|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kako preživite krizne dneve
17.4.2010 10:28:44   
Luna*
Evo spet en tisti dan, ko ga planiraš in bi ti dal energijo za ceu naslednji teden. Tisti dan, ko je vsaj malo drugačen od celotedenskega tekanja in sestankov in službenih obveznosti... Ne, ne zgodi se, ker se plani podrejo, ker se zbudiš in je eno samo kreganje. Ma ne kreganje. Ko bi to vsaj bilo, bi si vsaj povedala kar si mava in bi upala,da bi to on enkrat upošteval. Moj gleda televizijo in me ne j...e. Kako preživite take dneve? Ko veste, da je brezzveze se kregat, "ker me jutri lahko avto povozi". Kako najdete energijo, da tisti dan kej nardite in da tudi na to obsedeno stanje "pozabite" in je jutri nov dan in je vse ok. Jaz tega enostavno ne morem. Ne morem danes ceu dan jokat namesto, da bi se učila in jutri pa vsa vesela z njemu it na sprehod in se po možnosti še lubčkat z njem...

Kako preživite take dneve in jutri pozabite na vse...v vedenju da bo prej ali slej pršu spet tak dan...v vedenju da smo si itak različni in da noben ni idealen (tudi jaz ne) ob vedenju da je kreganje brezzveze ker res ni vredno zgubljat časa z njemu...
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kako preživite krizne dneve
17.4.2010 11:48:30   
Oceania
Ne vem zakaj bi jokala. Pojdi na sprehod, na tortico, pocrkljaj se in nekaj naredi zase. Skratka ne oziraj se na druge, saj tudi tak dan mine.

(odgovor članu Luna*)
Neposredna povezava do sporočila: 2
17.4.2010 11:55:55   
aknela123
evo, ravno ko to pišeš, bi lahko recimo šla malo ven, v naravo in se pridružila skupini, ki v tvojem kraju čisti Slovenijo.

(odgovor članu Luna*)
Neposredna povezava do sporočila: 3
17.4.2010 12:20:08   
Luna*
Oceania - sej vem, preveč kompliciram user posted image  Names da bi se na sonček usedla in spila kavo pa tud če bi se zjokala zrven, raj travmiram še par dni potem (da sem zapravla ceu dan za jokanje namest učenje, pa kako je lajf minljiv,...)

aknela1 - misnla sem na splošno, kako take dneve v vezi prenašate/preživite in nanje pozabite, ne le danes. Akciji bi se pridružila, čeprav menim, da bi tisti debilčkoti, ki smeti tako odvržejo, morali sami za sabo počistiti, ne da zdej ogrožajo življenja teh ljudi, ki za njimi svinjarijo pucajo, ampak pustmo to za drugo temo, ampak imam v petek en pomemben izpit in se morem učit, pa še neki za službo narest. In ravno tle se meli pol še bolj okol obrne - ko bi lahko po vsaj jutro dobr preživela da si malo nafilam baterije... ah sej bo...sej vedno je  user posted image

(odgovor članu aknela123)
Neposredna povezava do sporočila: 4
17.4.2010 12:22:50   
moni.
Jaz pa sem v drugačni situaciji. Bi bila vesela, če bi se imela kregat s kom. Tako sem pa sama....
Pomisli tako, lahko bi bilo še slabše...

(odgovor članu Luna*)
Neposredna povezava do sporočila: 5
17.4.2010 12:29:08   
Luna*
moni. tako sem do pred treh let razmišljala tudi sama...verjemi mi, ne splača se tako razmišljat, ker ni res... S pouncami smo prišle do takega zaključka "problemi so vedno, ali imaš partnerja ali ne" in še to ti bom povedala...partner pride, ko najmanj čakaš da bo. Vem oguljeno se sliši ampak me 3 smo ga vse tako dobile, in ja skor pr 30. se nam je šele to zgodilo (da ne boš mislila, da sem kaka smrkla, ki ti soli pamet)...

Drgač pa meni NI do kreganja, če sem mogoče narobe napisala.

