|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kako uspavate 9-10mesečnike
24.2.2011 10:21:59   
tlb
Pozdravljene!
Potrebujem nasvete, kako naj uspavam našega 9,5 mesečnika; to mislim dopoldan in popoldan; zvečer nam še nekako gre, ker je tema. Čez dan pa ima veliiiike zaspane očke, pa nikakor ne zaspi.....
če ga dam v posteljico, se vstaja, skače, nori, telovadi.....potem se kam butne z glavo in jok.
Če ga nosim-rogovili, da ga komaj krotim, pa ima skoraj 10 kg in ga tudi že težko nosim.
Če ga dam doma v voziček-bi skočil ven...
tudi ob dojenju več ne zaspi; zeeeelo redko mi zaspi na dojki.
pa ga lepo opazujem; približno dve urci po tem, ko zjutraj vstane , postane zaspan, pa ne zaspi. radoveden je ko šus; samo s tisto svojo malo rokico kaže, kam bi rad šel....mali diktatorček :))))))  (včasih se mu kar režim, kake ma-komaj gleda, pa bi šel še nekaj pogledat....)

Edini način, ki pomaga, je, da ga peljem na sprehod, česar pa enostavno ne zmorem vsak dan; mali je bil dosti bolan (več dni vročine, pa dva dni mir, pa spet, pa vneto uho, pa vodene koze z visoko vročino.....), pa nisva mogla ven (ven ga peljem, takoj, ko je možno). Pa še tavečjo imam doma, ki je bila seveda tudi bolana. Če pa gremo na spehod dopoldan (to nam uspe nekje ok. 11. ure), pa mi potem zmanjka časa za kuhanje (je kosilo prepozno). Pa še tamali ima "Mama fazo" in lze za mano in pleže po meni in se kar joka, če ni pri meni.....aja, seveda se zbudi skoraj takoj, ko se voziček ustavi.....
Moram priznat, da sem že kar utrujena od vsega skupaj :)
če bi mi ga le uspelo nekak uspavat, potem bi celo imela čas za tavečjo (ki kar hlepi po moji pozornosti....) IN za kosilo (bi ga skupaj "napacali"). ja, pogosto jemo dva dni zapored isto, pač naredim malo več. Se je že tamala potožla, da mora jest dva dni zapored isto :))))
No, ko dopodlan zaspi, spi vsaj eno uro, pogosto tudi malo manj kot dve uri, popoldan pa še 45 min do eno uro.....
Aja, čez dan v hiši ne morem nikjer narediti take teme, da bi mogoče to pomagalo.

Neke dodatne pomoči zaenkrat nimam; mož je dolgo v službi, tako, da smo 3-man band :))))

na ja; saj mogoče sem se morala samo malček "skašljat" na forumu :) ampak VSAK dodaten nasvet pa bo dobrodošel, HVALA :)
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kako uspavate 9-10mesečnike
24.2.2011 10:28:54   
end1
pomoje da ima dva dela spanja preveč, jaz sem moja ob taki starosti dajala spat le enkrat in to po kosilu, ki sem ga  skuhala zjutraj, ko je "banda" še spala! 

(odgovor članu tlb)
Neposredna povezava do sporočila: 2
24.2.2011 10:29:16   
spela**
Sicer nimam nekega pametnega nasveta, ker so si verjetno tud otroci različni!Ampak pri nas je bil isti problem z skakanjem po posteljici itd.
Zdaj pa že kar nekaj časa prakticiramo tako, da ga dal lezat v posteljico se vsedem ob njo in ga z roko nežno držim da ostane na boku!Če se obrne ga popravin nazaj in vztrajam dokler ne zaspi!Vmes se z njim nič ne pogovarjam le sedim in ga držim!Prvih parkrat je blo katastrofa ker se je zvijal in nekaj jokal appak že 5-ič ni bilo nobenega problema več!Zdaj ko to prakticirama že nekaj časa je dovolj da se za 5min vsedem poleg posteljice in samo počakam da zaspi!
Poskusit ni greh!
Lep sončen danuser posted image

