|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kako uspavate novorojenčka?
4.6.2006 23:12:26   
tt79
Sem mamica 16 dni stare lepotičke. Nasploh nimam težav in nam vse štima, podnevi se dojimo na cca 2 uri, ponoči spimo od enajstih do treh-štirih, sledi hranjenje in nato spet spanje nekje do pol devetih zjutrajuser posted image

Edino kar me muči je to, da je zvečer nikakor ne morem uspavat. V pizamico se oblečeva nekje okrog osmih, sledi dojenje in potem ona odpre svoje prelepe okice in je kot sovauser posted image Gleda v temi, nekaj jamra, krili z rokami....vse tja do polnoči, ko končno zaspi. Vmest ko js nad njo obupam, nadaljuje moj user posted image ...

Kako uspeva vam? Pa še to od prvega dne dalje jo polagava v zibelko. V njej kriči kot jesihar, ko pride v najino postlo pa utihne. Kako naj jo navadiva na zibelko, ker je res nebi rada imela do šole v najini postli. A ste jih vi pustil jokat , pa so se potem sami umiril? Js ne morem...user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kako uspavate novorojenčka?
4.6.2006 23:31:00   
Anonimen
no js mam doma staro pupo en mesec :) in tko mejhnih se še ne da nič sekirat. nimajo nobenga ritma, tut jok v postelji jih ne bo nauču da bojo tm zaspali. zdaj rabjo tebe in tvojga, ljubezen in bližino in ljubezen in bližino in ljubezen in bližino in cartanje in mojčkanje :) moja je čez dan na 3 ure, tut tko k tvoja zvečer najbl budno gleda. tačas je pri men al pa pri njemu v naročju, mal tut v košku pa se gleda v ogledalo al pa gleda zajčka igračko, zdej jo čez dan dam tut že mal v ležalniček pa gleda igračke ki visijo z njega. k se začne razburjat mal zapleševa pa se pomojčkava pa dudo v usta :) če se še bl fejst razburja pa flašo mleka, ker je ponavad že lačna. čez noč pa 2x je drgač je pa v svojem košku brez problema, mislm pa da je to zlo odvisn od tega al se doji al ne, k moja se ne in pač popije tisto flašo in spi dalje. prva moja punca k se je dojila je bla pa tut pru mesec pr men v krevetu al še clo dlje pa sem tut mislna da je ne bom nikol vn spravla pa ni blo pol nobenga problema. kr naenkrat je lepo začelaspat v svoji pojstli.
tko da vi se kr lepo crkljajte :))

(odgovor članu tt79)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Kako uspavate novorojenčka?
5.6.2006 8:02:48   
mammy26
Moji trije niso bili nikoli zahtevni....

Sina sem morala nositi in mu peti, ter ko je zaspal v mojem naročju sem ga lahko položila v posteljico. Medtem ko hčeri, pa sem jih samo položila v posteljo in sta zaspali.

Tia, ki je sedaj stara eno leto, pa ima obvezni ritual, da jo sedaj položim v posteljo in ji dam flaško mleka. Ob tem pa seveda tudi takoj zaspi.  

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Kako uspavate novorojenčka?
5.6.2006 8:27:19   
mojčika
Nekaj tednov je bilo tudi pri nas tako, malo pa še krčkov, a se je po enem in pol mesecu vneslo, sedaj gre spančkat ob 9-10 zvečer, z dvema hranjenjema ponoči spimo do 8 ure, danes je uspelo celo z enim hranjenjemuser posted image .

Nič panike, mi smo včeraj dopolnili dva meseca, pa že imamo ritem, ga je kar sama po enem mesecu začela diktirat, vse, kar smo si mi želeli, je odpadlo, le njo smo morali poslušat in sedaj seveda življenje prilagoditi le-temu.