(odgovor članu moni.)
Neposredna povezava do sporočila: 6
17.4.2010 13:29:56   
ursi
Luna.... vem, kaj misliš. So taki dnevi in so boljši dnevi. Jaz poizkušam take krizne dneve preživeti bolj kot "tiho mašo", ker če se na tak dan spravim razčiščevat karkoli, ponavadi ne razmišljam najbolj racionalno. Raje počakam, da se vsaj malce ohladim in potem stopim v akcijo.

Drugače pa ne vem ravno; ko se meni podere kakšen takšen planiran dan težko potem dobim nekaj, kar bi res nadomestilo to pričakovanje. Ker če se nečesa res veselim, me kar potlče, če zaradi kakšne kozlarije vse skupaj propade. In ja, včasih pomaga tudi kakšna solza, se notranje spucam, pol pa lažje naredim kaj zase, si vzamem mal časa zase.

(odgovor članu Luna*)
Neposredna povezava do sporočila: 7
17.4.2010 13:34:37   
Anonimen
Jaz pa sem v drugačni situaciji. Bi bila vesela, če bi se imela kregat s kom. Tako sem pa sama....

Slabše je, če si bolan, in nimaš moči, da bi se kregal, sploh.

To, da si sam, je pa oboje, boljše in slabše, odvisno pač od tvojega počutja user posted image .

(odgovor članu moni.)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
17.4.2010 14:23:57   
timika
No, jaz sem pa na en ravno tak dan, bila je tudi sobota, ki se je začel s prepirom in tisto luknjo nerazumevanja, ki je pri nama ni mogla več zapolniti nobena komunikacija, se ne usedla na sonček, ampak začela pakirati kufre in do 4. popoldne sem bila že skoraj v celoti izseljena. Po skoraj devetletni vezi. Ko sem enkrat prijela prvo cunjo in jo dala v torbo, ni bilo več poti nazaj. Je pa ta odločitev v meni zorela že kakšno leto ali več, tista sobota je bila samo sprožilec.
Ne vem, kako je pri vama, to je bila v mojem življenju dosedaj najboljša odločitev. Čez slabo leto sem spoznala sedanjega moža, imava dva mala čmrlja in sem srečna kot še nikoli.
Ko se zaprejo ena vrata, se lahko odprejo druga...

(odgovor članu Luna*)
Neposredna povezava do sporočila: 9
17.4.2010 20:08:45   
rozinca33

IZVIRNO SPOROČILO: timika

No, jaz sem pa na en ravno tak dan, bila je tudi sobota, ki se je začel s prepirom in tisto luknjo nerazumevanja, ki je pri nama ni mogla več zapolniti nobena komunikacija, se ne usedla na sonček, ampak začela pakirati kufre in do 4. popoldne sem bila že skoraj v celoti izseljena. Po skoraj devetletni vezi. Ko sem enkrat prijela prvo cunjo in jo dala v torbo, ni bilo več poti nazaj. Je pa ta odločitev v meni zorela že kakšno leto ali več, tista sobota je bila samo sprožilec.
Ne vem, kako je pri vama, to je bila v mojem življenju dosedaj najboljša odločitev. Čez slabo leto sem spoznala sedanjega moža, imava dva mala čmrlja in sem srečna kot še nikoli.
Ko se zaprejo ena vrata, se lahko odprejo druga...

jp, tako je. Drugega ne moreš spremeniti. Lahko si pa poiščeš drugega ... takega, ki ti bo nudil kar rabiš in želiš in ki bo od tebe dobil, kar on potrebuje za srečo. Dokler pa vztrajaš z nekom, ki je za silo, pač tiščiš vrata zaprta, da sreča ne more naprej.

