|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kako vam uspe uskladit urnike?
16.9.2008 22:15:11   
Marelica
user posted image  Meni je vedno večja uganka, kako bomo sploh lahko prakticirali, če jaz dobim težko pričakovano zaposlitev. Ok, vrtec nam odprejo res ob 5:30, ampak otrok ne moreš pustit več kot 9 ur tam (saj se mi že toliko zdi kruto!), zapre se pa ob 15:30.  Mož dela do 15h, ampak ima 1 uro do službe (tričetrt ure do vrtca, če gre po njiju) v eno smer, tako da je 10 ur na dan odsoten - najmanj! Občasno bi sicer lahko prihajal v službo prej in si zamaknil za pol do 1 ure, ampak skoz pa spet ne. Od doma do vrtca imamo 15 km ovinkov... 2 otroka imam za oddat, kar je minimalno 5 min  (kako ob tem sploh ostat miren?)+ manevriranje po parkirišču... 10 km od vrtca do službe...
... meni se zdi misija nemogoče, četudi bi začela ob 7h, kar je že skoraj idealno...  Kje je šele zima in njene vremenske neprilike, če to na začetku odmislim.user posted image

Na vsem lepem imamo končno prostor v vrtcu za oba, bila sem na razgovoru za delovno mesto, zdaj pa ugotavljam, da tako sploh ne bo šlo... Je vse predaleč, čeprav je relativno zelo blizu, glede na to, kako se težko službe najdejo, pa vrtci prezasedeni. user posted image

Kako pa vam uspe usklajevat urnike dela z vrtci? Kdo otroka/e vozi v vrtec in kdo iz njega? Delate polni delovni čas? Kako daleč imate so službe, vrtca?user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kako vam uspe uskladit urnike?
16.9.2008 22:23:29   
soncek&luna
jaz zivim sama s palckom.... delam polni delovni cas v ljubljani-center... s palckom ziviva na gorenjskem sama, nimava nobenih babic ali dedkov v blizini... palcka oddam v vrtec okoli 7.50 potem "drvim" v lj, da sem cimprej v centru, da dobim kak parking... delam do 16.00 ure in potem "drvim" domov, da cimprej palcka dvignem iz vrtca... pa mi redko uspe ga dvignit pred 17.00 uro... na sreco je vrtec pri nas res odprt do vecera... tko, da pac moje dete je od mene "odtrgano" 10 ur na dan... samo zal ne gre drugace... no sej je ze skoz tako pri nama, tudi prej ko je pri varuski se pazil

Mami, pika moja!

(odgovor članu Marelica)
Neposredna povezava do sporočila: 2
16.9.2008 22:37:37   
kofetek2010
Moja skoraj 3 letnica je v vrtcu od 07:30 do 16:45 (če mi uspe v 15.minutah prit). Sem pa namerno izbrala vrtec, ki je odprt do 17h, ker sem v službi do 16:30 ure.

(odgovor članu soncek&luna)
Neposredna povezava do sporočila: 3
16.9.2008 23:11:56   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: Marelica
Kdo otroka/e vozi v vrtec in kdo iz njega?

Oboje moj mož... odpelje ju pred svojo službo, okrog 7:30... starejšega sina pobere v šoli po kosilu okrog 13-ih in ga pripelje domov... če ne znese, pošljem taxi po sina... mlajšega se v vrtcu pobira okrog 15-ih, po moževi službi.

Delate polni delovni čas?

Jaz delam od 22ih do 6-ih, moj mož dela od 8ih do 15ih.

Kako daleč imate so službe, vrtca?

Jaz imam do službe 10 minut peš, mož ima mobilno službo... do šole in vrtca je cca. 5km v eno smer.

(odgovor članu Marelica)
Neposredna povezava do sporočila: 4
16.9.2008 23:15:22   
darja72
Si mogoče kaj razmišljala o zaposlitvi za krajši delovni čas? Resda se pozna finančno, ampak dolgoročno gledano se obrestuje (manj dirkanja, manj stresa, malce več časa za otročke med tednom). Če le znese z denarjem.
Sicer pa je naš vrtec odprt do 16h, ampak večina otrok odide domov do 15.30. In ker mi je bilo res neugodno, da sta moja otrok zadnja, sem si uredila tako, da del službenih obveznosti opravim doma. Občasno pa vskoči tudi babi servis, predvsem zjutraj, da jih ne budim ob 6h.
Sedaj pa veselo na delo.user posted image

Kogar ni, ga ne pogrešamo!

