|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kako povedati?
18.5.2006 15:10:01   
Tinca7
Sej vem, da je bila ta tema že milijonkrat, ampak vseeno. To je moja druga nosečnost, zato me zanima predvsem kako ste povedale ta drugič. Sedaj sem v službo(isti kot prej) 6 mesecev, in moj predragi šef me bo ubil, ko mu bom povedala. Že zdej me ima za 2. razredno uslužbenko, ker sem si upala it na porodniško, zdej bo pa res user posted image . Res, da nameravam potem po hitrem postoku zamenjat službo, ampak vseeno ne vem, če bo takoj ratal. Kakšne so bile reakcije vaših šefov?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kako povedati?
18.5.2006 15:13:24   
severnica77
Jaz sem user posted image  prvič. Zaposlena za določen čas z delovno dobo 3 leta pri enem in istem podjetju. En mesec po predvidenem nastopu porodniške se mi pogodba za določen čas izteče. Tudi mene je strah, ko 100 user posted image  kako povedati.

Zato tudi jaz prosim za kakšne predloge.

(odgovor članu Tinca7)
Neposredna povezava do sporočila: 2
18.5.2006 15:14:08   
altati
tudi jaz sem imela iste strahove kot ti.
pa se je nekako kar izšlo.
sem povedala mu, na štiri oči, da stvar stoji 'tako in tako'.
in je sprejel presenetljivo dobro.
kar pogumno:)
vem, da je hudo...

(odgovor članu Tinca7)
Neposredna povezava do sporočila: 3
18.5.2006 15:27:07   
Vilma
Uf kriza ne vem Tinca user posted image  Sploh, če je že pri prvi nosečnosti kompliciral user posted image

Jaz sem imela precej sreče s svojim šefom. Ki je sicer smotan in nemogoč za sto drugih!!!
Ampak okol teh ženskih stvari pa se ne zna pogovarjat.
Ful mu je nerodno, menca in samo kima ja, ja, ja in govori  ni problem, ni problem.
Čeprav vem, da problem bo z mojo zamenjavo.

(odgovor članu Tinca7)
Neposredna povezava do sporočila: 4
18.5.2006 15:33:58   
BarbaraO
Če nimaš namena ostati v firmi, si ne beli preveč glave s šefovo reakcijo. Bolj ali manj je kar normalno, da moški ne odobravajo pretirano nosečnosti. Jaz sem prvič povedala z večjo težavo kot drugič. Počakala sem na primerno situacijo in mu malce v hecu namignila, da bo letos pa čez poletje najbrž potreboval kakšno dodatno študentsko moč. Pri nas je tako, da žena (namestnica direktorja) veliko bolj komplicira. Po eni strani hoče biti na tekočem, po drugi te nič ne vpraša, za vogalom pa šimfa. Seveda si v obraz ne upa nič reči, da ne bi izpadla grda. Ker pa vem, da si tako ali tako vse povesta, zdaj ključne stvari povem direktorju, le v primeru, da njega ni, povem njej. Pa tudi glede na to, da sem stara 31, sta lahko oba pričakovala, da prihajam v leta, ko se bom verjetno odločala za materinstvo. Največji hec je to, da ne vesta, da imam namen imeti še enega, hi, hi...

(odgovor članu Tinca7)
Neposredna povezava do sporočila: 5
18.5.2006 19:13:58   
Naja30
Kako je to žalostno, da nas je STRAH povedat. Ja res je žal takšna situacija, da službe več ne dobiš by the way. Tudi jaz sem za določen čas zaposlena, pa me je bilo strah povedat. In sem najprej razčistila sama s sabo, da si tega otročka želim (sploh po prvem ss) in ga bom imela ne glede na vse. Če bi prišlo do tega, da bi me dali stran, bi pa iskala druge možnosti. Potem pa sem po 2.pregledu šla do taglavne in sem bila presenečena nad njeno reakcijo, ki je bila zelo pozitivna in kaže tudi v smeri, da bom službo imela.

(odgovor članu BarbaraO)
Neposredna povezava do sporočila: 6
18.5.2006 19:53:43   
Pikapolonica
user posted image Hojla Tinca!

