Vidov ati
|
Pred kratkim je bilo na TV o nasilju v družini. Strokovnjakinja je dala izjavo, ki se mi je še posebej vtisnila v spomin - ženske, ki prenašajo nasilje in nič ne storijo oz. samo jamrajo, so odvisne od zveze. Ne morejo biti brez moškega, ne glede na to kaj se dogaja. Če že pokličejo policijo, ga potem branijo, da ni mislil tako, da je drugače ko je trezen čisto v redu in ljubeč, in da ji je žal in se opravičuje.... za bruhat. To poznam tudi iz lastne izkušnje, saj je mati moje bivše punce bila čisto ista. Fotr nasilen pijanec, ona pa ga je zagovarjala, otroci pa trpeli in bodo meli in že imajo travme. Oba brata od bivše pijeta in se tudi že čudno obnašata. Prevzela sta vedenjski vzorec. No, v glavnem, da ne bom predolg. Ta isti pijanec je poskušal ustrahovati tudi mene.... hehehe. Pa sva se nahitro zmenila, da če bo stopil proti meni še korak, jih bo dobu na gobec, pa da ga bom premlatil ko psa. Da če že ustrahuje svojo družino, da z mano pa mojo bivšo pa se naj ne zajebava. Od takrat naprej se me je izogibal ko hudič križa, njih pa je ustrahoval le še takrat, ko jaz nisem bil prisoten. Njena mati ni znala presekati vsega skupi. Kljub temu, da so se odselili, ga je prevlekla v novo stanovanje, pol jim je pa težil na vratih al pa po telefonu. Konec koncev, tipa vrži ven, zamenjaj ključavnico, če ti bo grozil pa prijavi na policijo. Vsakič bodo z njim opravili razgovor, to pa bo tudi pravna podlaga za vložitev vloge za preprečitev približevanja tebi in tvojim otrokom ter odvzem skrbništva. Pijanci so v osnovi strahopetci in če se jim konkretno postaviš po robu, se userjejo ko pekinezer. ;) Če ne gre drugače pa si zagotovi varovanje. Kaj jo bo tožil? Ne ga srat. A zato, ker se mu ne pusti več tepsti? Naj toži, če če. Dlje ko se bo vleklo, manj gnarja bo mel za pijačo, pa še otroci, bodo prej šolo končali, preden bo kaj dosegel- kar pa itak ne bo. Če boš samo jamrala, pol pa jebi ga, boš pač nadaljevala s svojo sago. Čas je, da sprejmeš odločitev. A si človek al nisi? Feministke bi rekle: a si baba al ne?
|