Roberta69
|
Pri nas uvajanje traja do 3 tedne, takšen princip imajo že 15 let. Koliko časa in na kakšen način bo uvajanje potekalo, se z vzgojiteljico dogovoriš posamezno. Mi2 sva bila do sedaj 2x, prvi dan je bilo fenomenalno, našel si je "prijatelja", sebi enakega, najbolj živahnega fantiča v skupini , skratka kar ni hotel domov . Drugi dan bolj ni bil njegov dan (bil je kar malce tečen, kar je zelooo redko), tako da je bil na trenutke malce naporen... ves čas sem ga pa jaz "nadzorovala in opominjala, kaj lahko in česa ne", vzgojiteljici sta zgolj opazovali. Plan je tak, da v naslednjih dneh poskusim oditi vsaj na stranišče ali kaj podobnega, vzgojiteljici pa se mu bosta skušali približati (ker ima eno zelo slabo izkušnjo z vrtcem izpred parih mesecev - enotedensko uvajanje po 1-2 uri na dan brez staršev v privatnem vrtcu s koncesijo) in si pridobiti njegovo zaupanje, potem bomo pa videli za naprej. Je pa vzgojiteljica mnenja, da v najinem primeru (sin ima precej močan karakter in je fizično aktvien na kvadrat), ne bomo prišli nikamor, v smislu, da lahko to počnemo na tak način 1 mesec, pa bomo na koncu meseca na istem, zato bomo pustili par dni, da si pridobita njegovo zaupanje, potem pa poskusili s tem, da bom čimveč odstona. Morda ga bom na začetku hodila iskat pred spanjem (ker drugi otroci zaenkrat še vsi spijo, naš pa od konca dojenja v juliju zelo redko). Drugi otroček, ki se uvaja, bo pa recimo že sedaj do kosila sam. Je čisto odvisno od posameznega primera. Niakor pa ne bi bila za varianto, da se uvaja kar na vrat na nos brez staršev. Naš se je tako prvič uvajal in ima/je imel zaradi tega kar odpor do vrtca (čez poletje sem ga pripravljala na to, da greva vrtec in je skoz govoril, da ne, da tam ni dobro), čeprav so začetki v novem vrtcu obetavni in sedaj pove, da novi vrtec je pa vredu . Poleg tega pa je super, da starši vidimo, kako v bistvu vse skupaj poteka. Jaz sem prov vesela, da lahko to spremljam, ker bom otroka z mirno vestjo oddala v varstvo, saj vidim, da imajo super program. Tudi pri parih bolj "navihanih" otročkih sem opazila, da se čisto super vklopijo.
|