(odgovor članu timika)
Neposredna povezava do sporočila: 10
17.4.2010 22:11:17   
darja.mark
Ob takih situacijah descu vzami daljinca, mu ugasni tv, se postavi pred njega in mu povej kar mu gre. Zakaj bi se ti sekirala, gospod pa lepo leži in te ne j...? Ne vem no...povej mu kar mu gre in si ne kvari dneva z nečim kar ne bi bilo treba. Če pa te še vedno ne bo upošteval, pa se vprašaj zakaj te ne upošteva.

Mogoč je pa čas za akcijo...kakšno pa že sama veš

(odgovor članu rozinca33)
Neposredna povezava do sporočila: 11
17.4.2010 22:39:47   
picola1
Pa si se pogovorila z njim o tem, kar te muči? Kolikokrat pa se to zgodi? Kakšen imata drugače odnos?

(odgovor članu darja.mark)
Neposredna povezava do sporočila: 12
18.4.2010 11:58:38   
Luna*
Hvala vsem za nasvete ampak res ne razumem zakaj najprej treba razmišljat o tem, da  bi spokala kufre in šla. Jaz mislim, da nobena veza ni idealna in nikjer niso 100% vsi dnevi kot v pravljici. Ali se mogoče motim? Ker če je tako, kot ste ene napisale, potem bi mogel človek ob vsakem najmanjšem sporazumu s človekom pokat, potem najti drugega in ob najmanjšem nesporazumu spet pokat…Ne oporekam vam, samo debatiram.

Mislim, da se je pri vsaki vezi treba odločit. Ali je to to ali greš. Jaz sem se že kr nekaj časa nazaj odločila da ostanem in on enako. Zakaj? Točno zato ker oba veva da ni idealnega sopotnika, sva pa pripravljena na kompromise z obeh strani in oba misliva, da je drugi »uredu človek kljub svojim napakam, ki mogoče to sploh niso«. To je pogoj za vezo.

Mi dva sva si tako različna, da boj nebi si mogla bit. On športnik jaz totalno anti. On totalen flegmatik jaz totalen sekirant in komplikator. In po eni strani so te razlike dobre za vezo; fanj je ker sem jaz postala športnik on je pa malo začel tudi na druge mislit ne samo nase. Imava enak pogled na življenje v prihodnosti (kar se tiče vzgoje otrok, stanovanja, odnosi s starši,..) kar se mi zdi pomembno. Pridejo pa dnevi, ko naju razlike pripeljejo do tega, da je med nama ocean. In ja večalimanj je on tisti, ki preizkuša kje je moj limit (ampak za stvar, ki se npr. meni zdi pomembna, njemu pa ne in kdo je zdej tukaj sodnik, ali ima prav ali ne je spet vprašanje), jaz potem vržem trmo in on poskuša potem to zgladit ampak potem jaz ne popustim in valda on popi…. Seveda. Vsak ima svoje meje. In še vedno do sedaj sva se potem pogovorila in živela naprej ok. Zato je bilo moje vprašanje, kako preživet te minute/ure/mogoče celo dan, ker vem da za dežjem vedno posije sonce. Mene namreč full daje ta »minljivost življenja« in mi je skrajno brezveze zapravljat življenje za take brezvezen momente…

A ja to se pa zgodi,….kaj pa vem,… v tako hudi obliki mogoče 1x na 3 mesece. Ko nama preutrujenost od službe in faxa pa nejevolja zaradi pomanjkanja časa za lepe stvari pa moj PMS vdarita ven ;)))

Hm…malo sem se razpisala…

(odgovor članu picola1)
Neposredna povezava do sporočila: 13
18.4.2010 14:17:59   
jeny
Punce lep pozdravček,opažam da nas je takih vsak dan več,ki imamo doma moške katerim se j...e za vse naokrog!!
No jaz pa sploh ne vem kje naj začnem..za začetek,da se strinjam z timiko,ker je res naredila velik zelo odločen korak in nekaj zase,ker mislim da nas je veliko,ki tega ne moremo nareit,zakaj pa še sama ne vemo ali pa sem v zmoti?