LP

_____________________________

4. 4. 2006 je posijalo sonce z imenom MAYA MARINA
16. 3. 2009 je posijalo še drugo sonce z imenom LUCIJA JULIJA

(odgovor članu mammy26)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Kako uspavate novorojenčka?
5.6.2006 8:29:37   
mojčika
Ah sem pozabila, tudi zaspnčka zdaj sama, zvečer se okopamo, pižamica, papanje, potem jo dam pod vrtiljak v posteljici, če jamra še malo papanja, nato jo budno dam v posteljico in zaspančka.

_____________________________

4. 4. 2006 je posijalo sonce z imenom MAYA MARINA
16. 3. 2009 je posijalo še drugo sonce z imenom LUCIJA JULIJA

(odgovor članu mojčika)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Kako uspavate novorojenčka?
5.6.2006 8:34:38   
rija
TT79, jaz je nebi pustila jokati, sploh ne 16 dni stare. Boš vidla, bo samo enkrat brez problema zaspala v posteljici.....vsaj pri nas je bilo enako. Zvečer smo zmeraj, od rojstva, imeli borbe za spanje. Potem mi je pa enkrat prekipelo, pa sem rekla: tako, mami te bo dala v posteljico in lahko noč! Pa glej ga škratka, me je še malo gledal in zaspal. Pa od tistega naprej je vedno sam spal. Zdaj pa zopet malček protestira. Verjetno kakšno obdobje user posted image   user posted image

(odgovor članu tt79)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Kako uspavate novorojenčka?
5.6.2006 8:37:12   
kati*
mislim, da je še premajhna, da bi hodila ob 8ih spat. Sicer je odvisno od dojenčka do dojenčka, a naš je na začetku hodil šele okrog 11ih. Po 3m pa je začel hodit vedno prej in prej in danes gre ninat nekje okrog 19.30.

_____________________________

lp, K

(odgovor članu tt79)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Kako uspavate novorojenčka?
5.6.2006 9:00:43   
tt79
No ja sej vem da je še mal prezgodaj za ujemanje ritma, ampak bo že. Tut nam je včeraj oz. dans ponoči uspelo, da je 2,5 ure prebila v postelciuser posted image , pol pa spet pri nama  dalje.

No morem pa povedat, da se je še neki hecnega zgodil...ko se je ob pol treh prestavla k nama sem ji seveda ponudla zizo, ona pa nardi šobico in noče jest, sploh ni odprla ustuser posted image ...zaspimo dalje, ob petih enaka zgodba-se zbudi, zajoče, js ji dam zizo, ona jo ignorira in spiva dalje...o osmih sem se zbudila v mlaki mlekauser posted image user posted image user posted image , ker si nisem blazince gor dala, ona se zbudi 5 minut kasneje in veselo poje kar je v zizi in zdej s tatijem spita naprej....
Lara, tut naša je podnevi sma v lezalniku, pa se tut po pol ure sama zamoti, sam ponoč je mal problem. Ampak vidim, da ste nekatere reševale problem s spanjem tudi kasneje, tko da se ne bom veliko sekirala.

(odgovor članu kati*)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Kako uspavate novorojenčka?
5.6.2006 12:28:44   
TONČI.
Moj je hodil nekje do 3 meseca ob 18 spat. Najkasneje ob 19 je spal. Spal je potem do 9-10 ure zjutraj. Res sva se vmes podojila, a dojenje ni nikoli trajalo dlje kot pol ure.Mogoče ti čez dan veliko spi?user posted image

(odgovor članu tt79)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Kako uspavate novorojenčka?
5.6.2006 13:55:45   
tinca34
tudi pri nas smo imeli prvi mesec podobne probleme;
v zibki ni hotel spat, pri nama pa ja; ma smo potem imeli probleme z bruhanjem in sva mu morala dvignit ležišče za 30 stopinj in kar naenkrat je zaspal v zibki. mislim, da je bil kriv tale ščitnik okoli, ker je bil noter v temi in ni nič ven videl. zraven sem mu vedno na nočni omarici prižgala svečko in zdaj je ok. probaj to; mogoče bo palilo.
je pa res, da je tudi moj po obroku precej buden, zato se po dojenju še malo poigramo in ko ga viodim, da je utrujen - spat.

upam, da ti bo uspelo,
t.

