tlb
|
Pozdravljene! Potrebujem nasvete, kako naj uspavam našega 9,5 mesečnika; to mislim dopoldan in popoldan; zvečer nam še nekako gre, ker je tema. Čez dan pa ima veliiiike zaspane očke, pa nikakor ne zaspi..... če ga dam v posteljico, se vstaja, skače, nori, telovadi.....potem se kam butne z glavo in jok. Če ga nosim-rogovili, da ga komaj krotim, pa ima skoraj 10 kg in ga tudi že težko nosim. Če ga dam doma v voziček-bi skočil ven... tudi ob dojenju več ne zaspi; zeeeelo redko mi zaspi na dojki. pa ga lepo opazujem; približno dve urci po tem, ko zjutraj vstane , postane zaspan, pa ne zaspi. radoveden je ko šus; samo s tisto svojo malo rokico kaže, kam bi rad šel....mali diktatorček :)))))) (včasih se mu kar režim, kake ma-komaj gleda, pa bi šel še nekaj pogledat....) Edini način, ki pomaga, je, da ga peljem na sprehod, česar pa enostavno ne zmorem vsak dan; mali je bil dosti bolan (več dni vročine, pa dva dni mir, pa spet, pa vneto uho, pa vodene koze z visoko vročino.....), pa nisva mogla ven (ven ga peljem, takoj, ko je možno). Pa še tavečjo imam doma, ki je bila seveda tudi bolana. Če pa gremo na spehod dopoldan (to nam uspe nekje ok. 11. ure), pa mi potem zmanjka časa za kuhanje (je kosilo prepozno). Pa še tamali ima "Mama fazo" in lze za mano in pleže po meni in se kar joka, če ni pri meni.....aja, seveda se zbudi skoraj takoj, ko se voziček ustavi..... Moram priznat, da sem že kar utrujena od vsega skupaj :) če bi mi ga le uspelo nekak uspavat, potem bi celo imela čas za tavečjo (ki kar hlepi po moji pozornosti....) IN za kosilo (bi ga skupaj "napacali"). ja, pogosto jemo dva dni zapored isto, pač naredim malo več. Se je že tamala potožla, da mora jest dva dni zapored isto :)))) No, ko dopodlan zaspi, spi vsaj eno uro, pogosto tudi malo manj kot dve uri, popoldan pa še 45 min do eno uro..... Aja, čez dan v hiši ne morem nikjer narediti take teme, da bi mogoče to pomagalo. Neke dodatne pomoči zaenkrat nimam; mož je dolgo v službi, tako, da smo 3-man band :)))) na ja; saj mogoče sem se morala samo malček "skašljat" na forumu :) ampak VSAK dodaten nasvet pa bo dobrodošel, HVALA :)
|