No jaz živim doma imam svoj vhod,zraven so moji starši,ki so No.1 da smo večinoma v sporu,drugač se pa po drug stran pa full štekamo,totalna zmešnjava.
Poleg tega sem 7 mesecev poročena v zvezi 7 leto in z možem imava že eno hčeko,na poti pa je drugi otrok,ki bo na svet prijokal v začetku Avgusta,že pred poroko sva se dostikrat sprla a sva vedno vsak spor lepo tudi zgladila,razumela sva se kr dobro,zdaj pa..KATASTROFA..kr na jok mi gre če pomislim kako je bilo lepo pa ni več in vem da tudi nebo več nikdar tako,ker je preveč vsakdanjih prepirov,jeze,izrečenih besed ki jih marsikater od naju nebo pozabil,čutim da ni zaupanja več takega kot je bilo,sploh ne vem kaj še je!! Od Novembra ko sem izvedela da sem noseča in sva se bolj na njegovo kot na mojo željo odločila za še enga otroka,čeprav sem si ga po tiho želela tudi sama,a ne v takih okoliščinah,saj živimo v enosobnem stanovanju,z eno plačo,ker sem jaz brez službe,prepiramo se z mojimi preveč in preveč,drugam nimava kam,z njegovimi je še huje,ker njegovi so pa zelo verni moji pa ne.
In med nama je vzrok da se veliko prepirava predvsem vera,moja brezposlnost,denar,ki ga je vedno premalo,čeprav nam ni nič hudega,le moj mož na življenje gleda mal z preveliko žlico pa zelo je ohrn in škrt. Že z prvo hčerko se totalno nič ne ukvarja sem večinoma sama z njo,on če je doma presedi dobesedno cel dan neglede a je lep ali grd na netu na forumih,pa samo avto ga zanima in računalništvo,če kar koli rečem se mu strga,znori,in sva sprta cele dva tedna potem se pa začne lepše pogovarjat...vsako nedeljo nujno k maši drugač nardi cev halloo...če nočem jaz vzame hčerko,ki me boti da nebi šla sama z očetom ker se ga boji,po drugi strani pa ga ima rada in je vesela če je on miren da se lahko z njim kaj pomeni,igra se tko ne,ker za njega je igrača računalnik,kot da nima družine..za dojenčka nimamo še nič..edine oblačila od hčerke in previjalno,mudi se mu nikamor,vse bi kupil rabljeno..meni pa se meša! Poleg vse te zmešnjave pa se me ni niti enkrat dotaknil od januarja me ne stisne k sebi,me ne poboža po trebušču,ni besed rad te imam,poljubi so izhlapeli..živiva kot dva znanca..on pravi da sama tako hočem..pa hallo ne moreš se tako obnašat drugo sekundo pa vse ok ljubezni polna hiša..sory mene preveč take stari prizadenejo,preveč globoko opažam da še z daleč nismo družina in to čuti tudi hčerka..hudo mi je,zdaj v nosečnosti sem še bolj občutljiva in si ne znam več pomagat,kaj nej delam,kje naj začnem,kater korak je pravi...zaradi njega sem z vsemi prijateljicami izgubila stike tako da se še pogovarjat nimam skom..spoznala sem neko punco na neki spletni stani ki si malo več poveva a to ni to..nimam skom na kavo doma sem sama,popldan še z hčerko on pa tebi nič meni nič živi lepo kot priček,res da on prinese denar a to je vse kar naredi za nas tri..!! Vsak dan jokam,se tolažim da to ni dobro za dojenčka,visim notri in samevam ni mi za nič,kako naj grem sama na spehod če  tem ne vidim nobenega veslja,spostitve le še bolj uničena pridem ko opazujem druge kako se z partnerji spehajajo vse vesele po možnosti še partner vozi voziček njemu pa se ko je lepo še ven neda kaj šele da bi kam šel..potem pa reče saj smo družina...kakšna pa!! Joj lahko bi napisla še pa še..pa ne morem več..dajte mi kakšne nasvete,postavite se v mojo kožo in mi lepo prosim pomagajte kako naj grem iz tega..ker nimam jajc da bi mu rekla pober se dost te mam..ne vem zakaj to ne morem naredi..jeseni dobimo dojenčka,hčerka gre v šolo,jaz brez službe,doma vse na glavo..adijo svet! Punce hvala vam v naprej za vse nasvete user posted image user posted image user posted image user posted image  

