bomboncek
|
hmm, tako bom rekla....večina jih pravi, da je to izsiljevanje, da si preveč popustljiva, da ji dovoliš da si izmišljuje. moje mnenje je, da imajo te mamice otroke, ki očitno tudi to poskušajo, a drugače je imeti hiperaktivnega otroka. ker ko otroku hiperaktivčku poveš ENO SAMO pravljico (že leto in pol vsak večer), daš poljubčka in ugasneš luč in se ta otrok po ENI SAMI pravljici, ob ugasnjeni luči in poljubčku vrti še skoraj dve uri, potem vse teorije mamic, ki pravijo da je to le izsiljevanje, padejo v vodo. brez zamere. moj sin vstane zjutraj in od tistega trenutka dalje je eno samo skakanje ves dan. v vrtcu ima svoje aktivnosti, po kosilu zaspi pol ure po tistem, ko zaspijo ostali in zbudi se vedno prvi ali med prvimi (ima pol do tričetrt ure spanja). popoldne ima aktivnosti z nami. gremo ven, ima bicikel, ga ne vozimo v sedežku, ampak se vozi sam, ali se žogamo. ali se igramo skrivat. lovit. skratka, mene pokosi da sem crknjena za umret, on bi to fural v nedogled. na hitro naredimo večerjo, skopamo ga, ga umirimo med oblačenjem, povemo pravljico, ugasnemo luč - in on ima monolog in vrtenje še vsak večer uro do dve. nato zaspi, cca ob 22.30. od ugasnjene luči naprej, od nas staršev ni ene besede več spregovorjene, ni pogajanj, ni pravljic, ni debat, ni prepričevanja. tišina. on pa se vrti, vrti, vrti vrrrrrtiiiiiiiiii. ponoči se zbuja in klepeta sam s sabo. mamice drage, eno je izsiljevanje, drugo je hiperaktivnost. tiste, ki se s tem niste srečale, mislite, da so naši otroci "samo nevzgojeni" in da je napaka na naši strani. narobe. ti otroci so otroci, ki imajo drugačne potrebe, potreben drugačen pristop in nemalo jih jemlje zdravila. to niso nevzgojeni smrkeljci, ki vrtijo starše okoli prsta. življenje z njimi ni mačji kašelj. naša vzgojna naloga je zelo drugačna od vzgoje klasičnega "kupi mi to, če ne se vržem na tla in začnem cepetat"
|