|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kako uspavate svoje dojencke?
20.11.2005 21:30:57   
Seven*
Moja Ema zaspi samo ob dojenju. Ker nima dude je to ponavadi tudi edini nacin. Uspavam jo na postelji in potem prestavim v njeno posteljico. Pogosto se pri tem zbudi. Ne vem kaj naj.. Pa ono knjigo od Pantley-jeve sem ze prebrala..
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kako uspavate svoje dojencke?
20.11.2005 21:32:43   
Barči78
Neja rada zaspi ob glasbi, ali pa ji zapojem pesmico Mamica je kakor sonček,... ta jo uspava.

_____________________________

DA BI VERJEL VASE, NI TREBA, DA VERJAMEJO VATE DRUGI LJUDJE.

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Kako uspavate svoje dojencke?
20.11.2005 21:37:17   
Anonimen
Ja, Tibor je tudi, ko je bil majčken, zaspal ob glasbi, eni instrumentalni za dojenčke, ali pa ob tistih instrumentalnih, ko so zvoki kot v gozdu, v Afriki ... tisto mu je bilo izgleda ful všeč. Ampak imel je pa dudo. Zakaj pa je Ema nima? A je noče? A pa ste poskusili različne? Ker Tiborju tudi ni prva pasala, druga pa absolutno. Mu še sedaj.user posted image

(odgovor članu Barči78)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Kako uspavate svoje dojencke?
20.11.2005 21:45:33   
CatJa
Mi smo imeli tako srečo, da smo ga preprosto položili v postlco in je v roku 5 minut zaspal. Tako da recepta žal nimam.

_____________________________

Niso časi slabi, temveč človek.
John BEAUMONT

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Kako uspavate svoje dojencke?
20.11.2005 21:45:41   
žorž
Seven, pri nas je bilo tudi tako, pa sem potem (ko je bil star 1 leto) zamenjala sebe s flaško. Vem, da nekateri tega ne odobravajo, ampak meni je tako res lažje pa še kdo drug razen mene ga lahko uspava. Najprej popije malo mleka, potem pa vzame dudo in zaspi. Seveda pa mora biti nekdo zraven, da se še malo crklja ...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Kako uspavate svoje dojencke?
20.11.2005 21:50:43   
Seven*
Zakaj Ema nima dude? Enostavno jo sili na bruhanje, zraven se zmrduje in jo pljuva ven. Kupila sem vse mozne: NUK, Avent, Nuby, silikonske, kavcukove.. Zapravila celo premozenje. Baje ni nobena prava.

Uspavanje ob glasbi? Kar sami vam otroci zaspijo?

Zgleda je nasa druzina iz drugega planeta. No, vsaj nasi otroci.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Kako uspavate svoje dojencke?
20.11.2005 21:54:36   
Marogica
Mi ga položimo v posteljo, mu zavrtimo vrtiljak, se pocartamo,mu damo dudo(ki jo ponoči odvrže) in pleničko, ob kateri se carta in si jo vleče na obraz.Ugasnemo luč, zapremo vrata in lahko noč.

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Kako uspavate svoje dojencke?
20.11.2005 21:56:27   
Anonimen
Ja, saj včasih je res tako, da nimaš kaj. Tako kot pri vas je bilo pri moji sestri, z njeno prvo hčerko. Ona ni nič spala, čez dan maksimalno dvakrat po 15 minut, ponoči pa tudi bolj malo. Pri nas pa je Tibor že v porodnišnici spal po 6 ur. Ne vem, sem premišljevala, da mogoče zato, ker sem imela CR, pa ga že tam tistih 8 dni sploh nisem mogla dvignit iz posteljice. In sva že domov prišla tako navajena. Potem sem ga pa samo še puistila pri miru, da je lepo spal naprej še doma. Krčev ni imel, če jih pa je, sem mu dala pa Plantex in je minilo, aja, pa mleko sem vmes enkrat zamenjala, ker ga je zapiralo, dojila pa nisem. V glavnem pri nas res v tem pogledu ni bilo potrebnega čisto nobenega truda. Le pozneje, ko je začel obvladati veščino, da se da tudi ne zaspati, takrat sem pa nardila red. Pač malo zobe in srce stisneš, pa je mir, kar se spanja tiče.

