Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
Kako si (so vam) računate tedne? 9.2.2005 10:19:23
|
|
|
|
Tejčika
|
Nosečnost se šteje od prvega dneva zadnje menstruacije naprej.
|
|
|
|
Kako si (so vam) računate tedne? 9.2.2005 10:26:46
|
|
|
|
CIPRESA
|
DA Nosečnost se šteje po tednih od prvega dne zadnje menstruacije naprej. Če pa me kdo vpraša v katerem mesecu sem pa gledam na datum poroda in odštejem mesece do tja, ker povsod kažejo vsega skupaj 40 tednov (42t...) in če računamo da ima mesec 4 tedne potem rodimo z 10 mesecom - TO PA NAJBRŽ NE BO DRŽALO! Tako da jaz po moji logiki računam da ima mesec 5 tednov.8)
|
|
|
|
Kako si (so vam) računate tedne? 9.2.2005 10:40:34
|
|
|
|
Naja31
|
Cipresa, pri mesecih nosecnosti moras razlikovati med lunarnimi meseci in koledarskimi. Ce je nosecnost 42 tednov in ce naj bi mesec imel 4 tedne,ampak niso vsi meseci tocno 4 tedne, potem smo dejansko nosece 10 mesecev in se 2 tedna. Ce pa stejes koledarske je pa 9 polnih mesecev in se malo. To, d aje nosecnost 9 mesecev je samo en mit, ker dejansko traja dlje. Nosecnost se steje od prvega dne zadnje M, ce pa potem UZ pokaze drugace, se prilagodi PDP. Lp, Naja
|
|
|
|
Kako si (so vam) računate tedne? 9.2.2005 10:42:08
|
|
|
|
CIPRESA
|
Zgleda da je potem tudi to odvisno od ginekologinje, ker meni vedno napiše tedne od zadnje menstruacije. Sedaj se od zadnje menstruacije v 17t in tudi ona mi je v materinsko knjižico napisala te tedne.
|
|
|
|
Kako si (so vam) računate tedne? 9.2.2005 10:53:15
|
|
|
|
Grascakinja
|
Ojla! Nosečnost - od spočetja, ne od datuma ZM!- traja: Približno 9 koledarskih mesecev 9,5 lunarnih mesecev 38 tednov ali 266 dni. Nosečnost, če jo štejemo od prvega dne ZM, in imamo ovulacijo točno na sredi 28-dnevnega cikla in tisti dan tudi zanosimo, pa traja: približno 9,5 koledarskih mesecev 10 lunarnih mesecev 40 tednov ali 280 dni. Od tega je prvih 12 tednov v 1. trimesečju, do 25. tedna se šteje drugo trimesečje, do 40. pa tretje. Logika, da ima mesec 4 tedne, ne drži za koledarske mesece, saj imajo po 30 oz. 31 dni (razen februarja)! Ima pa zato lunarni mesec vedno 28 dni ali 4 tedne. Lahko se še tako mučiš okrog izračunave roka poroda, vendar s tem ni nič dokončno. Meni so ga že prestavili - saj velikost ploda kaže, da sem imela ovulacijo prej in tudi prej kot na sredi ciklusa zanosila. Tako ali tako pa se zelo malo otrok rodi ravno na dan roka, da se jaz ne bi preveč obremenjevala s tem. Lepo nosečnost želim!:rozica:
|
|
|
|
Kako si (so vam) računate tedne? 9.2.2005 10:59:04
|
|
|
|
balaena
|
UUUU, to je pa očitno kar pereča tema. sem mislila, da mi boste vse enako odgovorile. torej je res zmeda in nisem zmedena samo jaz :zmeden2: :)- sicer pa meni ti tedni niso tako pomembni, niti ne PDP, ker vem, da je največkrat prej, al pa kakorkoli že, no. spraševala sem zato, da vem kaj odgovorit, če me kdo vpraša. čeprav še vedno ne vem dobro, kaj bom rekla. najbrž to, kar mi bo G vpisal. pa upajmo, da bo on vedno iste tedne upošteval (od ZM ali pa od spošetja). hvala in lp vsem!
|
|
|
|
Kako si (so vam) računate tedne? 9.2.2005 11:28:45
|
|
|
|
saba
|
meni je na pregledu izmerula pikico in je bila velika za 10t, dva dni več, kot sem računala sama od prvega dne ZM. po moje ti najbolj točno pove sam G. saj po koledarčku bi jaz imela rok 5.9.05, g. pa mi je takoj določil 3.9.05 lp saba
|
|
|
|
Kako si (so vam) računate tedne? 9.2.2005 16:03:27
|
|
|
|
inara
|
Kolikor je meni znano se gleda prvi dan zadnje menstuacije.Od tega datuma 280 dni je PDP. PA PA...INARA IN NJEN:duda:
|
|
|
| Stran: [1] |
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?