(odgovor članu Marelica)
Neposredna povezava do sporočila: 5
17.9.2008 1:48:17   
bodoča
Jaz sicer ne delam vsak dan v tednu in ko sem doma tako ali tako jaz poskrbim za malčka. Ko pa grem zjutraj ob 5.00 h od doma ga potem moj oče pelje ob 5.30 h, ko se odpre vrtec in če mene do 14.00 h še ni, ga gre eden od mojih staršev iskat.

Ne vem kako bi mi zneslo, če mi ne bi moji starši pomagali, no, vem, ne bi mi, sploh zdaj ne, ko je mož za dalj časa odsoten in ko imam službo tako oddaljeno.

Bolje bo čez cca dva meseca, ko bom imela od doma do službe in vrtca 1,5 KM, to bo pa čisti luksuz. Komaj čakam.

mojeustvarjanje

(odgovor članu darja72)
Neposredna povezava do sporočila: 6
17.9.2008 7:11:27   
Gordana-3
zjutraj ju peljem jaz ob 5.45, dvigne ju mož ob 15.00, ker jaz domov pridem šele ob 16.00 uri. jaz delam od 7-15, ampak mi skoraj dve uri vzame vožnja, mož pa dela od 6-14, včasih od 7-15. peljem pa ju vedno jaz, da imata nek ritem, da ni enkrat tako, drugič drugače ...

(odgovor članu bodoča)
Neposredna povezava do sporočila: 7
17.9.2008 7:44:41   
aluš
Ja, težka je. Pri nas ima na srečo mož prilagodljiv delovnik. Tako, da je dostava in pobiranje v veliki večini njegovo delo. Saj ta velik je že tolk star, da gre itak sam oz. na avtobus, tamalga pa vozi on. Na stare starše ne morem računat.

Jaz imam služo od 7-15. Zjutrja bi ga v bistvu lako peljala. Pobrat ga ne morem, ker se naš vrtec zapre ob 15.00!!!user posted image

< Sporočilo je popravil aluš -- 17.9.2008 7:45:42 >

(odgovor članu Gordana-3)
Neposredna povezava do sporočila: 8
17.9.2008 8:12:34   
anitaz
IZVIRNO SPOROČILO: soncek&luna

jaz zivim sama s palckom.... delam polni delovni cas v ljubljani-center... s palckom ziviva na gorenjskem sama, nimava nobenih babic ali dedkov v blizini... palcka oddam v vrtec okoli 7.50 potem "drvim" v lj, da sem cimprej v centru, da dobim kak parking... delam do 16.00 ure in potem "drvim" domov, da cimprej palcka dvignem iz vrtca... pa mi redko uspe ga dvignit pred 17.00 uro... na sreco je vrtec pri nas res odprt do vecera... tko, da pac moje dete je od mene "odtrgano" 10 ur na dan... samo zal ne gre drugace... no sej je ze skoz tako pri nama, tudi prej ko je pri varuski se pazil

Kako ti uspe iz gorenjskega konca priti v Lj.-center v tako hitrem času?Kdaj pa potem prideš v službo, če delaš do štirih?

Neposredna povezava do sporočila: 9
17.9.2008 8:27:56   
ksenjak
Jaz sem z dvema malčkoma sama čez teden, vozim se delat vsak dan v Lj, za kar porabim 1 uro, vrtec je odprt samo do 16.00 in mi ni preostalo drugega kot da sem zaprosila za štiriurni delovnik.

Lp

(odgovor članu anitaz)
Neposredna povezava do sporočila: 10
17.9.2008 14:53:01   
mojamura
no jaz delam od 8-16, pa š izredn. študiram, sem v svetu staršev in imam 2 otroka.
prvi j star 11 let in hodi na avtobus v šolo (če je lepo vreme se pelje z kolesom), šola je oddaljena 3-4 km.
Vrtec je enako oddaljen, jaz vozim mlajšega sina v vrtec dvigne pa ga moj. hb so podaljšali delovnik vrtca, bo odprt tudi dol 16.30 po novem, ampak ko bo moj šel nazaj delat, pa bo popoldanski, jaz pa recimo na predavanjih....ah se bomo že znašli

Assumption is mother of all fuc*k*ups.