(odgovor članu Seven*)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Kako uspavate svoje dojencke?
20.11.2005 22:05:34   
HuAnita

Ti, Seven, tudi pri nas je (bilo) podobno... Sem se nekaj časa obremejevala, češ da ne bo znala zaspati sama ipd., ampak zdaj lepo 'klapa' pri varuški, pa pri babici in atiju zaspi brez težav (beri: zizalandauser posted image ). Še sama ne verjamemuser posted image  Ko pa jo jaz čez vikend dajem spat, pa dudo (to 'k sreči' ima) tako ven pljuva, pa kar v zizaland rine z noskomuser posted image
Ker tudi capinka ni dolgo spala, ko sem jo prestavila v posteljivo, sva nekaj mesecev pač spali skupaj, potem pa spet navajanje (brez joka) na njeno posteljico. Se mi zdi, da je potrebovala samo tisto gotovost, da sem ob njej.
no, zdja pa smo pri naslenjdem koraku - ponoči nič dojenja. Sicer se zbudi 4-10x na noč (jaz sem zoooombi), ampak se jo da potolažit z dudouser posted image user posted image user posted image
Tako da mi tudi počasi postajamo Zemljani, s tega planeta.user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Kako uspavate svoje dojencke?
20.11.2005 22:16:49   
Tipi
Ti jaz napišem, kako je pri nas zgledalo to famozno spanje. Dude nismo imeli nikoli, pri nas je to zgolj igrača, ki pristane v ustih kakšnega plišatega medveda. Jaz in moj mož sva najino princeso do petnajstega meseca uspavala na rokah ob 'šumenju' kuhinjske nape. Da dol padeš, ampak tako je bilo. Ko danes slišim napo mi kar slabo postane, ker enostavno ne prenesem več tega zvoka. Pri 15 mesecih pa je sama izrazila željo, da bi zaspala na postelji. Zdaj gremo z njo spat in zaspi. Kdaj bo sama zaspala ne vem in se s tem ne obremenjujem, ker se mi zdi brez pomena. Glede na to, da 9. mesecev nismo spali nič oz. bore malo mi je zdaj v veliko veselje, da spi celo noč pa čeprav pri nama v postelji.
Seven bo že, ne se obremenjevati.

Lp

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Kako uspavate svoje dojencke?
20.11.2005 22:21:43   
hubi
Jaz ga podnevi, ko si začne očke mancat, v posteljico, mu dam en cd z glasbo, pol pa mal meditira,pa se sam s sabo pogovarja in v 10 min zaspi. Zvečer pa pade dol po zadnjem obroku, zapre oči pa koma.user posted image

(odgovor članu Tipi)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Kako uspavate svoje dojencke?
20.11.2005 22:51:02   
taška30
Pri nas se je način uspavanja spreminjal iz meseca v mesec. Na začetku je nisem uspavala kaj posebej, ker je zaspala na joški, pa nismo se še šli večernega rituala, ker se je itak jedlo na 2-3 uri cel dan in noč. No, potem ko smo upeljali večerni ritual (tam cca.2mes) je bilo nekaj časa zlato obdobje: pojedla, v postlo, 3x navila vrtiljak, 3x popravila dudo in mala je spala.
Potem je bilo pa tega naenkrat konec. Potem so do skoraj 6.meseca sledile vsakodnevne borbe s spancem, razen kadar ni zaspala na joški (cca. 1-2x na teden). V borbah sem menjala strategijo (od tega da sem stala zraven po 1 uro in božala in pela, do druge skrajnosti, ko se je parkrat drla po 2 uri - sicer sem hodila k njej na 10 minut tolažit, ampak ven jo nisem vzela). Spreminjalo se je iz tedna v teden, ko sem že mislila, da smo na konju, spet neka nova finta.
Že od rojstva vsak večer furam isti CD otroških uspavank, ampak mala ne da kaj dosti na to oz. vedno ga je z vpitjem preglasila.
Očitno tudi mi nismo s tega planeta.

No, sedaj je kakšen mesec v redu, ker se je sama naučila dati dudo v usta (prej ni bila dovolj spretna da bi sama, če sem pa jaz prišla popravit dudo jo je pa še bolj razbesnelo), tako da se zdaj poslovim, grem ven, najprej fajn zarjuje za 10 sekund, potem pa že slišim kako z rokico šlata dudo, pa zacmoka, pa je tišina. Aja, vi nimate dudeuser posted image   Potem pa tud to ni tolažba.

