štrumfek
|
IZVIRNO SPOROČILO: Tutan IZVIRNO SPOROČILO: Star_a Drugačne poglede na svet Dobro,ti poznaš takšne,jaz poznam drugačne. Niso vsi enaki kajne.pač nisem boljša od njih,pa kaj čmo.Lahko je govoriti,kaj bi ti kaj je treba.Stvari niso tako simpl .preizkušeno!! Ne ni lahko govorit, kaj in kako je treba. Ne, to niso stvari, ki bi bile preproste in če so resnične je potrebno ukrepat. Ne razumem, kaj je tukaj preizkušeno, da ne moreš ukrepat? A tisti (tvoj ali od kogarkoli otrok že) se ti pa nič ne smili, če se to dejansko dogaja? A njegovi starši vejo? A svet staršev ve? A kdorkoli razen tebe, to sploh ve? In ja, zame so to različni pogledi na svet. Če nam bo učitelj rekel, da je nekaj narobe, da je potrebno kaj izboljšat, da je nekaj povsem nepravilno - se ne bom razburjala in bom od otroka zahtevala, da se to popravi oziroma naredi tako, kot to zahteva učitelj - ker v končni fazi bo to še najmanj, kar ga čaka kasneje v življenju. Zakaj? Ker jaz ne mislim, da sem vsevedna, moj otrok ni ravno edina zlata jajca na svetu in stvari so takšne kot so - in moj mali jih bom upošteval in spoštoval. Kot mora spoštovat vzgojiteljico, prodajalko ali smetarja, tako mora spoštovati učitelja. In ja, dejansko se mi marsikateri učitelj smili, ko je potisnjen v razred neposlušnih, razgrajaških in nespopštljivih otrok in potem se od njega zahteva, da prvo začne vzgajat, namesto, da bi prvotno učil, ob učenju pa še nekaj malega vzgoje dodal. In velika večina ljudi misli, da imajo učitelji (ljudje, ki IZOBRAŽUJEJO tvoje/moje/naše otroke) vse premalo pravic in da jim tele spremembe zakonov in zaščita učencev (ki so zaščiteni kot predjamski medvedi) v izobraževalnem smislu zgolj škodi. Podpis. Moje misli, samo, da se mi ni dalo tako na dolgo :)
|