Predstavljaj si mene. Test sem naredila dva dni pred začetkom službe po porodniški, lani novembra. Sem prišla v službo, šla v njeno pisarno in rekla: Takole je. Jaz sem spet noseča.... Se je mogla kar usedit, pa orng na debel je pogoltnila slino, pa sem rekla, da nisem več tako mlada ... No, in potem je le izdavila: NO, saj ..... kar mejte otroke punce.  Sej mate prav.

Pa je bilo.... Moraš kar povedat. Ni kaj. No, vsaj jaz sem mogla, ker delam v zdravilišču in imam "opravka" tudi s težjimi pacienti in sem se hotla pravočasno zaščitit. No, je pa res da sem zaposlena za nedoločen čas in pa da nas je v kolektivu kar 25 z isto izobrazbo in zadolžitvami... In ni tako težko koga pogrešiti.

Ampak povedati pa moraš. In mislim da je bolje da poveš čimprej in njemu osebno, kot pa da bi zadevo slučajno izvedel od koga drugega.

No tako, zdaj pa izkoriščam tole priložnost še za to, da ti iz srca ČESTITAM za pikico. Sicer se pa itak beremo kaj v user posted image .

Pa-pa, Pikapolonica user posted image

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 7
18.5.2006 22:48:56   
Anonimen
V našem podjetju nas je kar nekaj ki nam pogodbo podaljšujejo na 3 mesece, tako danas je kar nekaj ki bi rade zanosile vendar vemo kaj nas čaka, moja sodelovka je zvedla da je zanosila  in povedala v službi.  kaj je bilo, šef je rekel čez dva meseca ti poteče pogodba pridi po knjižico. Tako da je sedaj brez zaposlitve.  

(odgovor članu Pikapolonica)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
19.5.2006 7:08:22   
NATAŠI
jaz sem v prvi nosečnosti in v tej službi 2 leti. sem v računovodstvu, kjer je kar problem. imam šefa (moškega) in ko sem mu povedala (pred bilancami) je sprejel lepo in je rekel, da je tako pričakoval in me povprašal če je vse ok in če imam kaj problemov. moja izkušnja je super

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
19.5.2006 7:37:17   
Tinca7
Nataši, da ti povem mojo izkušnjo s prvo nosečnostjo. Ko sem mu povedala, je ful dobr sprejel, nič ni težil, mi je šel ful na roko (ko mi je bilo slabo). Ko pa sem prišla nazaj sem pa dobila svoje. Mi je lepo povedal, kako sem ga zaj... in da me bo zdej gonu ko prase. Seveda me je tudi premestil (prej sem bila glavna pomočnica računovodkinji, zdaj pa mene "uči" ena češpla, ki je ravnokar prišla s faksa in se ji seveda niti sanja ne. To je moja kazen (njegove besede). Upam, da pri tebi ne bo tako!

(odgovor članu NATAŠI)
Neposredna povezava do sporočila: 10
19.5.2006 8:12:15   
severnica77
Vsem vam hvala za vaše izkušnje. Konec meseca bom povedala in tudi sporočim kako se je izteklo. Bo kar bo. Jaz sem se tako in tako odločila za user posted image . Pa še polno porodniško bom imela.

(odgovor članu Tinca7)
Neposredna povezava do sporočila: 11
19.5.2006 8:28:18   
emaa
jaz na srečo nimam problemov, vsi že vejo, ker sem bila tik pred IVF postopkom, pa sem jim povedala, da sva to prehitela. Pa ni problemov. Pa še vse, ki so zanosile so tudi nazaj prišle na isto delovno mesto.

(odgovor članu severnica77)
Neposredna povezava do sporočila: 12
19.5.2006 12:59:16   
NATAŠI
Tinca tole ti je pa res grdo naredil, se te je pa privoščil. No jaz to od svojega šefa tega ne pričakujem, ker je šla pred mano že sodelavka in jo je full lepo sprejel nazaj. Si pa dobra, da vseeno vztrajaš in ne greš stran.

(odgovor članu emaa)
Neposredna povezava do sporočila: 13
19.5.2006 13:03:06   
viv_
Tuki pa kapo dol mojemu šefu... Obakrat je ful dobro sprejel, je iskreno vesel, kadar pride k meni me vpraša, kako se počutiva. Obakrat, ko sem mu povedala, me je objel (ne, ni nadlegovanje, pa star je 72).

Ima pa ful rad otroke, ker ima 4 vnuke in najmlajši je mal starejši od moje hčere...