(odgovor članu hubi)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Kako uspavate svoje dojencke?
20.11.2005 22:58:06   
hubi
Naš dudo sam parkrat potegne, da se pomiri, pol jo pa ven pljune. Ali pa kadar noče flaše spustit, mal pocuza dudo, pa je srečen.

(odgovor članu taška30)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Kako uspavate svoje dojencke?
21.11.2005 0:13:29   
mamči
Seven, glede dude je pri nas isto! Mali zaspi od dojenju, z to razliko, da ga jaz nikamor ne prelagam, ker spi zravem mene (posteljico smo uporabili za cca.4 urce enkrat). Tud prvi sin je spal pri meni, le da nisem dojila in je na žalost zaspal ob flaški.
Ravno danes sem si mislila, da smo spet v kaši, ker tako razvajam otročke, ker ko dojila ne bom več nimam pojma kako ga bomo uspavali!!!! user posted image
Je pa naš mali junak celo tako nabrisan, da se v trenutku zbudi, ko jaz odmaglim od njega iz postelje - sploh če ni fejst zaspan! Najrajš bi, da bi skoz skupaj spala!
Čez dan spi zelo malo, večina časa je na rokah, ker pa je izredno velik in težak se mi pogosto zdi, da bom enostavno dol padla, sploh ne vem, od kod še jemljem tolko moči...........
Glede spanja pa pri nas lahko le upamo, da se bo sčasoma čez dan tolko utrudil, da bo kar v posteljo padel in se na zizo še spomnil ne bo........user posted image

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Kako uspavate svoje dojencke?
21.11.2005 7:54:52   
April
Mi tud nimamo dudeuser posted image . Zaspi pa tako, da se jaz- takrat hoče tudi na joško- ali pa mož na gugalnik usedeva in se gugagava, gugava... Včasih traja pet minut ali pa skoraj uro. Zato pa imamo dva gugalnika pri hiši. Se pa zelo bori, da ne bi zaspal. Je tok radoveden.

(odgovor članu mamči)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Kako uspavate svoje dojencke?
21.11.2005 8:10:02   
mimica
Seven, zgleda da smo tudi mi iz tvojega planeta. Dude noče pod nobenim pogojem, zaspi samo na joški, pa še to ni nujno da vedno. Potem ga moram malo nositi ( beri :hodit, sedenje ne pomaga ), ampak to tako da je obrnjen proti moji joški in voha majico. Kar pa je še najhuje je pa to, da noče pri nobenem drugem zaspat na rokah razen mene. Hrbtenica me ubija tak me že boli, ampak saj bo... Sedaj smo že štiri dni spali celo nič, da nisem mogla verjeti, danes pa je bilo že vse po starem : šel spat on 20.30 se zbudil ob 00.00 ter ob 5.00 in ni hotel zasptai nzaj do 6.00.   

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Kako uspavate svoje dojencke?
21.11.2005 8:10:57   
mimica
nič=noč user posted image

(odgovor članu mimica)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Kako uspavate svoje dojencke?
21.11.2005 8:29:21   
rainbow
Seven!

še ena s tvojega planetauser posted image

samo tvoja je še dokaj majhna, a ne? ne skrbet, jaz se zdaj počasi sekiram, naša bo zdaj osem, pa niti ne zato, da zaspi na zizi, ampak ker se ponoči pogosto zbuja; ima dudo, ampak ne pali vedno; do petega meseca pa niti dude ni imela; poleg tega je pri enih treh mesecih  že parkrat sama zaspala zvečer, pa sem si mislila, kak fino, to bo krasno, easy odvadit je od zizanja, pa sem se zmotilauser posted image user posted image
Jaz ti svetujem, da mogoče še poskušaš z dudo, vendar seveda ne na silo, pa morda jo kdaj daj spat v njeno posteljo, ko še čisto ne spi ( to je iz pantleyeve - saj ima enih par dobrih nasvetov). pa uživaj, ker bo tak hitro zrastla.

lp

(odgovor članu mimica)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Kako uspavate svoje dojencke?
21.11.2005 8:58:34   
Udb
duda + guganje v vozičku!

