Gina
|
IZVIRNO SPOROČILO: Afnica * hrano - v trgovino greš z listkom in ne kupiš ničesar poleg tega, kuhaš reči, ki so poceni, kuhaš malo, kupuješ zgolj hrano, ki je na sconto oz. v akciji, priklopiš se k mama ali tašča servisu za kosila * vodo - ne preoblačiš se toliko, kozarec ne roma v stroj takoj, ko spiješ iz njega, tuširaš se manj kot pol ure (jaz šparat z vodo ne znam) * toplo vodo - glej vodo - + izklopiš gretje na cisterni, preklopiš na bojler, ki ga daš na min. * bencinom - voziš se z enim avtom, ne greš na avtocesto in posledično ne plačaš cestnine, voziš varčno, da avto kuri 1l/100km manj kot ponavadi, greš samo tja, kamor res moraš, paziš, da v enem poskusu obredeš vse, kar moraš * elektriko - ne pereš toliko perila, posode, ne pečeš več ničesar v pečici, zmrazovalno skrinjo odklopiš, nabaviš si varčne žarnice, ugašaš pc. in tv, nabaviš si varčne stroje, .. priklopiš se na mama ali tašča servis za kosila in prišparaš tudi na elektriki * telefonom - odklopiš telefon, prekineš stike s frendi - zahtevaš, da te oni kličejo - kurjava - termostat naštimaš na najmanj, kar lahko, bežiš od doma, si na obiskih, če pa živiš pri starših, jim rečeš, da ta hip žal nimaš nič denarja, pa bodo oni plačali P.S. Saj veš, da sem se malo hecala v nekaterih točkah.... Mi imamo visoke stroške, ker si privoščimo prijatelje, normalno hrano, veliko čiščenja in gretja, pa še nimamo babica servisa iz nobene strani....zato si privoščimo bolj malo cunj in s težavo dopust....ampak meni je vredno. Treba je razmislit o vrednotah. Ali ti je tisto šparanje vredno tega denarja? Ali je cena ok, ali je previsoka? Poglej kje, na katerem področju ti cena ni previsoka, pa tam šparaj.
|