|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kako v razvojno ambulanto?
6.3.2006 22:05:14   
mišelinka
Ob prebiranju foruma sem zasledila, da marsikatera mamica obiskuje s svojim user posted image  razvojno ambulanto. Zanima me, kdo vas je tja napotil? Je opazil pediater, da ima user posted image  kakšne težave, ali ste same omenile svoje sume pediatru? Ne vem, kaj opazi pediater v posvetovalnici, naš obisk ne traja več kot 5 minut. Tudi sama sem namreč rodila mesec dni pred PDP, user posted image  pa se tudi rada izteguje, kar menda ni ok. Poleg tega je prebolela kar hudo zlatenico. Sicer se mi zdi zdrav in normalen user posted image , vendar se pri 4.5 mesecih še ne kotali, ne daje nožnih prstov v usta,... kot to počnejo nekateri njeni vrstniki. Predvsem ne bi rada paničarila, pa vendar bolje preprečiti, kot zdraviti. Hvala za vaše mnenje!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kako v razvojno ambulanto?
6.3.2006 22:26:13   
nancy300
To kar opisuješ bi lahko pogledali v razvojni. Jaz s tamalo hodim že od 3. meseca starosti, ker je hipotona in še vedno ima probleme s sedenjem. Tvoja pa ima najbrž povišan tonus. Hodili bova dokler ne shodi.

Ne bi te rada prestašila, ampak bi bilo dobro, da morda povprašaš pediatra.


Neda

(odgovor članu mišelinka)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Kako v razvojno ambulanto?
6.3.2006 22:33:09   
BibaJ
Kako to misliš, da ste v posvetovalnici le 5 minut?
No pri nas ga je vedno celega pregledala, jaz pa sem seveda povedala svoja opažanja glede razvoja. Vedno mi je prisluhnila in ponavadi potrdila moja opažanja ali pa mi razložila kako in kaj. Seveda naju je poslala tudi na dodatne preiskave in v razvojno.
Če ti misliš, da bi otrok že moral kaj znati jo lepo vrašaj kaj misli o tem. Saj ti bo razložila.

_____________________________

"Niste človeško bitje, ki doživlja duhovno izkušnjo. Ste duhovno bitje, ki doživlja človeško izkušnjo."
dr. Wayne W. Dyer



(odgovor članu mišelinka)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Kako v razvojno ambulanto?
6.3.2006 22:49:29   
mišelinka
Hvala za res hitre odgovore. Ja, saj vem, da lahko v posvetovalnici vse vprašam, vendar jo imava šele čez 1.5 meseca, do sedaj pa na to nisem bila tako pozorna (dokler nisem več o tem prebrala na forumu). Zanima me, če vse mamice same daste pobudo, ali vas napoti pediater sam, ali pa vas morda napotijo že iz porodninice? Naj torej počakam do nasljednje posvetovalnice, ali pa se tam oglasim že prej? BTW, delava vaje po navodilih iz knjižice od Vzajemne, nekaj napredka pa že opažam.

(odgovor članu mišelinka)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   [Brisano sporočilo]
6.3.2006 23:03:39   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu mišelinka)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Kako v razvojno ambulanto?
6.3.2006 23:04:13   
Minkaa
nas so v razvojno ambulatno prijavili že v porodnišnici, ker se je rodil s 2.940g. Tako pač dela Celjska bolnišnica in če bi rodila v Celju bi sigurno že oni prijavili tja. Najprej se mi je zdelo zamalo da so mojega user posted image prijavili ker konec koncev ni imel tako grozno malo g vendar sem danes kar vesela da obiskujemo tudi razvojno. Narobe ni zaenkrat bilo še nič vendar je dvojno opazovanje zdravnikov in mnenj kar mi ustreza.

Znanka je rodila v 25 tednu nosečnosti in otroka niso prijavili v ravojni šele pri 10 mesecih je na prigovarjanje mamice le šel. In zdravnica se je zgrozila da ga niso prijavili že ob porodu. Pri desetih mesecih še ni sedel niti nič sam držal v rokicah. In v razvojni ji je rekla da so veliko časa izgubili kso prišli tako pozno.

