Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
Kako se obračuna bolniška, nega ipd zaposlenim 25.7.2008 20:24:35
|
|
|
|
alfa
|
Spodaj sem ravno prebirala temo, kje nekdo sprašuje o tem kaj se bolj splača bolniška ali nega. Čisto na kratko vam posredujem osnovne informacije o velikosti bolniškega nadomestila za navadne zaposlene ljudi. Torej, če si na bolniški zaradi bolezni do 30 dni dobiš 90% plače (brez prevoza in malice seveda). Če si na bolniški zaradi poškodbe izven dela do 30 dni dobiš 80% plače. Če si na bolniški zaradi poškodbe pri delu dobiš 100% plačo. Če si na bolniški zaradi nege otroka, je celotna bolniška, ki znaša 80%, povrnjena s strani ZZZS, in sicer je v tem primeru letos osnova za izračun dohodek, ki si ga prejel v letu 2007. To pomeni, da če je povprečje tvoja plače lani znašalo 100 enot, da za cel mesec nege letos dobiš 80 enot. Upam, da bo komu koristilo. Lp.
|
|
|
|
RE: Kako se obračuna bolniška, nega ipd zapos... 26.7.2008 16:54:31
|
|
|
|
Antilopa
|
IZVIRNO SPOROČILO: alfa Torej, če si na bolniški zaradi bolezni do 30 dni dobiš 90% plače (brez prevoza in malice seveda). To pa ni čisto res... lahko je tudi samo 80%, čisto odvisno od pravilnika podjetja.
|
|
RE: Kako se obračuna bolniška, nega ipd zapos... 27.7.2008 0:52:14
|
|
|
|
alfa
|
Ja imaš prav, sem se zaletela, ker po Zakonu o delovnih ramerjih je res 80%. Moram pa priznati, da v bistvu vsi, ki jih poznam pa jih ni tako malo, imajo/mo še vedno 90% bolniško za bolezen. Očitno imamo še srečo in od tod tudi razlog, da sem na tistih 80%, ki jih delodajalcu omogoča zakon že pozabila :-). Za šlamparijo se opravičujem ter se ti zahvaljujem, da si me popravila. Lp
|
|
|
| Stran: [1] |
Kopanje novorojenčka.
пеперутка16
Ste kopali dojenčka preden je odpadla popkovina?