p.s. Pa oproščam se za vse napake,ločila itd.. papauser posted image

Jeny

(odgovor članu Luna*)
Neposredna povezava do sporočila: 14
18.4.2010 16:40:22   
Taddy78
Mi dva sva si tako različna, da boj nebi si mogla bit. On športnik jaz totalno anti. On totalen flegmatik jaz totalen sekirant in komplikator. In po eni strani so te razlike dobre za vezo; fanj je ker sem jaz postala športnik

Luna, sem prav pogledala če si to ti pisala user posted image
ta del, ki sem ga gori prlimala je skoraj ist kot pri nama user posted image , s tem da je on flegmatik ko se gre za prepire in se lahko mirno, ko si jaz od jeze že skoraj pulim lase, obrne in zaspi. No, edino s športom sem nehala odkar sem zanosila in rodila.

No, HB zaenkrat nimava podobnih problemov, pri nama se edino poznata tista dva moja PMS dneva (me takoj vpraša, če bom dobila menzes) in pa občasni tihi dnevi, ko vidim, da ima poln kufer vsega (delo) in bi vsaka moja beseda bila še samo pikica na i...

Vidiš tvoj gleda TV in te ne j..., moj pa gre na konja in preden bi imela možnost kaj rečt, se pomirim.

(odgovor članu jeny)
Neposredna povezava do sporočila: 15
18.4.2010 21:21:03   
picola1

IZVIRNO SPOROČILO: Luna*

Zato je bilo moje vprašanje, kako preživet te minute/ure/mogoče celo dan, ker vem da za dežjem vedno posije sonce. Mene namreč full daje ta »minljivost življenja« in mi je skrajno brezveze zapravljat življenje za take brezvezen momente…

A ja to se pa zgodi,….kaj pa vem,… v tako hudi obliki mogoče 1x na 3 mesece. Ko nama preutrujenost od službe in faxa pa nejevolja zaradi pomanjkanja časa za lepe stvari pa moj PMS vdarita ven ;)))

Vidim, da je situacija čist sprejemljiva in da si preveč jemlješ k srcu...Pišeš, da se zavedaš, da za dežjem posije sonce. V čem je potem problem? Jebi ga, draga moja-tudi to je življenje. In VSI se soočamo s tem, da so pač v partnerstvu prisotni tudi takšni trenutki. In pika. Konec debate. Prej se boš s tem sprijaznila, lažje ti bo. Življenje niso samo lepi trenutki, ampak tudi jeza, žalost, odtujenost, itd. itd. In hvalabogu, da je tako. Saj sploh ne bi vedli, da smo srečni, če ne bi bili vsake tolk časa tut nesrečni.

Sploh pa je brezveze se obremenjevat s tem, če se to dogaja tako poredko, kot praviš. Kriza bi bila, če bi blo to vsak teden parkrat, ne pa enkrat na tri mesece. Drugo je sicer, če se to dogaja vsak dan po malo in si skos po malem nezadovoljna in se v bistvu nikoli ne počutiš povsem mirno, varno in ljubljeno. V tem primeru pa verjamem, da ti takrat, ko je res hudo useka ven za vse za nazaj. To pa veš ti, kako je vsak dan.

Pa še čist konkretno, kaj naredit takrat, ko pride tak dan. meni pomaga, če najprej definiram, kako se sploh počutim. In ugotovim, ZAKAJ se tako počutim, česa me je strah. Potem, ko to ugotovim, mi je ful lažje in tist občutek varnosti pride počasi nazaj-ugotovim pač, da taki dnevi tut morajo bit in da ni nič narobe s tem. In ponavadi takrat zberem tut tolk moči, da grem k partnerju in mu rečem, da se mi zdi brezveze, da takole zapraviva dan in se pogovoriva ter je potem takoj bolje. Za vse...

