Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: Kako se vam je začel POROD? 6.5.2008 11:24:16
|
|
|
|
Anonimen
|
Meni so pri prvem otroku porod sprožili en teden pred rokom.Imela sem zelo malo svojih popadkov,mehur so mi predrli,tako da sploh nevem,kako je,če ti voda kr naenkrat odteče.Bila pa sem že en teden v bolnišnici preden so mi vse to naredili zaradi pritiska.Našopali so mi umetne popadke,kot sem že omenila,ker sem imela svoje bolj švoh in niso hoteli čakati predolgo.Posteljica je bila še močna,plodovnica pa čista.Upam,da bo tudi sedaj v drugo šlo vse gladko,ker malo me pa je strah,če me kje nepričakovano zagrabi.
|
|
|
|
RE: Kako se vam je začel POROD? 6.5.2008 11:25:13
|
|
|
|
Jančika_
|
Prvič s popadki na 5 minut, drugič z odtekom plodovnice. Posteljico preverijo z UZ, se mi zdi , plodovnico pa z amnioskopijo, ampak tega menda ne delajo v vseh porodnišnicah enako pogosto (za Celje so nam rekli, da prej izjemoma).
|
|
|
|
RE: Kako se vam je začel POROD? 6.5.2008 11:28:13
|
|
|
|
sazi
|
2 tedna pred PDP so mi sprožili porod zaradi visokega pritiska - vtavitev vaginalet za mehčanje vratu, čakanje, predrtje mehurja in dodatno umetni popadki plodovnice mi niso preverjeli - vsaj kolikor se spomnim. Ni bilo pa telo čisto nič pripravljeno na porod - brez popdakov, nič odprta.. ampak če je treba, je pač treba. Bolje tako, kot pa da gre na koncu kaj narobe.
|
|
|
|
RE: Kako se vam je začel POROD? 6.5.2008 11:31:49
|
|
|
|
kjava
|
Obakrat s popadki.
|
|
|
|
RE: Kako se vam je začel POROD? 6.5.2008 11:33:10
|
|
|
|
Maxica
|
Prvič z odluščenjem čepa in rednimi popadki, drugič zaradi 11 dni čez PDP in zrelosti posteljice, ki jo je ginekolog ugotovil na UZ, s sprožitvijo s svečkami.
|
|
RE: Kako se vam je začel POROD? 6.5.2008 11:33:34
|
|
|
|
Neni13
|
Zjutraj krvav izcedek, čez dan špikanje, zvečer popadki na 5 minut.
|
|
|
|
RE: Kako se vam je začel POROD? 6.5.2008 12:09:04
|
|
|
|
maja83
|
zjutraj krvav izcedek, potem v bolnico, zvečer kar naprej na WC - mi je voda odtekla, ob 5 uri zjutraj mije plodovnico sestra predla, ob sedmih do devetih na umetnih popadkih, ob 12.06 rodila prvo pupo... nč posebnega, mene ni niti malo bolelo..
|
|
|
|
RE: Kako se vam je začel POROD? 6.5.2008 12:27:47
|
|
|
|
tana13
|
prvič mi je odtekla voda ravno na gin. stolu pri pregledu, drugič pa s popadki.
|
|
|
|
RE: Kako se vam je začel POROD? 6.5.2008 13:00:37
|
|
|
|
srki
|
IZVIRNO SPOROČILO: Maxica zrelosti posteljice, ki jo je ginekolog ugotovil na UZ, s sprožitvijo s svečkami. Isto, potem je pa še voda odtekla.
|
|
|
|
RE: Kako se vam je začel POROD? 6.5.2008 13:13:45
|
|
|
|
janjček
|
prvič mi je ob 11, dopoldne začela počasi odtekati voda, šla sem v porodnišnico, kjer sem ležala cel popoldne, ob 19. so se mi žačeli kar močni popadki, a se nisem odpirala, pa še sin je imel popkovino okoli vratu, tako da so mi ob 23,30 naredili carski rez
|
|
|
|
RE: Kako se vam je začel POROD? 6.5.2008 13:14:05
|
|
|
|
frutka_
|
Prišla sem na pregled, bila sem odprta brez popadkov, sprejeli so me na oddelek, čez 8ur sem rodila. Nič posebenega!
