Anonimen
|
Veš kaj? Jaz bi bila pa vesela, da bi ostala brez takšnega partnerja. Ker, kakor si ga opisala, je on daleč stran od pravega pomena besed partner in oče. In takšnega moškega ti ne potrebuješ za partnerja in otrok ne za očeta. Glede na to, da je prostovoljno odšel že na začetku tvoje nosečnosti, je, po mojem mnenju, s tem samo izkazal svojo brezbrižnost tako do tebe kot tudi do svojega otroka. Ja, res je - če želi oditi, lahko odide. In res je tudi, da če se ne želi javljati na telefon, se mu ni treba. Ampak ta njegova pravica je dvorezen meč - če jo izkoristi, s tem pokaže svojo neodgovornost, svoje nezanimanje in svojo malomarnost. Kajti lahko, da bi ga ti klicala zato, da bi mu povedala (pa Bog ne daj!), da je z otrokom nekaj narobe. In če ga že ne zanimaš ti - kakšen oče pa je to, da ga ne zanima niti lasten otrok? Oprosti, ampak to NI oče. To je samo semenodajalec in čisto nič drugega. Zakaj bi tebe torej skrbelo, ali boste vi trije srečna družina ali ne, ko se otrok rodi? Že sedaj niste bili, torej je tudi težko verjetno, da bi bili kasneje. Bolje je, da se je zaključilo (pa čeprav na njegovo željo) zdaj. Kaj ti torej preostane? Kot prvo - ne ponižuj se. Ne v imenu "ljubezni", ne zaradi otroka, ne zaradi česa drugega. Če boš izgubila ali "prodala" svoj ponos, potem si na dnu. Psihično. Zadnja stvar, ki naj bi te smela skrbeti, je finančno stanje. Z avtom ali brez. Kajti za avto se uredi mimogrede. Je bil Twingo napisan nate? Bil. Torej se ve, kdo je plačal polovico. O nakupu enoprostorca obstajajo papirji, kajne? In tudi o načinu financiranja. Torej lahko oče tvojega otroka pozabi, da bi bil popolni lastnik avtomobila. Napisan je seveda lahko nanj, ampak ti mora izplačati polovico. Službo najverjetneje ima in če ga tožiš za izplačilo (to niso takšni stroški, kakor bi kdo mislil), mu bodo vzeli od plače, če sam ne bo dal. Če pa nima službe, mu bodo pa vzeli enoprostorca in ga prodali na dražbi, nato pa tebi pol in njemu pol. Traja, ampak o rezultatu pa ni dvoma. Kot drugo - ne kliči ga, ne piši mu in ne išči ga. Pusti ga, naj živi točno tako, kakor se je sam odločil - SAM. Popolnoma nepomembno je, ali ima drugo ali si jo bo našel ali ne. Potegni črto med vama, pusti pa samo kratek presledek zaradi otroka. Ki je, v končni fazi, le njegov. Po rojstvu bo moral podpisati očetovstvo. Če ga ne bi, tožiš. Ali pa se odločiš, da otrok očeta uradno pač ne bo imel. Verjamem, da je to skregano s tvojimi ideali in najverjetneje tudi s predstavami, ki si jih imela, ampak to ne bi bil prvi otrok, ki bi imel na rojstnem listu črtico v rubriki "oče". Pa mu najverjetneje zato ne bo nič manjkalo, kajne? Kot tretje - planiraj stvari zase v času nosečnosti. Kajti stres VPLIVA na otroka, medicinsko pa še ni dokazano, kako. Najverjetneje je odvisno od matere in otroka in tudi od vrste stresa. V moji prvi nosečnosti sem bila jaz najverjetneje trikrat bolj živčna od tebe. Moj sin je zdrav kakor riba, vendar je hiperaktiven. Vem, nobene dokazane povezave ni, pa vendar - kaj pa če? Kakšne probleme pa imam s hiperaktivnim otrokom, si pa lahko prebereš na sosednjem forumu "Otroci s posebnimi potrebami". Ne riskiraj, če ni nujno.
|