Jaz bi na tvojem mestu vstrajala, pa ne da bi bilo kaj narobe  ampak preventiva

(odgovor članu mišelinka)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Kako v razvojno ambulanto?
6.3.2006 23:25:14   
nancy300
Naju je sama poslala v razvojno, sem pa tudi sama opazila, ker je bilo pri nas kar precej hudo... S terapijo nam gre dosti bolje!

Neda

(odgovor članu mišelinka)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Kako v razvojno ambulanto?
6.3.2006 23:37:21   
KODA
Midva s tastarejšim sva se prijavila v razvojno že kmalu po rojstvu,ker je nedonošen in je imel povišan mišični tonus.Najbolje,da predčasno pokličeš in se zmeniš.

_____________________________

Celemu svetu si le ena oseba,eni osebi pa si ves svet...

(odgovor članu nancy300)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Kako v razvojno ambulanto?
7.3.2006 6:45:02   
Marogica
Naš je roje v 36. tednu in je imel povečan mišični tonus, prebolel pa je tudi zelo močno zlatenico in smo bili napoteni v razvojno ambulanto, napotila nas je pediatrinja. Mislim, da ni toliko vzrok zgoraj našteto ,kot pa kakšni "nenormalni" znaki razvoja npr. povečan mišični tonus (pri nas), pa še to je rekla pediatrinja, da je bolje, da gremo prečekirat v razvojno. Tam so nam pokazali nekaj "prijemov", dali par napotkov, vendar se je je naš odlično razvijal. Kljub temu smo morali še na eno kontrolo, okrog 1 leta in pa ko bo otrok shodil (to je pri nas sedaj -14 mes).
Mogoče je s tvojim otročkom vse OK in nima kakšnih izrazitih "nenormalnih" znakov, ali pa pri vas ni takšne prakse, da bi pediater pač napotil otročke v razvojno kar tako. Ne vem. Jaz bi na tvojem mestu ov naslednjem obisu povprašala pediatra. Ta ti bo znal točno razložiti kako in kaj.

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu mišelinka)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Kako v razvojno ambulanto?
7.3.2006 8:19:21   
dory
Mojega je pediatrinja pod nujno pri treh mesecih napotila v razvojno...takoj so ga vzeli v obravnavo in od takrat pa do enega leta res pospeseno delali z njim...stanje se mu je neprimerno popravilo, a dolocene tezave so ostale....

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Kako v razvojno ambulanto?
7.3.2006 8:33:15   
sminc
Jakoba sem v RA prijavila sama ker so takrat ravno bili dopusti in sva imela sistem. pregled sele pri 5.5 mesecih, ne pri 3 kot bi bilo treba. Na težave me je opozorila patronažna ker pri 3 mesecih iz ležečega v sedeči položaj ni nesel ali poskusal nesti glavice s seboj.
V RA sva bila obravnavana pri 4 mesecih in ob diagnozi blaga hipotonija začela z terapijo. Zdaj je že dosti bolje. Sicer motorično zaostaja kak mesec za vrstniki a važno je da napreduje. Idealno bi bilo da bi hodila dokler ne bo shodil a majo v NM gnečo in sva dobila odpustnico. Lahko pa prideva po nasvet ali se pokazat kadarkoli. Tako je pri nas.
Ne se bat. Sam naziv RAZVOJNA AMBULANTA te lahko prestraši a tam so da ti pomagajo. Sicer vidis tam tudi hudo bolne in malo drugačne otroke in takrat si srečen da ima tvoj "samo hipotonijo.
Lp


_____________________________

Vse veselo pričakovanje te ne pripravi na resničnost- na drobno, popolno bitje v tvojem naročju.Na ta strah pred odgovornostjo. Na brezmejno ljubezen.