|
|
|
|
RE: Kako se vam je začel POROD? 6.5.2008 13:19:49
|
|
|
|
*tajda*
|
S popadki in odluščenjem čepa,čez par ur mi je pa v porodnišnici še oddtekla voda.
|
|
|
|
RE: Kako se vam je začel POROD? 6.5.2008 13:35:47
|
|
|
|
katra55
|
8 dni čez PDP so mi dali svečko za mehčanje MV, čez 4 ure sem dobila popadke, ki so trajali od 16h do 12h ko sem rodila s CR.
|
|
|
|
RE: Kako se vam je začel POROD? 6.5.2008 13:50:38
|
|
|
|
kristinaj
|
s pon na tor ponoči rahla krvavitev s spremljajočo rahlo bolečino kot pri m.... čez cel tor isto, v sredo sem bila na pregledu in sprejeta. ko sem prišla na oddelek se je bolečina začela stopnjevat, ctg pa ni nič pokazal in zaprta sem tudi še bila..... spila 2 apaurina, naredili klistir in sem se odprla za malenkost....ob 23 ctg ni še nič pokazal, ob 23,30 odtekla voda med pregledom in so se začeli popadki, dodali so mi umetne in ob 3,29 rodila punčko.....
|
|
|
|
RE: Kako se vam je začel POROD? 6.5.2008 14:57:06
|
|
|
|
marita
|
v prvo sem rodila po pregledu, so me 5 dni pred pdp poslal rodit, češ da je vse pripravljeno spodaj za rodit. Sem rodila v 1,5h. V drugo se mi je odluščil doma čep, dobila popadke, šla v P, bila že do konca odprta, rodila hitro in brez problemov v 40 min.
|
|
|
|
RE: Kako se vam je začel POROD? 6.5.2008 17:27:03
|
|
|
|
Janice1
|
hy,zdaj ko to berem, imam popadke na 25 minut, pri prvem se je porod tudi začel s popadki, mehur so mi predrli v porodnišnici. Počakala bom, da bodo popadki na 10 minut, potem pa se odpravim v porodnišnico. Kaj menite ve?G mi je rekel, da bo prepozno, če čakam na 5 minut.
|
|
|
|
RE: Kako se vam je začel POROD? 6.5.2008 21:20:46
|
|
|
|
amaya
|
Janice1:Ma jaz bi na tvojem mestu tudi počakala...seveda je pa odvisno kako daleč je porodnišnica. SREČNO! Jaz sem pa zjutraj ob 6 opazila kri na papirju....popadke pa sem imela ful neredne....5 min, potem na 10, pa 15, pa spet 5....pa itak sem imela CTG...ko sem prišla gor, sem bila že odprta 3 cm...čez dve uri popolnoma...potem pa se je začela komplikacija in se je zavleklo do 18.19, ko so mi mojega piščančka z vakumom ven povlekli
|
|
RE: Kako se vam je začel POROD? 6.5.2008 21:43:46
|
|
|
|
baja*
|
Meni je v 35. tednu odtekla voda. Janice vidim, da si še kr tu. Na kolko maš zdaj popadke? Čim lažji porod ti želim! Pa srečno!!
|
|
|
|
RE: Kako se vam je začel POROD? 6.5.2008 21:46:03
|
|
|
|
aprilčica07
|
Popadki cel popoldan, taki bolj šwoh, zvečer odluščen čep in močnejši popadki. Sem šla v porodnišnico, celo noč popadki, ma se je dalo preživljat , zjutraj so me našopali z umetnimi popadki in v pol ure se je mali rodil. Srečno!
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Kateri so prvi znaki začetka poroda?Ko se bliža dan poroda, je vse več znamenj, ki nakazujejo na to, da se bo porod začel. Nekatera so prava, nekatera pa ne...
Zadnje s foruma
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?