Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
Kako začeti uvajati zelenjavo 12.7.2007 10:36:17
|
|
|
|
veronaz
|
Pozdravljene, naši malčici sem s 4M začela uvajati sadje. Do sedaj je jabolko, hruško in banano. Ko sem ji ponudila marelico, ji ni bila všeč zaradi kislega okusa, ko pa sem jo dodala k jabolku in hruški, ni bilo problemov. Sedaj s 5M pa sem začela z zelenjavo. Ponudila sem ji korenček, pa ji ne gre. Namen imama nadaljevati s kolerabo, pa se že vnaprej bojim, da ji okus ne bo všeč. Kako ste ve začele z uvajanjem zelenjave? Ali ste dajale posamezno zelenjavo, ali ste jo recimo mešale s krompirjem, ali s čim drugim? Ali zelenjavo samo prekuhate in pretlačite, ter dodate malo vode v kateri se je kuhala zelenjava? Kakšne trike uporabljate? Kakšne kombinacije zelenjave delate?
|
|
|
|
RE: Kako začeti uvajati zelenjavo 12.7.2007 10:48:23
|
|
|
|
srki
|
Jaz sem zelenjavo mešala s krompirjem, katero sem pretlačila z vilicami.
|
|
|
|
RE: Kako začeti uvajati zelenjavo 12.7.2007 10:49:18
|
|
|
|
srki
|
Aja, kombinacije: krompir, korenček, koleraba krompir, špinača Zdaj mi je pa že idej zmanjkalo
|
|
|
|
RE: Kako začeti uvajati zelenjavo 12.7.2007 10:49:50
|
|
|
|
fricka
|
Jaz pa sem vedno dodala malo mleka, ker ji je bilo tako bolj všeč.
|
|
|
|
RE: Kako začeti uvajati zelenjavo 12.7.2007 13:05:24
|
|
|
|
živa
|
Jaz sem zelenjavo uvajala pred sadjem. Morda je to vplivalo, da nismo imeli problemov. Ker pa je tvoja navajena na sadni oziroma sladki okus, ji najbrž zelenjava ni preveč pogodu. Poskusi za začetek zmešati kuhan korenček in jabolko, naš to še vedno obožuje (sploh v kombinaciji s piškotom, ampak teh zaradi glutena še ni priporočljivo dati pri teh mesecih). Lp, živa
|
|
|
|
RE: Kako začeti uvajati zelenjavo 12.7.2007 13:42:51
|
|
|
|
hariba
|
prvič sem zmeraj dlaa le eno vrsto zmiksane zelenjave, naslednjič,ker ni bilo reakcij pa sem jo zmešala z zeenjavo, ki so jo že jedli. Po kakih 14 dneh okrog pol leta sem vzelenjavno kašo odala tudi malo riža. Po pol leta, ko sem že začela uvajat gluten sem pa dala zmiksano zelenjavno juho iz mešane zelenjave.Bučke, korenje, krompir,cvetačo,brokoli, pa po 7.mesecu tudi grah. Moji so tudi vsi imeli radi jabolčno kašico z dodatkom kuhanega korenčka. S tem sem začela.
|
|
|
|
RE: Kako začeti uvajati zelenjavo 12.7.2007 13:44:43
|
|
|
|
Mehičanka
|
Začela sem z enim živilom, potem pa sem kombinirala. Vedno sem s paličnim zmiksala in dodala tekočino, v kateri se je kuhala zelenjava. Po kakih dveh tednih, sem zelenjavi in vodi dodala tudi malo olivnega / sezamovega olja. Kombinacije: krompir + bučke krompir + korenček + koleraba brokoli + korenček krompir + špinača krompir + kumare krompir + cvetača+ korenček + koleraba krompir + rdeča pesa
|
|
|
|
RE: Kako začeti uvajati zelenjavo 12.7.2007 21:36:48
|
|
|
|
Naja30
|
Najprej sem uvajala zelenjavo in sicer korenček. Potem pa dodajala korenčku še druge vrste zelenjave. No, najbolj pogosto sem potem mešala s krompirjem.
|
|
|
|
RE: Kako začeti uvajati zelenjavo 13.7.2007 14:47:29
|
|
|
|
livia
|
Tudi mi smo najprej uvajali zelenjavo in še danes ni nič zbirčna. Baje je tako bolje, ker je sadje bolj sladko od zelenjave in ga potem nočejo. Po mojem ji bo koleraba všeč, ker je sladka. Mi smo začeli z korenčkom, bučkami, kolerabo, brstičnim ohrovtom, špinačo, blitvo s krompirjem, rdečo peso, malancani,... Nisem pa nikoli dodajala not mleka, ker sem se držala rekla, da mleko ne do 1. leta, sem pa dala košček masla ali malo kisle smetane.
|
|
|
|
RE: Kako začeti uvajati zelenjavo 29.7.2007 15:43:48
|
|
|
|
frufru
|
IZVIRNO SPOROČILO: livia Tudi mi smo najprej uvajali zelenjavo in še danes ni nič zbirčna. Baje je tako bolje, ker je sadje bolj sladko od zelenjave in ga potem nočejo. Po mojem ji bo koleraba všeč, ker je sladka. Mi smo začeli z korenčkom, bučkami, kolerabo, brstičnim ohrovtom, špinačo, blitvo s krompirjem, rdečo peso, malancani,... Nisem pa nikoli dodajala not mleka, ker sem se držala rekla, da mleko ne do 1. leta, sem pa dala košček masla ali malo kisle smetane. Smo začeli z zelenjavo in je kar šlo. Zdaj pa ne vem več kaj naj mu pripravim. Ne mara krompirja, bučk, cvetače, kolerabe, banane, po novem tudi brokolija in špinače ne. Sem mu probala zmešat z mesijem pa je šlo v loku vse ven
|
|
|
| Stran: [1] |
nosečnostLelly28 RRkomu ste prvo povedali, da ste noseče?partnerju / očetu otroka (
89%)
svoji mami, očetu (
2%)
najboljši prijateljici (
2%)
sestri, bratu (
2%)
zdravnici, ginekologinji (
4%)
objavila sem na družabnem omrežju (
0%)
Število vseh glasov: 45Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš
svojo anketo!