Bor
8.09.2009; 49,5cm , 2820g
8.10.2009; 53cm , 3515g
5.11.2009; 55,5cm , 4375g
10.12.2009; 59cm , 5130g
14.1.2010; 64cm , 5900g
4.3.2010; 67cm , 6.740g
23.9.2010 77cm , 9200g

(odgovor članu tlb)
Neposredna povezava do sporočila: 3
24.2.2011 10:31:09   
spela**
Mogoče ga res poskusiš dat spat samo enkrat!Čeprav moj je več kot leto spal dopoldne in popoldne!Je pa takrat spal v kosu največ 45min, zdaj ko spi samo enkrat pa tudi po 2 uri!user posted image Dam ga pa spat po kosilu!

Bor
8.09.2009; 49,5cm , 2820g
8.10.2009; 53cm , 3515g
5.11.2009; 55,5cm , 4375g
10.12.2009; 59cm , 5130g
14.1.2010; 64cm , 5900g
4.3.2010; 67cm , 6.740g
23.9.2010 77cm , 9200g

(odgovor članu spela**)
Neposredna povezava do sporočila: 4
24.2.2011 10:49:37   
ANITA D.
Naša je stara 9,5 mesecev,hodi 3x na dan spat po pol ure.Jaz jo zmeraj uspavam pri meni(sede) pol pa jo dam v posteljo,vem da to ni prav,ampak tako je.

04.09.2006 ob 19.10 uri se je nama pridružila Ines,
10.05.2010 ob 13.42 uri pa še Maša , 21.04.2011 ob 22.06 pa še ta zadnji član Denis

(odgovor članu spela**)
Neposredna povezava do sporočila: 5
24.2.2011 11:21:23   
nusi
Glede uspavanja težko svetujem, ker naš čez dan lepo zaspi, ampak samo za pol ure user posted image in v te pol ure morm prav na hitro kosilo skp vržt, pa še kaj narest. Tudi jaz bi šla takrat ven, ampak kot is rekla, potem ni časa za kosilo. Če imaš pa še eno navihanko doma verjamem, da si res zmatrana. Kaj pa če bi kosilo zvečer pripravila? Potem ga drug dan samo pogreješ. Jaz veliko dajem tudi v pečico in samo timer naštimam in grem user posted image .
Tudi naš potrebuje spanje 2x na dan po pol ure, če se lahko temu sploh tako reče , jaz temu pravim bolj pomežik soncu user posted image . Midva imava vsak dan enako; spustiva roleto, da je bolj temno, umijeva dudo, potem malo pocmokla pri meni, dostikrat sicer kar zakinka, ga odložim v posteljo in spi. Se je navadil na to zaporedje in ga vedno zmanjka.

(odgovor članu ANITA D.)
Neposredna povezava do sporočila: 6
24.2.2011 12:22:00   
divans1
Moj bo star v začetku marca 10 mesecev in z uspavanjem hvala bogu nimam več težav. Spat gre dvakrat na dan po 1 urco, zaspi sam, sam poleg posteljice moram par minutk posedeti in to je to, zvečer pa še to ni treba, grem kar ven iz sobe in ga počasi zmanjka...user posted image

(odgovor članu nusi)
Neposredna povezava do sporočila: 7
24.2.2011 13:12:21   
Anonimen
Naša je tut pri 10ih mesecih spala že samo 1x. Pa tudi drugače je ravno pri teh mesecih enkrat pri nas bilo uspavanje čez dan možno samo na 3 načine:
- v avtu (uporabljali samo na izletih user posted image )
- v vozičku (če je bilo lepo vreme sva šli takrat ven na eno turo proti parku ... tamala je zaspala v cca. 15ih minutah, jaz sem se pa na klopco butnila pa tut kako kitico poleg oddremuckala user posted image )
- v gugalnici (če je bilo slabo vreme, sem jo dala v gugalnico, ki smo jo imeli obešeno iz stropa v dnevni. Malo sem jo gugala in pela zraven in je v parih minutah v sede zaspala, potem sem jo pa ven vzela in v posteljo nesla user posted image  user posted image ).