(odgovor članu NATAŠI)
Neposredna povezava do sporočila: 14
19.5.2006 16:54:38   
majas
Kako ste lahko nekatere srečne, da imate tako super šefe...
Jaz ko sem povedala so me najprej vprašali če mislim splaviti...potem pa me psihično uničevali, tako da sem zdaj na bolniški in je bil cel halo. En mesec pred porodniško se mi pogodba iteče, tako da bom lepo na cesti...
vso srečo tebi

Otroci hočejo objem, naročje,
prijazno besedo, dotik, nekoga,
da jim prebere pravljico, nekoga,
da se z njim smeje in pogovarja

(odgovor članu viv_)
Neposredna povezava do sporočila: 15
20.5.2006 17:28:33   
najina pikica*
sm noseča prvič in redno zaposlena.
moji šefici sm povedal po ns,tok da sm bila prepričana da je vse ok...no ja tudi njena prva reakcija je bila;tako na široko odprta usta in velik cmok ter goltanje sline,se mi zdi da jo kr mal zatrokiral...user posted image pol je pa le izdavila ja super,čestitam...in sprejel pozitivno
mam pa včasih občutek da bom kmalu no ja čez leto...v podobni situaciji kot pikapolonica...upam da jo(mojo šefico) takrat nebo treba uzivljati user posted image

(odgovor članu majas)
Neposredna povezava do sporočila: 16
20.5.2006 21:22:31   
severnica77
Majas - kar si napisala me je totalno šokiralo. Še razumem, da jim je vseeno in te postavijo na cesto in pokažejo nenavdušenje. Ampak takšne izjave? Pa saj takšna oseba nima čisto nič človeškega v sebi!!!!!!!

Na žalost pa živimo res v takšni državi, da user posted image  res nimamo nič kaj dobro poskrbljene socialne varnosti ... - Čudno, glede na to, da non stop poslušamo jamranje, kako nataliteta pada.

(odgovor članu najina pikica*)
Neposredna povezava do sporočila: 17
24.5.2006 15:51:33   
supermami
Jaz nameravam povedati nekje v naslednjem tednu, po NS. Moja prva izkušnja je bila, da me je prejšnji šef odpustil sredi porodniške, tako, da sem ga morala prositi, naj se vpiše nazaj v mojo delovno knjižico, ker bi s tem zaj... samo mene. Ko sem prišla nazaj, najprej nisem bila nič vredna, potem pa se je stanje stabiliziralo. Zdaj sem zamenjala službo in imam šefico. Mislim, da bo kar problem, ker je kar nekaj mesecev čakala, da dobi pomoč (mene), zdaj pa to... Bomo videli. Javim.

Vsem tisti, ki pa imate probleme v službi zaradi svojih otrok, pa sporočam: ZA PRIDNE DELAVKE SE VEDNO NAJDE SLUŽBA. Ne obupajte.

Neposredna povezava do sporočila: 18
8.6.2006 9:35:35   
severnica77
No, pa je za manu tudi to, da sem jih v sluzbi seznanila z user posted image . Šef je lepo sprejel, vprašal kako sem, pa da ne bi kaj takega delala, da bi mi škodilo, če se mi že kaj pozna ...

No, res lepo. Kako pa bo z mojo pogodbo, ki se izteče januarja 07 pa ne vem. te teme se nisva dotaklila, nisem je niti sama načela. Se bom pustila presenetiti. tako in tako sem se odločila za user posted image   ne glede na to kaj se zgodi v službi.

(odgovor članu supermami)
Neposredna povezava do sporočila: 19
8.6.2006 9:40:14   
supermami
Tudi jaz sem že povedala v službi, pa je bila šefica malo šokirana, potem je začela naštevat, kaj vse v službi zdaj ne bom smela početi (nositi težkih stvari, hoditi po stopnicah...), tako da sem jo morala nazadnje jaz umiriti, da pravzaprav sploh nisem bolana ampak noseča. Rekla je še, da je osebno zelo vesela zame, službeno pa kriza. Pa tudi to bodo preživeli.

Neposredna povezava do sporočila: 20
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Zakaj veliko žensk spontano splavi pred 12...
V prvih tednih nosečnosti večino žensk preseneti statistika: ena od treh nosečnosti se spontano konča v prvem trimesečju...
Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?