(odgovor članu Luna*)
Neposredna povezava do sporočila: 16
18.4.2010 21:39:30   
Luna*
Taddy78 tudi najina dva sta enaka...to šele mene znervira, da se obrne in zaspi ali pa še boljš, da gre iz sobe in žvižga kako veselo melodijo....mislm, sej sem mu po drugi strani fouš, da se zna tako kontrolirat in ne jezit...Drgač je pa včeraj ravno tako naneslo zaradi vremena, da je šel pred televizijo, čene se tudi on usede na kolo in ga ni...Potem pa čez kaki dve uri pokliče, če lahko skuham kaj za jest, ker je na poti domov ;))
Upam, da se ti rata spet začet ukvarjat s športom. Mi dva se o tem že sedaj pogovarjava in oba upava, da bomo lahko tudi potem kolesarili in hodili v hribe. Se vedno šaliva, da potem on ne bo jamral "kako sem počasna" ker bo imel še 10Kg na ramah in bova oba isto hitra ;))

jeny upam, da so to le povišani nosečniški hormončki, ki te še dodatno pogrevajo in žalostijo. Jaz na tvojem mestu sedaj nebi nekih velikih potez delala. Probaj uživat s svojo punčko in v nosečnosti. Ko greš ven, ne gledat srečnih parov ali pa vsaj ne toliko zelo razmišljat koliko so srečni, ker veš...nič ni 100%. Ko boš tko neki časa "uživala", se bo mogoče tudi način, na katerega te gleda tvoj partner, do tebe spremenil.
Če ti je kaj lažje ti kr napiši. Veš sej moj problem, ki sem ga tukaj izpostavila, vem da ni niti malo tako hud, kot od marsikatere punce tukaj, ampak zato še ne pomeni, da ne smem zastaviti tukaj vprašanja, še posebaj če mi full pomaga, da napišem in se še s kom pogovorim o tem...

Veš tudi mi bomo imeli rabljen voziček, če nama rata imeti dojenčka. Moj pri tem vztraja, ker mu gre na živce, da te trgovine tako molzejo mlade starše. Na začetku sem se proti temu zelo borila. Potem, ko pa sva razčistila "da ne bomo vzeli prvega rabljenega, ki bo prišel mimo in da mu je jasno kako varnost rabi novorojenček" sem se zavedla, da ravno zaradi takega mišljenja ima on prišparanega toliko denarja, da bova lahko nekoč kupila nekaj svojega z manj kredita...On je pa npr. popustil pri temu, da pa kupiva (v kolikor ga ne dobiva v posojo) nekoliko boljši avtosedež (nekako si je dal dopovedat, da pri rabljenem od neznancev, ne veš ali je bil karamboliran ali ne)...to so kompromisi, ki jih po moje mora sklepati vsak par. Na temu temelji vsako razmerje. Kolikorhitro pa prevlada eneden pa ne vem...mislim,da to potem ni več "zdravo" razmerje.

picola 1...ja sej to je problem pri meni. Preveč vse osebno jemljem. In ja priznam, včasih res preveč kompliciram. In se popolnoma strinjam s tabo...da če nebi bilo teh dni potem nebi vedeli, kako je biti srečen. Jaz vidim samo problem v temu, ker to sedaj razumeme, ko me pa prime žalost pa ne morem tako racionalno razmišljat in že kr vidim konc sveta... Kako je vsak dan? Dnevi prehitro minevajo, ker sva skoz v službi potem pa še fax,... Tako da zvečer samo padeva v postlo, tako da se tudi za kregat ni časa;) Ni pa da bi bila nezadovoljna in razmišljala o odhodu. Ni da bi bili cele dneve tako, da bi vedno obveljala njegova in samo kdaj moja in da bi mi potem ob tavelikem kregu vse udarilo ven...

Hvala vsem. Dobro se naspite, jutri je nov dan.

