Gina
|
Ej, draga moja, včasih se človeku to zgodi večkrat. Namreč da se zaljubi v nekoga, ki ga ne ljubi nazaj enako močno. No, meni se vsekakor je. IN kaj pomaga? Jezna moraš postat. Jezna nanj, ker je grdo ravnal s tabo. Jezna, ker te je izneveril, jezna, ker se ti je zdelo,d a te ljubi, pa te v bistvu ne. Zapomni si to. NI te ljubil prav čisto nič kaj dosti. Vsekakor ne dovolj. A to je bilo pa tebi fajn? Ni ti bilo, samo priznaš si ne. IN verjemi mi, slej ko prej bi tudi tebi dop...., da živiš z nekom, ki te ne ljubi dovolj. Itak. Ne glej samo tistega dela njega, ki je bil fajn. POglej realno in zavestno razmišljaj o rečeh, ki ti jih je naredil grde, zanič, ko te je ranil. Gotovo je bilo tega mnogo. Takrat boš lahko jezna nanj. Takrat se boš lahko začela ceniti. Saj veš, da si zaslužiš nekoga, ki ti nudi ljubezen nazaj. Vedno, ne le na momente. IN to, ko rečeš, da ga ljubiš je zgolj tvoja iluzija. V resnici ga ne ljubiš, ker ne moremo ljubiti nekoga, ki nam ne nudi ničesar več. LJubimo le naše spomine na srečne trenutke. Ampak ti trenutki so mimo. NI jih več, so le minule sanje. Nehaj ljubiti sanje. LJubi sedanjost. Kako fajn,d a si končno sama, da si se osvobodila nekoga, ki ti nekaj nudi le na trenutke - hvala bogu, da si svobodna, prosta, da imaš krila, da živiš brez omejitev, brez pričakovanj, ki se ne izpolnijo. Postani jezna nanj, fejst jezna. Takrat boš lahko začela malo bolj trezno razmišljat in usmerjat svojo energijo v kaj boljšega kot v razmišljanje o tem, kako si nesrečlna, ker je šel. NIsi nesrečna, srečna si lahko, da ne boš vse življenje trpela, a ti bo nudil kaj ljubezni al ne. Pošteno od njega, hvala bogu, da je šel. Rabiš nekoga, ki ne bo otročji, ki bo odgovoren in ti ne bo lagal o svoji ljubezni. Dokler pa se samo smiliš sama sebi, pa ne bo boljše. Jezna, razumeš, jezna moraš biti.
|