Jakob Enej 15.04.2005
Aljaž 01.02.2007

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   [Brisano sporočilo]
7.3.2006 9:00:58   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu sminc)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Kako v razvojno ambulanto?
7.3.2006 9:32:40   
teta beta
v Celju je praksa, da v RA prijavijo vse dojenčke s porodno težo pod 3 kg (poleg seveda tudi tistih, ki so imeli takoj po rojstvu kake težave). Naša je imela 2.990 g, ki jih je pr treh mesecih že podvojila, tudi sicer nima težav in razvojne najbrž res ne bi rabila. Imava zato samo obvezne preglede na tri mesece, nič več (zaenkrat). Če se ti zdi, pojdi k pediatru že pred posvetovalnico in reci. Po drugi strani pa se pri 4,5 mesecih kotalijo samo izjeme in še zdaleč ne vsi dojenčki.

_____________________________

Ko si srečen, daj z dlanjo udari v dlan...

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Kako v razvojno ambulanto?
7.3.2006 9:51:49   
2ursae
jaz sem pediatru sama sugerirala, da se mali preveč usločuje in da ima trde rokice in nam je brez problemov dal napotnico. Jaz bi ti svetovala, da ne čakaš še 1,5 meseca, saj je to, če je res kaj narobe, predolgo - verjemi, vem.
Moj nasvet je, da pokliči pediatra in se poskusi naročiti prej, da ti otročka pogleda in odloči, če potrebujeta obisk v RA, ali pa se pojdite enkrat samoplačniško pokazat fizioterapevtu. Če želiš, mi piši ZS, pa ti bom dala številko ene fine trapevtke (na območju LJ - ne vem s katerega konca si), ki otročka pogleda in ti pove svoje mnenje. Glih zato, da boš vedela, pri čem si. Mi smo šli parkrat k njej, ker je za NFTh po napotnici ful preveč za čakat.

_____________________________

moj 3-letni otrok na morju, navdušeno in razneženo opazuje mravlje: "iii, mravljica! Nosi drugo speštano mravljico!"


(odgovor članu teta beta)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Kako v razvojno ambulanto?
7.3.2006 10:47:48   
sminc
NIč mi ni blo treba plačat, ker je bilo opravičeno. Samo poklicala sem, sestri povedala kaj me skrbi in me je naročila.

_____________________________

Vse veselo pričakovanje te ne pripravi na resničnost- na drobno, popolno bitje v tvojem naročju.Na ta strah pred odgovornostjo. Na brezmejno ljubezen.

Jakob Enej 15.04.2005
Aljaž 01.02.2007

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Kako v razvojno ambulanto?
7.3.2006 13:45:23   
TVN
Naj še jaz povsem naš primer. Sama sem opazila, da je nekoliko trda v ramenskem obroču in na to opozorila pediatrinjo, ki je brez problemov takoj napisala napotnico za RA. Šli sva tja, diagnoza je blaga hipertoničnost, delati morava vaje doma, čez 1.5 meseca pa kontrola.

Kot so že rekle, najprej čimprej k pediatrinji, da ti napiše napotnico, potem pa v RA na pregled.

Uživajte v sončku!

(odgovor članu sminc)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Kako v razvojno ambulanto?
7.3.2006 15:54:27   
doroteja23
Mene je pediater sam poslal v RA. Poslal pa jo je zato, ker je bla prej rojena, imela je močno zlatenico. Zdaj hodima na terapijo in lepo napreduje.

Pa še to. Moja je stara 5 mesecev in se še ne obrača in ne daje v usta nogic in ne sedi. Pa mi je fizioterapevtka rekla, da ni ničnarobe in da bo že, ker je še prehitro.

_____________________________

Imeti otroka je zaneslijvo
najbolj čudovita brezumnost,
ki jo zgrešita zaljubljenca.

(odgovor članu mišelinka)
Neposredna povezava do sporočila: 17
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...




Najbolj naporno obdobje.
пеперутка16

Kdaj vam je bilo najbolj naporno biti z vašim/vašo malčkom/malčico?