< Sporočilo je popravil Luna* -- 18.4.2010 21:40:42 >

(odgovor članu picola1)
Neposredna povezava do sporočila: 17
18.4.2010 21:47:18   
picola1

picola 1...ja sej to je problem pri meni. Preveč vse osebno jemljem. In ja priznam, včasih res preveč kompliciram. In se popolnoma strinjam s tabo...da če nebi bilo teh dni potem nebi vedeli, kako je biti srečen. Jaz vidim samo problem v temu, ker to sedaj razumeme, ko me pa prime žalost pa ne morem tako racionalno razmišljat in že kr vidim konc sveta... Kako je vsak dan? Dnevi prehitro minevajo, ker sva skoz v službi potem pa še fax,... Tako da zvečer samo padeva v postlo, tako da se tudi za kregat ni časa;) Ni pa da bi bila nezadovoljna in razmišljala o odhodu. Ni da bi bili cele dneve tako, da bi vedno obveljala njegova in samo kdaj moja in da bi mi potem ob tavelikem kregu vse udarilo ven...

Pol si pa napiši nekam, da slabi dnevi tudi minejo ali kaj podobnega-kar pač misliš, da ti lahko v takih trenutkih najbolj pomaga-in si potem, ko ti bo hudo, pač to preberi. Tako sem jst delala na začetku, ko sem za vsak prepir mislila, da je konec sveta in konec zveze. Dejansko sem šla prebrat, kar sem napisala v 'treznem' stanju in sem se dejansko tut pomirila. Ker v tistem trenutku v bistvu nisem prebrala samo napisanega, ampak sem občutila tudi tisto varnost in umirjenost, ki jo občutim v trenutkih, ko se počutim fajn. In sem si mislila, če se tako počutim 90% časa, potem je vse ok. In je to samo en trenutek izmed mnogih.
Očitno ti takrat nagaja občutek varnosti. Sklepam.

(odgovor članu Luna*)
Neposredna povezava do sporočila: 18
18.4.2010 21:57:33   
Luna*
pikola 1 hvala za dober nasvet user posted image  

Občutek varnosti mi malo nagaja ja, še posebi ob takih situacijah malo bolj.

(odgovor članu picola1)
Neposredna povezava do sporočila: 19
19.4.2010 12:53:44   
picola1
Jst vem zase, da je ta občutek (ne-)varnosti močno povezan z odnosom med mano in očetom oz. nasplošno zaradi klime v naši družini, ko sem bila otrok. Pa tudi še zaradi drugih stvari, ampak se mi zdi, da je to glavno. Ne vem sicer, kako je bilo pri vas, mogoče malo razmisli v to smer... Občutek varnosti je eden temeljnih občutkov, ki ti jih dajo ali pa pač ne dajo starši. Te morda te situacije, ki te tako vržejo iz tira, spomnijajo na kake situacije iz otroštva oz. ali se morda počutiš tako (to je še bolj pomembno-občutki).

< Sporočilo je popravil picola1 -- 19.4.2010 12:54:24 >

(odgovor članu Luna*)
Neposredna povezava do sporočila: 20
19.4.2010 13:15:38   
misar
IZVIRNO SPOROČILO: picola1

Pa še čist konkretno, kaj naredit takrat, ko pride tak dan. meni pomaga, če najprej definiram, kako se sploh počutim. In ugotovim, ZAKAJ se tako počutim, česa me je strah. Potem, ko to ugotovim, mi je ful lažje in tist občutek varnosti pride počasi nazaj-ugotovim pač, da taki dnevi tut morajo bit in da ni nič narobe s tem. In ponavadi takrat zberem tut tolk moči, da grem k partnerju in mu rečem, da se mi zdi brezveze, da takole zapraviva dan in se pogovoriva ter je potem takoj bolje. Za vse...