(odgovor članu ksenjak)
Neposredna povezava do sporočila: 11
17.9.2008 19:50:11   
soncek&luna
IZVIRNO SPOROČILO: anitaz

IZVIRNO SPOROČILO: soncek&luna

Kako ti uspe iz gorenjskega konca priti v Lj.-center v tako hitrem času?Kdaj pa potem prideš v službo, če delaš do štirih?

sej sem napisala, da "drvim" user posted image ...zasluge pripisujem tunelu... v center pridem cez trnovo, je zelo mal guzve tam cez...res da naredim ovinek ampak se meni splaca... v sluzbi sem ze ob 7.30 ali pa tam do 7.50

Mami, pika moja!

(odgovor članu anitaz)
Neposredna povezava do sporočila: 12
17.9.2008 20:49:58   
Marelica
Vidim, da je kar pri vseh nekako natempirano. Se bom tolažila s tem, čeprav je to bolj slaba tolažba.user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 13
17.9.2008 20:56:50   
Marelica
soncek&luna, a pa ga lahko imaš 10 ur v vrtcu? user posted image  No, na cesti pa le pazi, da se vama ne bo kaj zgodilo! Saj je res kruto, ko nimaš druge možnosti kot drveti, razen da službo pustiš.user posted image

(odgovor članu Marelica)
Neposredna povezava do sporočila: 14
30.10.2008 22:40:38   
dalara
lep pozdravček!
pri nas v vrtcu so se nekatere mamice dogovorile z gospo ravnateljico, da so ta 9 urni čas malce podaljšale. Ampak samo zato, ker res niso imele nobene druge možnosti.Poskusi na ta način. Mogoče pa se bo dalo kaj dogovoriti.

(odgovor članu Marelica)
Neposredna povezava do sporočila: 15
30.10.2008 22:47:04   
frutka_
Imaš otroka v domačem kraju? Potem morda razmisli o tem, da bi za vretc angažirala kakšno 3.osebo, ki bi hodila po otroka recimo. Zjutraj bi še šlo po mojem. Popoldan pa je panika.
V LJ pa ne dobiš vrtca?
Aluš v kateri vrtec pa hodijo vaši otroci, da je odprto samo do 15-ih? Jaz odkar pomnim dela vrtec do 17. ure, če bi bile potrebe bi delal še dlje.

(odgovor članu Marelica)
Neposredna povezava do sporočila: 16
31.10.2008 3:30:53   
VERONICA
Katastrofa, ne smem pomisliti da bi vrtec delal samo do 15 ali 15.30! Sprašujem se za koga so taki delovni časi? Za ljudi ki rabijo vrtec bolj za socializacijo otrok kot za varstvo?

(odgovor članu frutka_)
Neposredna povezava do sporočila: 17
31.10.2008 7:18:37   
Ronči
V Črnomlju dela do 15,30. Občina ne dovoli daljšega delovnega časa. Baje ni dovolj interesentov...khm...

You can't fix stupid.

(odgovor članu VERONICA)
Neposredna povezava do sporočila: 18
31.10.2008 9:23:31   
frutka_
IZVIRNO SPOROČILO: Ronči

V Črnomlju dela do 15,30. Občina ne dovoli daljšega delovnega časa. Baje ni dovolj interesentov...khm...

Res je odvisno od občine. Ampak znotraj vrtca se tudi da malo telovadit...Ampak na lastno pest je v bistvu neumno imet odprto dlje. Če se kaj zgodi (bog ne daj) je krivda na strani...vrtca, ja.user posted image  Občina je gospodar in določajo vse od cene do normativov.

(odgovor članu Ronči)
Neposredna povezava do sporočila: 19
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Pravice iz naslova krajšega delovnega časa
photo
Eden od staršev, ki neguje in varuje otroka do tretjega leta starosti, ima pravico delati krajši delovni čas, ki pa mora...
Praznična okrasitev: Papirnate snežinke
photo
Papirnate snežinke so klasika za okrasitev doma pred prazniki. Z njimi lahko okrasite okna, vrata, jih obesite na luči ....

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?