(odgovor članu rainbow)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Kako uspavate svoje dojencke?
21.11.2005 10:25:35   
mana7
Napapcamo, položimo v postelci in zaspimo!Seveda pa se še prej obrne povprek v vzglavju, tako da jo moram preden grem spat še obračat!Aja, dude pa tudi nikoli ni hotela!

L.p.

(odgovor članu Udb)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Kako uspavate svoje dojencke?
21.11.2005 11:07:45   
Dejča
Naša zaspi med dojenjem ali pa se uspava sama v posteljici, ko je že res zaspana. Malo se še pogovarja s sabo, posluša glasbo - je pa zelo različno od dneva do dneva, ampak do 22. ure nekje skoraj vedno zaspi. Dude pa nima. Čez dan spi bolj malo.

(odgovor članu mana7)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Kako uspavate svoje dojencke?
21.11.2005 11:55:29   
tincci
IZVIRNO SPOROČILO: Seven

Zakaj Ema nima dude? Enostavno jo sili na bruhanje, zraven se zmrduje in jo pljuva ven. Kupila sem vse mozne: NUK, Avent, Nuby, silikonske, kavcukove.. Zapravila celo premozenje. Baje ni nobena prava.

Uspavanje ob glasbi? Kar sami vam otroci zaspijo?

Zgleda je nasa druzina iz drugega planeta. No, vsaj nasi otroci.


Potem smo tudi mi z drugega planeta user posted image  Tudi mi smo probali vse dude, pa jo pljuva ven in jo samo še bolj razjezi. VČASIH pomaga, da jo imam v rokah, dam zadaj otroško muziko (Baby Mozart) in ji potem zraven še brundam. Včasih se CD začne še enkrat vrtet, preden zaspi user posted image user posted image

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Kako uspavate svoje dojencke?
21.11.2005 12:22:32   
viv_
Vedno sem jo dajala budno v posteljico. Na začetku je bilo potrebno parkrat popravit dudo potem se je pa navadila. Dam jo v posteljico in zaspi.

(odgovor članu tincci)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Kako uspavate svoje dojencke?
21.11.2005 15:19:26   
kati*
mene pa zanima kako dolgo vztrajate z dudo? Naš je ni prenesel en mesec (nismo kupovali nobene nove ali drugačne) - zdaj pa z njo uspešno uspavamo čez dan, al pa zgolj začepimo usta user posted image

_____________________________

lp, K

(odgovor članu viv_)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Kako uspavate svoje dojencke?
21.11.2005 22:25:20   
Skaana
Še en nasvet, ki je pri nas fantastično deloval zauser posted image , ko je bila pika še čisto micena (prve mesece). Zvečer sem jo podojila in jo položila na bombažno odejco - glavca v en kot. Pod glavico je imela še svežo tetra pleničko. Potem sem jo z odejco tesno zavila kot štručko, jo prevalila na bok, zadaj založila z mehko brisačko, jo pokrila še s kovtrčkom in ji pred nosek položila TOPLO pleničko, ki sem jo prej imela na drugi dojki (vedno se mi je najedla le pri eni). Aja, pa že od začetka uporabljam tisto nočno lučko z medvedki in uspavanko.
Kdaj sem dodala dudo, se ne spomnim. Nekatere zelo priporočajo chiccovo - čeprav je grda. Si poskusila?
No, to je delovalo dokler se ni čisto razbrcalauser posted image . Do takrat pa se je seveda že navadila zaspati brez žive dude. In je dobila veliiiiko spalno vrečo brez rokavov namesto odeje. Namesto plenice pa ninico - takšno krpico z glavico medvedka. In zdaj je zakon duda in ta ninica (lahko si pogledaš v mojem zadnjem albumu).

Javi, kako ti uspevauser posted image .

_____________________________

Mami, kdaj bo spet včasih?

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
Zakaj so mame neprestano jezne?
Občutiš, da se ti jeza širi od stopal navzgor. Nekdo je pustil čevlje sredi hodnika in si se skoraj spotaknila, ko si no...




ime za julijske otročke 2.del
katrinka



piščančki (24%)

princi in princeze (8%)

poletne žabice (33%)

morski ježki in zvezdice (35%)


Število vseh glasov: 237

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!