(odgovor članu tt79)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Kako uspavate novorojenčka?
5.6.2006 14:29:45   
rainbow
haj!

jaz sem pri moji prvi user posted image  šla bolj staromodne načine, kot je spanje v svoji postelji itd in niso delovali!!

Drugo user posted image  sem pa prve tri mesece uspavala noseč, v glavnem, potem pa sem jo počasi začela kao navajat na njeno posteljo, je nekaj časa že fajn zgledalo, potem spet samo uspavanje na zizi, do 14 meseca.
zdaj pa 14 dni že spi v svoji postelji s sestrico v otroški sobiuser posted image

malo heca (saj je vse res), ampak mislim, da do treh mesecev ni potrebno otroka na karkoli začeti navajati. Novorojenček potrebuje mamico, atija, topel objem, varnost....

lepo se cartajte, pa veliko potrpljenja želim!

_____________________________

lp, rainbow

Life's what's important. Walking, houses, family. Birth and pain and joy. Katharine Hephburn

(odgovor članu tinca34)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Kako uspavate novorojenčka?
5.6.2006 14:33:43   
Seven*
Mi jih bomo pa pocasi zaceli uspavati Z ETROM. Drugace ne gre.. user posted image user posted image user posted image Al pa smarnico na dudo. Pa makove glavice ze tud susimo..

_____________________________

Gospa sem.

(odgovor članu tt79)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Kako uspavate novorojenčka?
5.6.2006 14:45:06   
Anonimen
Tako majhnemu dojenčku bi se kar prilagodila. Če se hoče nosit in crkljat, jo nosite. Če ji ni za spat ob 8-ih, jo dajte kasneje.

Moja izkušnja-nekje do tretjega meseca smo malo Mič nosili in crkljali vsakič, ko je hotela. Potem pa se ji je ritem nekako uredil, lepo je šla spat, ni je bilo več treba nosti, pa tudi kakšnih scrkljanih posledic nismo čutili.

Pa probaj it čez dan čim več na zrak, mogoče bi "nadihan" in utrujen od zraka tudi zvečer lažje zaspal?

Vsekakor pa čimbolj uživaj! Dojenčki so za crkljat in meni je kar hudo, da se mala Mič noče več....user posted image  user posted image

(odgovor članu tt79)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Kako uspavate novorojenčka?
5.6.2006 14:45:23   
tinkamiška
TT79, Iza je nekje 1 mesec hodila spat okoli pol noči. V pižamo sem jo dala okoli 21 ure in potem je sledilo dojenje in cartanje, nošenje, pa spet dojenje...dokler ni omagala in sem jo položila v košek. Včasih je tudi pri meni v postelji prespala, če res ni šlo drugače.

Potem si je pa sama prestavljala uro in sedaj pri doprih 5 mesecih zaspi med 18 in 18.30 uro, spi v svoji posteljici brez problema.

Tudi mene je skrbelo, da ne bo hotela sama spat pa ni bilo nobenega problema. Delaj čim bolj po svojem občutku in bo vse vreduuser posted image

LP,
Tinka


_____________________________

May be I'm not an angel, but I can still fly...

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Kako uspavate novorojenčka?
5.6.2006 14:46:58   
natalia
mi smo šli kasneje spat, ko je bila toliko stara.

_____________________________

V našem kraljestvu domujeta princesa Eva in mali naslednik Žiga!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Plenice po izbiri Sekcije medicinskih sest...
Pri izbiri izdelkov za najmlajše smo starši zelo pozorni, zato je bolje izbrati takšne, za katerimi stojijo strokovnjaki...
Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...




Vrnitev na delovno mesto po porodniški.
Admin

S kakšnimi izzivi se soočate ob vrnitvi na delovno mesto po porodniškem dopustu?