlja, bere knjige, ki si jih je sam izbral v knjižnici (vesolje, živali,...), ...  ja pa risanke in računalnik seveda user posted image .

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kako prepoznati vgnezditveno krvavitev?
Kako lahko prepoznamo vgnezditveno krvavitev in kako se loči od menstruacije?
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Zapeljimo se v skriti svet voda
Človeška ribica ni le čudež narave – je tudi pokazatelj, kako čisto je okolje. Ker živi izključno v kristalno čistih pod...
Kako izbrati idealno sobo za vašega otroka?
Pri opremljanju otroške sobe za šolarja je ključno ustvariti funkcionalen delovni kotiček, poskrbeti za organizacijo, pr...




Znaki poroda.
пеперутка16

Kakšni so bili vaši zadnji simptomi pred porodom tisti dan ali dan ali dva prej? Če ste imeli kakšne simptome?