(odgovor članu divans1)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
24.2.2011 14:32:04   
tlb
o, hvala za vse nasvete :)

je ravno zadnjič tavelika rekla, da bi imeli gugalnico v sobi :)))) mogoče pa je to "znak" :))))
mislim, da naš mali še potrebuje dva spanca dnevno (vstaja okrog 06.30) in ko mi ga uspe uspavat, spi dopoldan res minimalno eno uro, večinom ap uro in pol do dveh, nato pa še popoldan kakšno urco, najmanj pa 45 minut.....
Zvečer si pa sploh kaj težko pripravim, ker moram furat večerno rutino :)))) in vmes še sebe nahranit; se mi zdi, da sem nonstop lačna, pa jem vsaj trikrat dnevno, pa vse sadje za tamalim pospravim, ampak pri tem tempu sem že eno uro po (fajn) zajtrku lačna.....ja, kosilo imam ponavadi "dirkalno"-hitro narejeno, še hitreje pospravljeno v moj želodec :)

ko ga dam v njegovo posteljico, ga je izredno težko prepričat, da leži. sem ga že malo bolj "na silo" tiščala v ležanje, pa se ni dal. pa zdaj je še meni težko, ker smo spustiil nivo na spodnjega, ker vstaja in se mi zdi, da bi lahko padel čez. mojemu hrbtu seveda ni všeč ta spodnja pozicija, ampak kaj čem :) tak to je :)

saj verjetno mi malo manjka neke uspavalne rutine; mogoče res duda v usta, pa kaka igračka (do zdaj ni imel neke ninice, bom še to poskusla) pa vedno na isti način uspavat (jaz pa vsakič poskusim VSE, kar znam :) no, razen avta; pa še to mislim, da če bi bila sama s tamalim, bi ga kar spokala v avto in bi se šla malo vozit :)))

hvala za vse namige :) saj upam, da bo ta faza hitro mimo :)
(ko je bil še malček manjši mi je lepo zaspal med dojenjem in sva šla skupaj spat za uro in pol-divota! TO pa zeeeelo pogrešam......pa še dojenje mislim počasi ukinit, z mojo službo ni najbolj kompatibilno; pa  utopično si predstavljam, da bo  potem mogoče spal vsaj 6-7 ur v enem kosu....)

Danes je pa res lep dan :) smo še mi šli ven-sem DOBILA kosilo že narejeno :)))) TO PA JE ZAKON!
UŽIVAJTE!
------------------

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
24.2.2011 14:43:16   
strk
Nedolgo nazaj, okoli novega leta je bila na forumu tema o metodi Spi, dete, spi. Sem jo brala, imela podobne težave kot ti( tudi starost otroka), in ko sem mela vsega dovolj, sem rekla, da probam. Smo se učili dva tedna, ampak zdaj se znamo sami uspavati. Ga dam v posteljko, ga pobožam, rečem nina, nana in grem ven. Čez 5 min ga grem pokrit in valjda že spi. Preberi si temo. Na začetku, prve dni je kriza in srce te boli, ko joče. Potem pa otrok pošteka in je poplačano. Želim ti uspeh!

(odgovor članu tlb)
Neposredna povezava do sporočila: 10
24.2.2011 14:50:19   
Hope2
Ko se je začel postavljat na noge in hodit smo imeli enake težave čez dan, ponoči ne. Mi smo rešili tako, da sem ga začela dajat spat v najino posteljo (ravno zaradi trpečega hrbta in stanja ob posteljki po 1 uro). Šla sem z njim, ko je vstal, sem ga nazaj polegla, parkrat sem ga polegla, pa je začel jokat in jokat... ko je ugotovil, da ni druge je zaspal (sprva je to tajalo po 45 minut, potem vsak dan manj). Par dni je bilo tako, potem ga več nisem rabla polegat. Je pa res, da zato še zdaj pri 27 mesecih spi čez dan v najini psotelji in en od naju mora z njim. Nam tako ustrezauser posted image , če nam ne bi, bi pač vztrajala v njegovi postelji, ga tam polegala in vztrajala- brez joka ne bo šlo, se pa obrestuje. 

