Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
Kako zabavate vaše malčke 27.10.2005 14:56:55
|
|
|
|
Spark
|
Pozdravljene! Doma imam 10,5 mesečno punčko. In se mi zdi da se ne znam z njo ukvarjati. Ne čisto tako. Ampak ne vem, kako bi se z njo igrala, da je ne dolgočasim in da se ona fajn razvija. Zdaj že zna kockice pospravit. Ne vem pa kaj naj jo začnem učiti. Povejte kaj ve delate z vašimi malčki kako jih zabavete, se igrate, kaj jih učite,kako... Rabim vaše ideje, da kaj dodam malo popravim, ali pa neham skrbeti. Saj vem, še malo pa bo šla v vrtec, tam se dosti tudi starši naučimo. Hvala, Lp
|
|
|
|
RE: Kako zabavate vaše malčke 27.10.2005 15:00:02
|
|
|
|
Anonimen
|
ne vem..js nism svoje nč kej spešl učila. moja se je ful sama skos zamotila. edin knjigice sva skupej gledala, to ma še vedno ful rada.
|
|
|
|
RE: Kako zabavate vaše malčke 27.10.2005 15:20:02
|
|
|
|
Jančika_
|
Tudi naš se je vedno lepo zamotil sam. Rad je kaj metal iz predalov in zlagal nazaj, pa kljukice v lavor in iz njega. Najraje "bere" knjigice - sam! Če listam jaz in mu kaj razlagam, rata čisto živčen in kar maha z rokicami in me naganja . Tu in tam mu podum kaj novega za početi, potem pa tako vidim, če je že pripravljen na to. Recimo pacanje z barvami je še čisto out, je bil grozno nesrečen zraven. Po drugi strani je pa s kulijem že prav lepo okrasil kavč in pokrov mojega laptopa . Opažam, da se najhitreje nauči stvari, ki mu jih nihče posebej ne kaže. Recimo postavi se pred televizor z daljincem v iztegnjeni roki in čaka, kaj bo. Pa doma prižganega TV-ja ni mogel videti več kot 5x, ker je pač večinoma ugasnjen. Zadnje čase palijo lesene kocke, ki jih daješ v škatlo s pokrovom, ki ima luknje v obliki kock. No, valj spravi not skozi pravo odprtino, potem pa hladno dvigne pokrov in zmeče not še ostale . To delava skupaj - jaz sem njegov "črnc" in pobiram kocke ven. Kaže pa resničen odpor do ponavljanja. Če hočem, da nekaj naredi in mu to pokažem, 100% ne bo naredil. Mogoče potem, čez nekaj časa, ko ga ne gledam več.
|
|
|
|
RE: Kako zabavate vaše malčke 27.10.2005 16:00:56
|
|
|
|
Twetty
|
Hej Po občutku,noben dan ni enak dnevu,pa vsak dan je kej novga.Lin je stara 9.5,pa če mam slučajn kej za naredit,se v stajici sama igra,prelaga igračke,se jim smeji,kdaj tudi razjezi skratka zna se sama zamotiti.Drugače pa pojeva,pleševa,opazujeva listke na drevju,domača psa,muco,...Ima tudi soseda Matica s katerim si pulita igračke a jih pustimo,se znata sama zmenit...Ne obremenjuj se,uživaj vsak dan!
|
|
|
|
RE: Kako zabavate vaše malčke 27.10.2005 18:09:22
|
|
|
|
Nia30
|
Čist nič posebnega. Igra se sam in sicer tako, da raziskuje stanovanje. Po tleh zmeče lonce, krpe, časopis,... Igrač ne mara - kock sploh ne, kakih avtkov tud ne, včasih pali kaka žoga. Če mu hočem kaj pokazat se ful razjezi, tako da se sploh ne vtikujem več. Ko sva zunaj se pa plazi po travi, lovi mačko, pobira listje, veje, jaz ga pa pazim in zraven kaj govorim. Pa tako kot je rekla Jančika, tud naš noče ponavljat za mano. Maha takrat, ko se mu je in ni važno a gre kdo takrat pa-pa al ne. Lp Nadja
|
|
|
|
RE: Kako zabavate vaše malčke 27.10.2005 20:59:30
|
|
|
|
muki1
|
Če se prav spomnim, je bilo to nekje letos februarja. Kaj smo počeli?Hm, mislim da smo se na veliko lovili, na vseh štirih, pa ku - ku igrice smo se šli. Ima enega telebajksa Po-ja, pa lahko zapre in odpre oko, pa je prste v tisto okico rivala in jo odpirala in zapirala, pa eno lutko ima šu šu, ki jo je znala aktivirati, da se je smejala, ta glavna igrača je bila pa pojoča žabica, ki je imela tak en velik gumb in različne melodije, ko si ga stiskal, tista žabica se je rolala, da sem komaj sfolgala baterije kupovat. Pa knjigice je rada gledala in poslušala muziko od Atomic harmonic , tak da smo včasih petkrat po vrsti poslušali brizgalno brizgo in seveda plesali ko nori zraven. Drugače pa so te naše igrice prišle vse spontano, sprobavali smo vsega in potem pač vidli, kaj ji paše.
|
|
RE: Kako zabavate vaše malčke 28.10.2005 7:03:21
|
|
|
|
Lunca1
|
Pri nas so trenutno zanimive knjigice, pa en vlakec ki igra in se premika. Samo njej je bolj zanimiv mehanizem in kako se to sproži, ker dol vrže kocko in tišči prst v to točko ki sproži glasbo. Je že očijeva, bo treba vse preštudirat in razšraufat. Drugače so ji zanimivi tudi obročki za natikanje, seveda jih ona meče dol, mama pa pridno daje nazaj gor. Pa če bi ji dovolila bi vse gumbe pritisnila, ampak imamo stalno ne, ne sme, fuj, au. Drugače pa so ji zanimive pesmice, glasba. Zraven malo poskakuje. Pa mi imamo obhode po stanovanju, pa kakšne podstavke za kozarce razmeče naokrog. najraje bi se sicer lotila tudi kupa s časopisi, ampak ta je tudi prepovedan. Sitni starši. Zanimivi so ji pa tudi magneti na hladilniku, ampak ima na dosegu sam plastične in večje, da jih potem meče po tleh. Pa našemu psu jemlje žogo, da se potem gresta kdo jo bo imel. Pes se je zdaj že počasi naučil, da se mora mal borit za svoje stvari. Aja pa rada gleda oz. tipa kakoteče voda v bide. Seveda imamo potem tudi mokra rokava.
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Dojenček ponoči ne spiJe nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
Zadnje s foruma
IME ZA PUNČKOnika23NEJA (
52%)
ANEJA (
14%)
NAJA (
27%)
ANAJA (
8%)
Število vseh glasov: 353Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš
svojo anketo!