ronja
|
Podpis pod lili in vijoličarko. Obdarujemo se s starši in seveda otroke, svoje in nečake, tete in strici ne več. Seveda poskušam za vsakega najt to, kar je všeč obdarovancu. koliko mi to rata, je odvisno od več dejavnikov: koliko poznam človeka in koliko on sam/a ve, kaj si želi (recimo moji tasrednji zadet v črno, je otročje lahko, pri taveliki je pa veliko težje, ker sama nima tako zelo izdelanih želja, ničesar si tako zelo ne želi kot njena sestrica nekaterih reči). Finančno je zelo različno, bilo je eno novo leto, ko sem prišla pri darilih za punci z 20€ čez (za obe skup!), so pa tudi taka, ko dava 2x 200€. Odvisno od želja, idej, načina izvedbe, itd... Enkrat stane ogromno, drugič nič. Kitara je draga, orglice niso tako drage, recimo. So stvari, ki jih nočeva kupovat zanič in so drage. In so stvari, ki jih lahko narediš z minimalnimi stroški. - Očetu vedno kupim kakšno knjigo in vedno je je vesel. Navadno imam srečo, da izberem tako, ki mu je všeč, ker ga poznam in mi to ni problem:). Vedno se čudi, le kje najdem jaz te dobre knjige, ki jih on nikoli ne vidi:D. Pri tem ne gledam na ceno, če vem, da mu bo všeč knjiga, jo kupim, te knjige so itak navadno od 10 do 30 €. Mu pa kupim včasih eno, včasih dve, odvisno, letos sem našla dve fajni: eno, ki mu je bila zelo všeč in eno, za katero vem, da jo bo rabil, zato je dobil obe. On ima tudi rd decembra, tako da zanj moram vedno najt dve darili, tokrat lepe posode, šalce itd... z morskimi motivi, ker ima rad vse v zvezi s čolni:). Njemu vedno zadanem darila:). - Mami smo s tamalimi okrasili lučko, kakršno je imela na morju, na enak način, za v njeno novo bivališče. Ne vem, če to ravno nujno rabi, sem bila pa precej prepričana, da ji bo všeč. Mislim, da ji je bila zelo, dokler je mislila, da je luč iz Ikee, zdaj pa ne več toliko, ker je iz Momaxa:D. Ona pač prisega na Ikeo, mi pa redko gremo tja, kaj češ. Glavne so itak otroške rokice:). Sama luč ni bila draga, je bilo pa precej dela not vloženo. Pri njej je veliko težje zadet darilo, ker se ji okus in želje zelo hitro spreminjajo in moraš prav trofit... - Lubi je dobil pentablet, ker ima probleme z roko, če dela predolgo z miško. Pa nekaj sladkarij v kovinskih škatlicah, da bo imel lahko not trnke. In en pok boxarc, ker mu razpadajo:D. Kasneje je po pošti prišla še metuljnica, ki si jo je želel. Njemu tudi ni problem zadet darila, je veliko stvari, ki jih nima, pa bi mu prav prišle:). - Otroci so imeli dokaj skromne želje (pišemo dedku Mrazu, tako da ta ve, kaj prinest;) in ja, še vedno vsi vejo, da je resničen:): * modrookica si je želela jogamat, to je dedek mraz rekel, da mora bit dobro in je dobila airex za 58€. Boljše kot nek junk, ki bi kmalu razpadel, na tem bo lahko dolgo delala svoje zvirancije in ker ne drsi, je manj verjetno, da se bo pri tem poškodovala. Take stvari rajši kupujem dobre. Bedarije so pa lahko poceni. * Mali si je želel orglice in je dedek mraz rekel, da morajo bit uglašene in dobre, da se bo dejansko dalo gor igrat in kupil take za 15€ namesto unih za par € iz otroških štacun. Na dolgi rok se to bolj splača, ker bi še ene dobre itak nekoč kupila, tako pa ne bo treba kupovat dvojih. Inštrumente vedno kupim dobre. Želel si je še plišastega Nemota, točno določene velikosti in z eno manjšo plavutko - ta je nastal iz ostankov blaga, tako da je bil poceni:). * Zlatolaska si je želela dve vedri in krtačo za njenega gugalnega konja (tega je dobila lani od dedka Mraza). To sta bili dve mali pocinkani vedri po 3 € skup z rožami, ki naj bi jih not posejal. Krtačo sem imela že od prej, nekoč mi je nekdo dal neko sisalovo praskalo za pod tuš, vendar je tako grobo, da ga nisem nikoli uporabila. In je dobila to in bila presrečna. To je bilo to, kar so si zaželeli. Dobili so pa še vsak 2 knjigici, ker knjigo vedno dobijo za rd, za novo leto,... Pa ostalih daril se je precej nabralo, ker sem jih že kar precej časa zbirala... Nekaj ustvarjalnih, nekaj takih luštnih lesenih igračk, vsak dva pulija, lanterno, miško s tisto sladkorno liziko... Tako da letos se je dedek Mraz kar izkazal:). PS: midva tudi do lani nikoli nisva otrokom dajala stvari, ki jih itak rabijo, samo knjige, igrače in tako. Lani pa sta maladva od drugod dobila vsak eno veliko škatlo, kjer so bile not tudi zobne paste, zobne ščetke, puli, itd... in bila neskončno vesela. Tako da letos so vsi trije dobili eno škatlo takih reči:). Pa če se le da, vsaj kako malenkost naredijo škratki, že samo za občutek.