(odgovor članu strk)
Neposredna povezava do sporočila: 11
24.2.2011 18:39:17   
divans1
Mene pa zanima, kdaj so vaši malčki nehali spati popoldne? Kot sem žer napisala, moj bo star 10 mesecev in ima še dva spanca čez dan.

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 12
24.2.2011 18:47:11   
tlb
naša taprva je spala dvakrat dnevno (konkretno dozo; vsaj eno uro in pol obakrat) vse do odhoda v vrtec-tja pa je začela redno zahajat, ko je bila stara skoraj točno tri leta (v vrtcu seveda spi). In takrat je začela tudi dooolgo spat ob vikendih (totalni luksuz-spi do pol devetih ali pa še dlje) in za vikende ne gre več spat popoldan (se zaveda, da ima oba starša doma in NI vrtca user posted image in ni več hotela spat; še pa VEDNO zakinka ob vožnjah k babici 1 uro daleč, to pa ja; v obe smeri).

< Sporočilo je popravil tlb -- 24.2.2011 18:49:20 >

(odgovor članu divans1)
Neposredna povezava do sporočila: 13
24.2.2011 18:51:37   
Katy78
Jaz sem ga skoraj do 2. leta uspavala v naročju, opoldne in zvečer (s tem da je zvečer vse do malo več kot 1. leta zaspal ob flaški), in sicer največkrat tako, da sem malo hodila gor in dol - edino tako se je umiril in hitro zaspal, ker če sem ga dala v posteljo in se ulegla zraven, je rogovilil 100 na uro, če sem ga dala pa v njegovo posteljico in je bil sam, pa 200 na uro. user posted image  Meni je tako ustrezalo, saj je hitro zaspal (opoldne in zvečer), potem mi je pa postal pretežek in je brez težav sprejel, da sem ga zvečer odložila v posteljico - zdaj zvečer zaspi tako, da eden od naju sedi ob njemu oz. ob posteljici in ga drži za roko, čez dan se pa usedem na stol in je pri meni v naročju pa tudi hitro zaspi.

divans1 - moj je malo pred 1. letom nehal spati 2x na dan.

< Sporočilo je popravil Katy78 -- 24.2.2011 18:52:59 >

(odgovor članu divans1)
Neposredna povezava do sporočila: 14
25.2.2011 12:53:36   
alesha
No moja bo v začetku marca stara 10 mesecev in se tudi jaz sprašujem kako drugje otroci zaspijo. Tudi jaz sem jo kakšen mesec nazaj začela odlagati v posteljico, da se je naučila sama zaspati, ker v aprilu gre v varstvo k babici in sem hotla, da se nauči sama zaspat, da ne bo v varstvu prevelik problem.
Dokler se ni dvigala je šlo, rabila je kakšnih 10 minut in je zaspala. Zdaj ko se pa dviga je pa ratalo katastrofa. Prvič in drugič se je šele po eni uri umirila in zaspala. Zdaj sem jo začela dajat tudi popoldne v vrečo, da se mi vsaj ne plazi po postelji sem in tja, ampak samo sedi ali pa se dviga. Zdaj traja kakšnih pol ure, da zaspi. Vmes jo grem parkrat dat v ležeči položaj ali pa ji dam dudo, če ji ven pade. Sem pa tudi jaz razmišljala, da bi jo mogoče dala spat samo še enkrat na dan. Samo ne vem, če bo zdržala bit tolk časa pokonc, glede na to, da se zbudi ob 6.30.

Najina lubica LUNA - 28.05.2007
...in še ena lubica PIKA STELA - 2.5.2010

(odgovor članu Katy78)
Neposredna povezava do sporočila: 15
27.2.2011 13:56:40   
naja78
živ.

