Gina
|
Jaz mislim, da ti povezuješ tvoje usluge z ljubeznijo njih do tebe. V bistvu se moraš zavedati dveh reči: - ljudje te nimajo radi zato, ker jim vedno ustrežeš, ampak zaradi spleta množice reči, ki sestavljajo vaš odnos in posledično ni niti slučajno povezano, da bi te nehali imeti radi, če jim usluge ne nudiš več v taki meri - nobena stvar ni črno bela, torej ti ni treba iti v drugo skrajnost niti biti nesramna, če želiš prenehati z uslugami, ali po domače rečeno, ni ti treba nekoga povozit, npr. z izjavo, naj gredo po taksi ali naj plačajo kavo in podobno, če hočeš rešiti stvar, ker se te reči da urediti drugače Kako? Jaz bi se že prej odločila, kaj sem jim pripravljena nuditi za uslugo in česa ne. Če bi prišli po kavo, bi jim jo najbrž dala, če se mi ne bi zdelo, bi jim rekla, da mi je žal, ampak da je nimam na zalogi, če pa si jo želijo, da jo imam še za par žlic v piksni, pa da lahko kavo skuham. Če bi želeli inštrukcije, bi jim rekla, da mi je zelo žal, ampak da sem tolk utrujena že cel mesec, da ne morem, da se moram pošteno odpočit in da sem sklenila, da bom dva meseca posvetila več ali manj sebi in pridobivanju osnovne energije, al pa bi rekla, da nimam časa, da mi je zelo žal, ampak da ne gre, da rabm čas tudi zase in za svojega partnerja. Če bi mi rekli, če lahko peljem koga kam, bi jim rekla, da mi je zelo žal, ampak da sem tolk na koncu z denarjem, da komaj spraskam še za kakšen tank bencina, da bi jih rada peljala, ampak da si tega ne morem ta hip privoščit - da upam, da razumejo situacijo, al bi jim pa rekla tisto, kar je zgoraj napisano pri inštrukcijah - odvisno od tega, kaj bi tisti hip čutila v resnici. Če si dobro prebrala moje odgovore, vidiš da se nikjer ne bi glih kaj dosti izmislila, samo resnico bi zavila v sprejemljivo obliko. Nikdar se ti ni treba glih lagat, niti biti nevljuden, da bi pri takih rečeh dosegel svoje. In verjemi mi, da ti tega ne bodo zamerili. Če ti pa bodo, potem so pa sami krivi, niti jih ne rabiš, če so taki zamerljivci, da moraš ves čas po jajcih hodit, če hočeš z njimi biti v normalnih odnosih. Samo jaz sem zihr, da bi 80% ljudi tak odgovor sprejelo in spoštovalo. Aja, a veš kaj meni pomaga, kadar se skuša vtihotapiti vame občutek krivde. Občutek krivde vedno izhaja iz pretiranega istovetenja ali iz pretiranega sočustvovanja s človekom, zato si takrat vedno zavestno vprašam, če se jaz temu človeku kaj smilim, ko takole z mano dela + me zraven še čustveno izsiljuje? Odgovor je vedno ne, zato si takrat mislim, da n potrebe, da bi se mi ta človek preveč smilil, sj on zame nima nobenega razumevanja. probaj, pa srečno!
< Sporočilo je popravil Gina -- 21.5.2008 17:19:52 >
|