Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: Kako se lotiti razveze? Prosim za pomoč. 9.12.2011 13:45:37
|
|
|
|
lily32
|
Res mi je žal, da se ti to godi. Malo sem pobrskala po spletu in na spletni strani med.over.net je veliko uporabnih številk. V iskalnik vpiši varna hiša in boš dobila spisek forumov na to temo. Pokliči na kakšno številko, kot so zapisale ženske, so svetovalke zelo prijazne in ti bodo znale pomagati. Drži se, bodi pogumna in srečno.
|
|
|
|
RE: Kako se lotiti razveze? Prosim za pomoč. 9.12.2011 14:08:50
|
|
|
|
khurde
|
na csd-ju lahko skleneš le SPORAZUM o dodelitvi skrbništev in višini preživnine + določitev stikov, samo za to morata OBA biti za (je ipak sporazum), v vsakem primeru pa ga moraš poslati na sodišče, da skličejo obravnavo, kjer to pregledajo in dajo odločbo. če pa sporazuma nista sposobna doseči, moraš pa v tožbo, tu pa csd nima nič. če sta možna doseči dogovor, je sporazum cenejša zadeva, plačaš le sodno takso. če nista, ostane le tožba in če je tvoj finančni položaj slab, lahko dobiš brezplačno pravno pomoč.
|
|
RE: Kako se lotiti razveze? Prosim za pomoč. 12.12.2011 19:46:09
|
|
|
|
valerija77
|
jaz sem bila tudi žrtev psihične zlorabe. s sinom sva šla v materinski dom. na csd-ju sva sicer sklenila sporazum, vendar je vseeno prišlo do tožbe, s katero mi je želel oče odvzeti otroka, k sreči pa do tega ni prišlo. na csd-ju ti kaj dosti že ne bodo pomagali (meni so vse skupaj grdo zaj...). v tvojem primeru, spravi se z otroci čimprej stran (varna hiša, materinski dom), poišči si odvetnico oz. ti jo bodo pomagale najti soc. delavke v varni ali mat. domu, zrihtaj si bpp in daj notri tožbo za dodelitev otroka v vzgojo in varstvo, določitev preživnine in za stike. in vztrajaj da so otroci dodeljeni tebi. če te pa karkoli zanima, me lahko kontaktiraš.
|
|
|
|
RE: Kako se lotiti razveze? Prosim za pomoč. 12.12.2011 21:32:46
|
|
|
|
ODSKOK
|
Spoštovana jutranja rosa, žal mi je, da se ti to dogaja, tega si ne zasluži nihče, zato tudi ne ti in tvoji otroci. Bravo za moč in pogum, da se se odločila temu narediti konec! Tožba je pravno formalni postopek, ki verjetno ni ne prvi, ne zadnji korak, vsekakor bi ti za začetek priporočal, da v iskalnik vpišeš (če še nisi po prejšnjih nasvetih) Društvo za nenasilno komunikacijo ali Društvo SOS. Tam ti bodo znali pomagati, ne le z kratkim nasvetovm, ampak se s tem prav ukvarjajo. Želim ti pogumno naprej! Uroš Metljak
|
|
|
| Stran: [1] |
Kopanje novorojenčka.
пеперутка16
Ste kopali dojenčka preden je odpadla popkovina?