9-10 mesečnik,če se vsaj okoli 7 ure zbuja je 1x na dan še premalo.
so si pa otroci različni.
najbolj važno ti je samo ritual,ki naj bo vsakič enak.je pa včasih to težko,ker če je otroček preutrujen se težko umiri.
torej opazuj in ujami pravi čas,ponavadi je že tako kot pišeš da so po 3,4 urah ko vstanejo čisto adijo.
Jaz ga dam obvezno prej v stolček za 10 min z dudo da se umiri,pripravim flaško čaja,greva v sobo,jo zatemnim,prej fejst preluftam,potegnem pojočo eno zadevo,dam za pit dudo not ,kako pesmico zapojem v naročju in ga po par min dam v postelco.če se dvigne ponovi vajo.
ko boste pač na podoben način vse do tle prišli pa le postopoma skrajšuj čas.
mi smo prvega nosili tudi po pol ure,pr drugem ni šans.se pocrkljava ga ponosim samo za kako min,dve.
ko mi je pr prvem dopiz*****recimo po 1 letu,sem ga lepo dajala v postelco in najprej ni zaspal v 1 uri,potem v pol ure in smo v 14 dneh prišli na to da sam zaspi.in še danes pr 4 letih.
mali je pa 11 mesecev,hodi 2x na dan spat.na približno 4 ure.

moraš pa vedet da so si mali različni.ampak ne pusti se jim drilat po njihovo.zmagaj ti.saj bo,nič jim ne manjka.

(odgovor članu alesha)
Neposredna povezava do sporočila: 16
2.3.2011 9:13:45   
jakipaki83
Naš je spal 2x čez dan še pri 15,16 mesecih. Mogoče mu je pa po 2 urah prekmalu? Naš je namreč pri 9,10 mesecih zdržal pokonci že precej več - vstal je okoli 8, spat pa šel okoli 12, pol enih... Pa tudi glede vstajanja, usedanja, plazenja,.... Smo imeli kar borbe, ki so trajale skoraj 1 mesec vsakič, ko se je naučil nove veščine - se je usedel, pa ni znal nazaj se poležat. Ali pa je vstal, dol pa ni šlo. Groza. Ampak jaz sem kar vztrajala in sem ga dala lepo spat (ker je prej lepo sam zaspal), potem, ko je vstal ali pa se usedel sem šla v sobo in ga spet položila... Včasih tudi 10 in večkrat. AMpak enkrat je dojel, da pač ven ne bo prišel pa tudi naučil se je, da lahko sam spet pride v ležeči položaj. Se mi je vmes tudi že mešalo, ko sem non stop hodila v njegovo sobo in ga dajala na hrbet.... Ampak je dojel.

(odgovor članu naja78)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   [Brisano sporočilo]
4.3.2011 12:37:02   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu jakipaki83)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
4.3.2011 12:56:36   
K_a_t_i
Prvega sem nosila, da je zaspal. Drugega pa dam v posteljico in zaspi. Še prej sicer dirka naokol po postelji, zabriše dudo ven, ampak ko je pa že čist na koncu pa pojoka, grem tja, mu dam nazaj dudo, ga položim na bok in to je to. Če pa ne gre in ne gre pa pomeni, da ni dovolj zaspan, ga dam ven in ponovim vajo čez pol urce (včasih še prej).

Žiga, 27.02.07
Gašper, 22.5.10

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 19
4.3.2011 12:57:36   
divans1
Živepo, se strinjam!

(odgovor članu K_a_t_i)
Neposredna povezava do sporočila: 20
4.3.2011 13:08:19   
Anonimen
Zivepo, to je pomoje tudi malo od otroka odvisno ... pri nas naprimer z večernim uspavanjem že od njenega meseca in pol nimamo težav, ker sem se že takrat odločila, da hočem večere zase. Ampak dnevno uspavanje je bilo pa vedno zgodba zase in sem morala bit včasih iznajdljiva do amena ... no sedaj tudi čez dan lepo sama v posteljici zaspi, ali pa če že ne zaspi, vsaj eno uro leži v postelji in čeblja z igračkami, ki jih ima v postelji.

(odgovor članu divans1)
  Neposredna povezava do sporočila: 21
4.3.2011 15:21:12   
_Anja_
Ojla,

Nekaj nasvetov, ki so (preizkušeno) prišli prav, lahko prebereš v naslednjih člankih:

Neposredna povezava do sporočila: 22
   [Brisano sporočilo]
5.3.2011 13:49:09   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu _Anja_)
  Neposredna povezava do sporočila: 23
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...
Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?