EVO pod tole se pa samo podpišem. najprej razčistit pri sebi vsa občutenja.user posted image

čebelica Lana in trotek Nejc

(odgovor članu picola1)
Neposredna povezava do sporočila: 21
20.4.2010 8:47:37   
pridna_janja

Evo spet en tisti dan, ko ga planiraš in bi ti dal energijo za ceu naslednji teden. Tisti dan, ko je vsaj malo drugačen od celotedenskega tekanja in sestankov in službenih obveznosti... Ne, ne zgodi se, ker se plani podrejo, ker se zbudiš in je eno samo kreganje. Ma ne kreganje. Ko bi to vsaj bilo, bi si vsaj povedala kar si mava in bi upala,da bi to on enkrat upošteval. Moj gleda televizijo in me ne j...e. Kako preživite take dneve? Ko veste, da je brezzveze se kregat, "ker me jutri lahko avto povozi". Kako najdete energijo, da tisti dan kej nardite in da tudi na to obsedeno stanje "pozabite" in je jutri nov dan in je vse ok. Jaz tega enostavno ne morem. Ne morem danes ceu dan jokat namesto, da bi se učila in jutri pa vsa vesela z njemu it na sprehod in se po možnosti še lubčkat z njem...

Kako preživite take dneve in jutri pozabite na vse...v vedenju da bo prej ali slej pršu spet tak dan...v vedenju da smo si itak različni in da noben ni idealen (tudi jaz ne) ob vedenju da je kreganje brezzveze ker res ni vredno zgubljat časa z njemu...

Jaz bi šla v trgovino kaj lepega kupit :9 ali pa na sprehod s prijatelico potem ko bi pa on mene želel bi mu jaz obrnila hrbet :)

Quando fra l’altre donne ad ora ad ora
Amor vien nel bel viso di costei,
quanto ciascuna e men bella di lei
tanto cresce ‘l desio che m’innamora

(odgovor članu Luna*)
Neposredna povezava do sporočila: 22
24.4.2010 13:21:59   
Luna*
Pozdravlejene vse. Se opravičujem za pozen odgovor ampak med tednom se mi ne da biti še doma na računalniku, ko sem že 10h v službi...

Hvala vsem za dobre nasvete. Bom poskušala biti bolj racionalna tudi v kriznih momentih, predvsem pa si nekam npr. v mobitel napisat, da se imava rada in če ni kriznih situacij pač nebi vedla, da drug drugega imava tko rada.

pridna_jana ... izsiljevanje pa meni ne gre preveč dobro skozi, ker se mi zdi da z njem nič ne pridobiš. Se pa strinjam, da ni prav, da se takoj tečem stisnt k njemu, ker pol ne bo zaštekau, da je neki narobe (vsaj z moje strani) naredil...

(odgovor članu pridna_janja)
Neposredna povezava do sporočila: 23
24.4.2010 14:08:17   
baguSka

IZVIRNO SPOROČILO: moni.

Vsak je sam v svoji sreci in nesreci... in to, da ves da je drugje se slabse, ni nobena tolazba! Sorry.

Poslušaj svoje srce in življenje bo poslušalo tebe.

(odgovor članu moni.)
Neposredna povezava do sporočila: 24
24.4.2010 15:17:33   
rozinca33
Da malce omilim moj zgornji komentar... Tvoje prvo pisanje sem vzela preveč resno - sploh besedo "spet", ki si jo uporabila v prvem stavku. Z dodatnim pojasnilom pa razumem, kaj si želela. Dobro so ti svetovale tako tiste, ki so rekle, da se postavi pred dedca in se pomeni z njim, kot tudi tiste, ki so ti rekle, da se vstani in pejdi na kavico in tortico. Včasih dedc bolj rabi mir kot ti pozornost, včasih je pa obratno. Ker ga ti poznaš, boš znala presoditi, kdaj je katera situacija.
Mogoče pa bi bilo dobro, da se vpišeš v kak tečaj Avtogenega treninga. Preverjeno pomaga! Še posebej takrat, ko bi te ravnanje drugih lahko dobesedno iz kože vrglo.
Pa veliko srečnih trenutkov vama želim!

(odgovor članu baguSka)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?